امیدی به تدبیر داشته باشیم؟
علی شمیرانی - همین که حتی حرف از برخورد با فساد و متخلف میشود، جامعه سرشار از امید و انتظار میشود. حرفها دهان به دهان میان مردم کوچه و بازار میچرخد که فلان مسوول گفته فلان جا مشکلاتی وجود دارد و باید برخورد کرد. اما برخی نیز باور به اتفاق خاصی ندارند. وزیر بهداشت اما این روزها احترام خاصی در میان مردم دارد و کمتر کسی یافت میشود که به نیکی از وی یاد نکند. خاطره خوش مردم از وی نیز نه فقط به خاطر کارهای خیر اوست بلکه به خاطر ماجرای روغن پالم و سخنان صریح و کمسابقه ایشان در خصوص بازی با سلامت مردم بود. البته که احتمالا آقای قاضیزاده هاشمی هزینههایی نیز در این راه داده و میدهد و البته که یک سر و گردن بالاتر از سایر دولتمردان نزد افکار عمومی ایستاده است.
حالا مردم به سخنان او با دقت گوش داده و اعتماد هم میکنند، چون وی نشان داد جایی که منافع و سلامت مردم در میان است ابایی از چیزی ندارد.
حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور نیز کم مشکلاتی از جنس قاچاق و فساد و آب بستن به خدمات به مردم ندارد. لذا شخصا تعجب نخواهم کرد اگر فساد بزرگ بعدی از حوزه ICT سرباز کند. این روزها در این حوزه نیز شنیده میشود، قرار بر برخورد با مسایلی و مشکلاتی است. برای مثال حالا موضوع قاچاق مخابراتی که 16 ساله شده و صدها و بلکه هزاران میلیارد تومان از منابع ملی را به غارت برده است، مورد توجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است.
البته این تنها مساله و چالش در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور نیست و مواردی از این دست کم نیستند. در این میان اما گفته میشود، عزم مسوولان ارشد کشور برای برخورد جزم است و ظاهرا همه پای کار ایستادهاند. صد البته که منصفانه هم نیست که انتظار ریشهکنی یکشبه مفاسد را داشت. به هر حال کانونهای قدرت شکل گرفته نیز بیکار ننشسته و با استفاده از ابزارهای مختلف مانع برخوردها خواهند شد. این را همه میدانند که اقداماتی از این دست سهل و آسان نیست.
اما با این وجود، مردم انتظار شنیدن خطابههای آتشین و خط و نشانهای بینشان را هم ندارند. به هر حال همچون مثل معروف که میگوید فتح بلندترین قلهها نیز با برداشتن گامهای کوچک انجام شده، از مسوولان عرصه فاوای کشور انتظار میرود، از فازهای کلامی و تئوری خارج شده و اقدام کنند. (منبع:عصرارتباط)
- ۹۳/۱۰/۰۱