اهمیت و جایگاه بیمه الکترونیکی در ایران
خبرگزاری فارس: طی 51 سال اخیر صنعت بیمه در ایران 4.5 برابر بیش از کل اقتصاد ملی رشد کرده با این وجود سهم بیمه کشور در دنیا بسیار ناچیز است و بخشی از این مشکل ناشی از عدم بکارگیری بیمه الکترونیک است.
دوران جدید را به دلیل رشد روزافزون فناوری، عصر اطلاعات مینامند. یکی از مهم ترین ویژگیهای عصر انفجار اطلاعات، بهکارگیری ابزار فناوری اطلاعات و انجام امور مختلف با استفاده از این ظرفیت است.
در واقع با توجه به سرعت، دقت و ایجاد سهولت در ارتباطات و انجام فعالیتها در بستر فضای مجازی، تجارت الکترونیک به یکی از موضوعات قابل توجه در دنیا مبدل شده است.
در کشور ما با توجه به ورود دیرهنگام این ابزار، فناوری اطلاعات در چند سال اخیر گسترش نسبی پیدا کرده اما با این حال با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شده است. درواقع میتوان گفت در مواردی که فناوری اطلاعات توانسته افراد جامعه را با سرعت و سهولت بیشتری در انجام امورشان یاری کند، سریعاً گسترده شده است.
مثال بارز این موضوع ورود و گسترش بانکداری الکترونیک در کشور است به طوری که هماکنون اغلب فعالیتهای بانکی از طریق فضای مجازی صورت میگیرد اما در صنعت بیمه که قطعا اهمیتش از بانکداری کمتر نیست، در این موضوع شاهد یک عقبافتادگی جدی در کشور هستیم و شاید بتوان گفت یکی از موانع رشد شتابان ضریب نفوذ بیمه نیز عدم به کارگیری بیمه الکترونیک است.
در یک تعریف ساده بکارگیری ابزار فناوری اطلاعات و اینترنت در تولید و توزیع خدمات بیمهای را «بیمه الکترونیک» میگویند و بنا بر گزارشات منتشر شده در حال حاضر 40 درصد بیمهنامهها در دنیا به صورت آنلاین به فروش میرسد.
حال آنکه طبق آمار در 51 سال اخیر، صنعت بیمه در ایران، 4.5 برابر بیش از کل اقتصاد ملی رشد کرده، اما سهم بیمه کشور در دنیا بسیار ناچیز است و به نظر میرسد این عقبافتادگی با بکارگیری بیمه الکترونیک به سرعت جبران خواهد شد.
ارتباط مستقیم با مشتری، ارائه و اطلاعرسانی در مورد ویژگیهای محصول بیمهای، کاهش هزینه و حذف سوءاستفاده از مهمترین مزایای استفاده از بیمه الکترونیک است.
اما به زعم کارشناسان، بیمه الکترونیک تنها در رشتههای بیمهای که پیچیدگی کمتری به لحاظ ارزیابی ریسک و محاسبه حق بیمه دارند، قابل اجرا است، اما در زمینه مقایسه محصولات بیمهای، پرداخت حق بیمه و دسترسی به اطلاعات بیمهگر به صورت آنلاین میتواند نقش مؤثری داشته باشد.
البته باید مدنظر داشت که فرصتهای جدید با مخاطرات و ریسکهای جدید نیز همراه خواهد بود. در این راستا شرکتهای بیمه به عنوان ارائهکنندگان خدمات، باید اطمینانخاطر و اعتماد مشتریان را برای انجام برخی از امور و عملیات بیمهای در فضای مجازی جلب کنند که لازمه آن آمادگی و پذیرش دو طرف عرضه و تقاضای بیمه برای انجام مبادلات و تراکنشها به صورت الکترونیک است.
نگارنده: ابراهیم تاجیک
- ۹۱/۰۹/۰۶