ایجاد اپراتور مجازی با کدام پشتوانه؟
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به شدت پیگیر ایجاد اپراتورهای مجازی در کشور بوده و به تازگی نیز خواستار دریافت نظرات کارشناسان در این خصوص شده است. این در حالیست که رگولاتوری بعد از پذیرش تمدید انحصار رایتل، عملکرد منفی این اپراتور را در کارنامه خود درج کرده و به نوعی مسوولیت این پروژه را به عهده گرفت.
اما در حالیکه حالا عملکرد رایتل پیش روی رگولاتوری، رسانهها و البته مردم قرار داشته و هنوز آینده این اپراتور با انواع انحصارهایی که برایش ایجاد شد، روشن نیست، اصرار رگولاتوری به وارد کردن اپراتورهای بیشتر آن هم از نوع مجازی جای ابهام و تردید دارد.
برای بازترشدن موضوع بد نیست گریزی به اظهارات اخیر مدیر عامل ایرانسل در نشست 365 روز یکبار این شرکت داشته باشیم. وی در بخشی از این برنامه گفته: در آن دوره (زمان اجرای رومینگ ملی) به طور موقت از ما خواسته شد کل شبکه را به سمت رایتل باز کنیم، اما آنچه هدف رومینگ ملی است ارایه خدمات پوشش برای تکمیل پوشش اپراتورهاست و قرار نیست در جایی که یک اپراتور پوشش دارد امکان استفاده از رومینگ فراهم شود، چرا که در این صورت اپراتورها تبدیل به یک "اپراتور مجازی تلفن همراه" خواهند شد.
همانطور که در اظهارات وی دیده میشود، مدیر عامل اپراتور دوم بر این نکته تاکید کرده که اگر قرار باشد یک اپراتور به کل از شبکه اپراتور دیگر استفاده کند تبدیل به اپراتور مجازی خواهد شد. حال پرسش اینجاست زمانیکه که یک اپراتور تمایلی به واگذاری تمام زیرساختهای خود به یک اپراتور بی خطر و تبدیل آن به یک رقیب برای خود را ندارد، آیا میتوان تصور کرد طرح رگولاتوری در ایجاد اپراتورهای مجازی به سرانجام روشنی برسد یا همچون طرح قبلی ایشان یعنی رایتل به سرانجامی نمیرسد؟(منبع:موبنا)
- ۹۳/۰۸/۱۰