امکان جعل در سامانه نمرات دانش آموزان به صفر رسید
یکی از شرکت های وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان که ساخت و پشتیبانی سامانه ثبت نمرات دانش آموزان را به عهده دارد از عدم امکان جعل نمرات در سامانه و امنیت بالای آن خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر وحید حجتی مدیرعامل شرکت پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی در نشست خبری که صبح امروز در استودیو الفبای آموزش و پرورش برگزار شد با اشاره به حوزه های فعالیت این شرکت و ارتباطش با آموزش و پرورش، گفت: این شرکت از سال ۶۹ تاسیس شده است و یکی از قدیمی ترین شرکت ها در حوزه فناوری اطلاعات است و کارش را با تولید ۳۳ سامانه تخصصی آموزش و پرورش آغاز کرد. عمده فعالیت های ما تا سال گذشته سرویس دهی به وزارتخانه آموزش و پرورش در حوزه فناوری بود اما از سال ۹۶ کار خود را با به روز آوری صنایع مان آغاز کردیم.
وی ادامه داد: در مرتبه اول سامانه هایی که برای آموزش و پرورش طراحی کرده بودیم را که از تم قدیمی برخوردار بودند به روز رسانی کردیم که عمده آنها در دو قالب سامانه جامع پرسنلی و دانش آموزی است که به تجمیع این ۳۳ سامانه نیز پرداختیم. عمده این سامانه ها خدمترسانی به معلمان را تسهیل می کند.
حجتی با اشاره به اینکه این شرکت یکی از ۲۸ شرکت وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان است، بیان کرد: ما به لحاظ مالی جزو شرکت های سودآور هستیم که در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ سود ۱۴ میلیاردی مان به ۱۶ میلیارد رسید و امیدواریم این ادامه روند رشد سودآوری در صندوق ذخیره فرهنگیان را حفظ کنیم. چرا که کارهای نوآورانه را آغاز کرده ایم که شامل تولید نرم افزارهای جدید در حوزه یادگیری نیز می شود.
وی بیان کرد: از اواسط سال ۹۶ بخش تحقیق و توسعه را در این شرکت تشکیل دادیم که عمدتا از میان نخبگان کشور انتخاب می شوند. نکته جالب توجه این است که فرآیند استخدام در شرکت ما بر اساس فراخوانی است که اولویت را به فرزندان فرهنگیان می دهد و در حال حاضر ۶۰ درصد پرسنل ما فرزندان فرهنگیان هستند.
حجتی اشاره کرد: باید با توجه به نوآوری های جدیدی که در این شرکت صورت می گیرد منتظر یک انقلاب در صنعت آموزش کشور باشیم و در این باره توضیح داد: ما به سمت تولید نرم افزارهایی رفته ایم که کاربرد نوآورانه در حوزه های آموزشی از جمله استفاده برای آزمایشگاه های فیزیک و شیمی دارند به این صورت که برای نمونه نرم افزارهایی را طراحی کرده ایم که با هزینه های مناسب می تواند آزمایشگاه ها را به صورت مجازی ایجاد کند که تا سطح دانشگاه نیز قابل استفاده است. به طور مثال می تواند آناتومی بدن انسان را از طریق این نرم افزار با یادگیری بالا به دانش آموزان یاد بدهد.
مدیرعامل شرکت پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی اضافه کرد: در بخش مربوط به «واقعیت افزوده» ما اپلیکیشن هایی تهیه کرده ایم که از طریق نصب آن اپلیکیشن روی گوشی تلفن همراه، کتاب های فارسی پایه اول تا ششم را دانش آموزان می توانند با گرفتن دوربین موبایل روی کتاب گوش دهند. این برنامه کمک آموزشی خصوصا از طرف ایرانیان خارج از کشور استقبال زیادی شده است. این اپلیکیشن در حال حاضر رایگان روی سایت ما قرار گرفته است.
وی همچنین از معلم ها درخواست کرد در تهیه سناریوی بازی هایی که در حوزه یادگیری و آموزش مورد استفاده قرار می گیرند این شرکت را یاری دهند.
حجتی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در رابطه با اینکه چرا سامانه پرسنلی صدور احکام هنوز راه اندازی نشده است، گفت: اینکه سامانه صدور احکام به طول انجامید یک دلیلش این بود که قانونی که مجلس امسال برای پرداخت شاغلین دولتی تصویب کرد تاخیر داشت و یک رفت و برگشتی نیز بین دولت و مجلس در این باره رخ داد. در حال حاضر نیز دچار ابهاماتی است اما کارهای آن نهایی شده است.
وی در پاسخ به سئوال دیگر مهر درباره بحث امنیت سامانه های ثبت نمرات دانش آموزان نیز بیان کرد: در بخش امنیت سامانه ها ما همکاری تنگاتنگی با حوزه فناوری اطلاعات و سنجش و حراست آموزش و پرورش داریم. سامانه ای تحت عنوان «امین» اوایل سال گذشته راه اندازی شد که بررسی و تایید نمراتی که در سال گذشته وارد سامانه شده را به عهده دارد و امکان جعل را به صفر می رساند. در واقع بعد از ثبت نمرات در سامانه، سامانه امین یک بار دیگر آنها را بررسی و تایید نهایی می کند.
حجتی همچنین در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر درباره این موضوع که آیا در حوزه فناوری های نوین تمرکزی برای طراحی اپلیکیشن ها و نرم افزارهایی جهت کمک به دانش آموزان با اختلالات یادگیری و یا حوزه کودکان استثنایی دارید یا نه، پاسخ داد: اتفاقا در بحث تحقیقات VR ما مشاهده می کنیم که روانشناسان امروز بسیار از این تکنولوژی استفاده می کنند در آموزش کودکان استثنایی این تکنولوژی ها می تواند کارآمد باشد. یکی از حوزه هایی که ما روی آن تمرکز کرده ایم همین کودکان استثنایی و اختلالات یادگیری است.