ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

اپراتور سوم با 17 میلیون سیم‌کارت می‌آید

| يكشنبه, ۲ تیر ۱۳۸۷، ۰۳:۳۱ ب.ظ | ۰ نظر

دود دو سال پیش بود که وزیر ارتباطات کشورمان از شروع مطالعات مربوط به اپراتور سوم تلفن همراه ایران خبر داد که قرار است حدود یک پنجم بازار تلفن همراه کشور را در اختیار بگیرد و 17 میلیون مشترک ( شش میلیون مکالمه و 11 میلیون مشترک دیتا) برای آن پیش‌بینی شده است؛ اکنون پیشنهادهای کارشناسان اتحادیه‌ی بین‌المللی مخابرات درباره‌ی مزایده‌ی مربوطه در حال بررسی بوده و قرار است برنده‌ پس از برگزاری مزایده قبل از پایان نیمه‌ی اول سال جاری مشخص شود.

به گزارش (ایسنا)، اپراتور سوم تلفن همراه رقیبی برای اپراتورهای فعلی محسوب می‌شود و طبیعتا باعث کاهش قیمت سیم‌کارت و رقابت بیش‌تر برای افزایش کیفیت خواهد شد اما این اپراتورعلاوه بر تاثیر مثبتی که به سبب افزایش تعداد رقبا در عرصه خدمات به دنبال خواهد داشت از جنبه‌ی دیگری نیز حائز اهمیت است؛ ارایه‌ی خدمات نسل سوم تلفن همراه با راه‌اندازی اپراتور سوم میسر خواهد شد بنابراین برای تجربه امکانات نسل سوم تلفن همراه باید منتظر آغاز به کار این اپراتور در کشور باشیم.
* ورود خارجی‌ها به اپراتور سوم تلفن همراه ایران

طبق اخبار منتشر شده تا کنون دو شرکت خارجی و یک کنسرسیوم داخلی برای شرکت در مزایده‌ی اپراتور سوم اعلام آمادگی کرده‌اند.

ظاهرا شرکت روسی مگافون و شرکت مخابرات امارات متحده‌ی عربی (اتصالات) برای ورود به اپراتور سوم تلفن همراه ایران در انتظار مجوز رسمی از دولت است و خود را برای حضور در مزایده اپراتور سوم آماده می‌کنند.

مگافون یکی از سه شرکت بزرگ روسیه در زمینه ارایه‌ی خدمات تلفن همراه به شمار می‌رود که قرار است سه میلیارد یورو در ایران سرمایه‌گذاری ‌کند و بنا بر اعلام مدیر کل شرکت اینترنشنال که از زیرمجموعه‌های مگافون بوده و برای اجرای پروژه‌های خارجی ایجاد شده است چندی قبل نمایندگی خود را در تهران ایجاد کرده و قصد دارد در مناقصه برای کسب مجوز ارایه خدمات تلفن همراه در ایران طبق استاندارد GSM شرکت کند.

از طرفی در اخبار آمده بود که سخنگوی شرکت مخابرات امارات (اتصالات) اعلام کرده بود که برای ورود به اپراتور سومی ایران در انتظار مجوز رسمی دولت ایران است و در صورت صدور مجوز شرکت اتصالات وارد بازار مخابراتی ایران خواهد شد.
* تشکیل کنسرسیومی از 52 شرکت داخلی

اما در اسفندماه سال گذشته کنسرسیومی متشکل از 52 شرکت فعال در زمینه تولید تجهیزات مخابراتی و ارتباطی برای حضور در مزایده اپراتور سوم شکل گرفت که هدف از تشکیل آن استفاده از توان بالقوه شرکت‌های صنعتی و تولیدی داخل در زمینه مخابرات بوده و بیش از 40 کارخانه، شرکت تولیدی، مهندس مشاور و مجری طرح‌های مخابراتی در آن حضور دارند.
* اپراتور سوم و نسل سوم تلفن‌های همراه

به گزارش ایسنا در نسل سوم تلفن‌های همراه (3G) امکانات بسیاری از جمله دسترسی به اینترنت پرسرعت، ارتباط تصویری، تبادل فایل با سرعت بالا، بازی‌های تعاملی و سرویس‌های نقل و انتقال اطلاعات به‌صورت پیشرفته قابل ارائه خواهد بود که قرار است از سوی اپراتور سوم تلفن همراه وارد کشور شود.

به گفته‌ی سعید مهدیون - مجری پروژه‌ی اپراتور سوم - مدت اعتبار پروانه‌ی این اپراتور 15 سال و دو دوره پنج ساله قابل تمدید در نظر گرفته شده و همانند اپراتور دوم دو سال زمان انحصار برای شروع فعالیت این اپراتور پیش‌بینی شده و17 میلیون مشترک ( شش میلیون مکالمه و 11 میلیون مشترک دیتا) برای اپراتور سوم پیش‌بینی شده است و از سویی شرکت‌های دولتی و اپراتور فعال در کشور نمی‌توانند سهامدار اپراتور سوم در کشور باشند.

اما لطف‌الله سبوحی - معاون تنظیم و صدور مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - اعلام کرده بود به جهت حفظ فضای تجاری اپراتور سوم، به اپراتورهای اول و دوم اجازه ورود به نسل سوم تلفن‌ همراه داده نخواهد شد؛ البته این محدودیت موقتی خواهد بود و رگولاتور فقط درجهت قوت گرفتن و شکل‌گیری اپراتور سوم در بازار تلفن‌ همراه این قانون را اجرا می‌کند.

در حال حاضر اپراتورهای اول و دوم تنها می‌توانند به ارایه سرویس‌های نسل دو نیم و دو و 75 تلفن‌همراه در ایران بپردازند و ارایه‌ی خدمات نسل سوم برای آن‌ها تا سپری شدن زمان مشخصی پس از واگذاری سیم‌کارت‌های اپراتور سوم امکان‌پذیر نخواهد بود.
* نکات مبهم درباره‌ی جزییات اپراتور سوم تلفن همراه

به گزارش ایسنا با وجودی که مسوولان در اخبار مختلف جزییاتی از وضعیت این اپراتور را مشخص کرده‌اند اما هم‌چنان سوالات و ابهاماتی دراین باره وجود دارد؛ به گفته‌ی وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات بر اساس برنامه‌ریزهای انجام شده قرار بر این است که برنده‌ی نهایی مزایده‌ی اپراتور سوم تلفن همراه کشور در مهرماه سال جاری اعلام شود که همه‌ی امور مربوط به پروانه نهایی و اسناد مزایده‌ی آن نیز تهیه شده است و در تلاشیم در سال جاری آن را با موفقیت برگزار کنیم.

به عقیده‌ی کارشناسان تجربه‌ی توقف عرضه سرویس MMS ایرانسل به عنوان نکته‌ی منفی برای شرکت کنندگان و سرمایه‌گذاران در اپراتور سوم محسوب می‌شود که به دستور سازمان تنظیم مقررات و به منظور تدوین آئین‌نامه متوقف مانده است.

محمد سلیمانی معتقد است باید خارجی‌ها را به سرمایه‌گذاری در این زمینه تحریک کرده و فرصت دهیم تا شریک داخلی خود را پیدا کند و مقدمات لازم را در این زمینه فراهم کنیم.

اما به گفته‌ی کمال محامدپور ـ معاون وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ـ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نظرات کارشناسان اتحادیه‌ی بین‌المللی مخابرات را بررسی و آن‌ها را در اسناد مزایده‌ی این اپراتور لحاظ خواهد کرد که این موضوع پس از لحاظ کردن نظرات به مجری ابلاغ خواهد شد و بعد از ابلاغ موضوع، در نهایت مجری بر اساس نظرات تکمیلی فراخوان مزایده را اعلام می‌کند و با گزارشات توسط کارشناسان ITU تاییدیه اسناد مزایده‌ی اپراتور سوم تلفن همراه را مطابق با فرمت‌های بین‌المللی خواهیم داشت.

او تایید کرد که وقتی فراخوان اعلام شد، شرکت‌ها بر اساس اسناد مزایده، انتخاب می‌شوند که عمدتا آسیایی، چینی، روسی و اروپایی بوده که حدود 12 شرکت اعلام آمادگی کردند و بعد از اعلام فراخوان و بررسی اسناد شرکت‌ها اعلام خواهند ‌شد.

طبق اعلام معاون وزیر ارتباطات مهم‌ترین موضوعی که کارشناسان اتحادیه‌ی بین‌المللی مخابرات در مورد اپراتور سوم تلفن همراه ارایه کردند، درآمد دولت از اپراتور برنده است که این سهم برای اپراتور دوم 1/28 درصد بوده و طبیعتا برای اپراتور سوم نیز باید به همین میزان باشد اما توصیه‌ی کارشناسان خارجی این بوده که این میزان و درآمد دولت در این رابطه کاهش یابد.

به گفته‌ی وی فراخوان و مزایده‌ی عمومی این موضوع مشروط به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات بوده و حداکثر تا دو هفته‌ی آینده اعلام می‌شود.

او با بیان این که مشاور خارجی و در واقع کارشناسان ITU نظرات و پیشنهادات کلی در رابطه با این موضوع را ارایه دادند اظهار کرد: حق لایسنس نیز از دیگر موضوعاتی بود که پیشنهاداتی در مورد آن عنوان شد و پیش‌بینی می‌شود 300 تا 500 میلیون یورو حق‌لایسنس به دولت داده شو

  • ۸۷/۰۴/۰۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">