ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ایرانی ها اسیر ترافیک شهری و اینترنتی

| چهارشنبه, ۱۰ مرداد ۱۳۸۶، ۰۷:۰۸ ب.ظ | ۱ نظر

در حالی که پهنای باند یکی از مهمترین موضوعات دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات است اما کاربران ایرانی در شرایطی که ترافیک سرور سایت های ارائه دهنده این خدمات بالا است، ناچارند زمان بسیاری را با حداقل سرعت به اینترنت متصل شوند یا از امکانات الکترونیکی منصرف شده و ترافیک سنگین شهری را به ترافیک اینترنت ترجیح دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محتوای آگهی های بانک ها در یکسال اخیر گویای این نکته است که استراتژی بانک های خصوصی و دولتی و در راس آنها بانک مرکزی به سوی توسعه خدمات بانکداری الکترونیک پیش می رود، همچنین سازمان سنجش آموزش کشور نیز از سال گذشته طرح ثبت نام اینترنتی کنکورهای سراسری را آغاز کرده است و درحال حاضر نیز مشغول سازماندهی انتخاب رشته اینترنتی و ارائه کارنامه الکترونیک است.

چنین اقداماتی با توجه به توسعه جهانی خدمات الکترونیک در تمامی عرصه ها، چشم انداز روشنی را پیش روی نسل جوان می گشاید اما باوجود تمام پیشرفت های اخیر به نظر می رسد یک نکته مورد غفلت وارد شده و آن توسعه پهنای باند بالا است.

کاربران ایرانی در شرایطی که ترافیک سرور سایت های ارائه دهنده این خدمات بالا است، ناچارند ساعت ها از طریق اتصال "دایل – آپ" یا حداقل سرعت 128 یا 512 کیلوبیت برثانیه ADSL به اینترنت متصل شوند و در برخی مواردی که امکان دریافت این خدمات به شیوه سنتی وجود داشته باشد، از امکانات الکترونیکی صرفه نظر کرده و ترافیک سنگین شهری را به ترافیک سرور و سرعت پایین اینترنت ترجیح دهند.

گزارش سرویس آماری Point Topic’s Global Broadband نشان می دهد در دنیا تعداد کاربرانی که در 12ماه گذشته با استفاده از پهنای باند در شبکه جستجو می کنند به 300 میلیون نفر رسیده است. آمریکا با 60 میلیون کاربر در راس این رده بندی است و چین با 52 میلیون کاربر در رتبه دوم ایستاده است.

انگلیس با 14میلیون کاربر متصل به اینترنت با استفاده از پهنای باند، در جایگاه سوم دنیا قرار گرفته است. این درحالی است که یونان و اروپای شرقی بیشترین رشد استفاده از پهنای باند را در اروپا داشته اند.

همچنین فرانسه کشوری است که پس از کره بیشترین تعداد مشترکان جدید پهنای باند را به ثبت رسانده است. براساس این گزارش هفت کشور آفریقایی هم با بیشترین رشد تعداد مشترکان پهنای باند روبرو بوده اند.

تازه ترین تحقیقات آماری که از طرف بخش اطلاعات اقتصادی اکونومیست منتشر شده است، نشان می دهد که ایران از بین 69 کشور دنیا در رتبه آخر آمادگی دیجیتالی قرار گرفته است. اما نکته جالب توجه در این گزارش این است که ایران در سالهای 2005 و 2006 به ترتیب در رتبه های 59 و 65 ایستاده بود. درواقع رده ایران درسال 2007 نسبت به سال 2005، 10 رتبه کاهش داشته است.

به گزارش مهر، هرچند این کاهش به معنی کاهش امکانات فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران نیست، بلکه به منزله رشد کشورهای پایین تر از ایران و عدم تغییر روبه رشد آمادگی های دیجیتالی کشورمان است.

در این رده بندی فضای تجاری، فناوری و ارتباطات، دسترسی کاربران به فضای تجاری، فضای قانونی وچشم انداز و استراتژی های دولت ها در توسعه فناوری اطلاعات از فاکتورهای اساسی مورد بررسی است.

از دیگر شاخص های مهم این رده بندی، سرعت اتصال به اینترنت و توسعه پهنای باند به ویژه درمصارف خانگی در کشورهای مورد مطالعه بوده است. برای مثال در سال 2007 در هلند، استفاده خانگی از اینترنت با استفاده از پهنای باند، 60 درصد رشد داشته است.

همچنین تعداد کاربران اینترنت متصل با پهنای باند تا ژوئن 2005 با یک رشد 24 میلیونی نسبت به پایان سال 2004 به 175 میلیون نفر رسیده بود که سه چهارم از این کاربران، برابر با 115 میلیون نفر از به جای استفاده ازADSL از اتصالات پرسرعت با خطوط تلفن معمولی (DSL ) استفاده می کردند.

بنابراین گزارش، در حال حاضر ایران در مقایسه با کشورهای درحال توسعه از کمترین میزان پهنای باند برخوردار است.

مالزی پهنای باند تا حداکثر سرعت 8 مگابیت برثانیه را به صورت رایگان در اختیار کاربران خانگی قرار می دهد، این درحالی است که حداکثر سرعتی که کاربران خانگی اینترنت در ایران به آن دسترسی دارند 128 کیلوبیت برثانیه است و بالاترین سرعت اینترنت در ایران تنها 2 مگابیت برثانیه است. البته کاربران شرکتی از حداکثر سرعت 512 کیلوبیت برثانیه استفاده می کنند.

درحال حاضر پهنای باند کل اینترنت داخلی تنها سه گیگابیت برثانیه است که این رقم در بین تمام "آی اس پی"ها (شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی) تقسیم می شود. این درحالی است که این میزان در کشوری مثل سنگاپور با جمعیت پنج میلیون نفر بیش از 26 گیگابیت است.

به گزارش مهر، فناوری ADSL (مخفف عبارت خط مشترک دیجیتالی نامتقارن ) معرف پهنای باند یا اینترنت پرسرعت است. این فناوری امکان ورود به اینترنت و ارسال اطلاعات به اینترنت را با سرعت بیش از 640 کیلوبیت برثانیه فراهم می کند که این میزان نسبت به اتصال به شبکه با استفاده از مودم های سنتی "دایل- آپ" که با حداکثر سرعت 56 کیلوبیت برثانیه وارد اینترنت می شود، بسیار بیشتر است.

از امتیازات مهم ADSL امکان جدا کردن باندهای بارگذاری (download) و ارسال فایل (upload) است که باعث افزایش سرعت اتصال می شود.

در سال 2005 فناوری جدیدی با عنوان VDSL2 در آلمان و فرانسه توسعه داده شد که امکان دسترسی به اینترنت را با سرعت 50 مگابیت برثانیه برای بارگذاری و ارسال فایل فراهم می کرد.

همچنین استاندارد بدون ضمیمه ADSL2 و ADSL2+ از پهنای باند 256 کیلوبیت برثانیه در حالت کاربر به اینترنت (ارسال فایل) در اتصال به اینترنت حمایت می کند.

به تازگی نیز یک زن 75 ساله اهل "کارلستاد" سوئد موفق شد تنها با استفاده از یک رایانه شخصی خانگی با سرعت 40 گیگابیت برثانیه بیش از هزار و 500 کانال تلویزیون را از راه اینترنت روی "دی وی دی" بارگذاری کند.

فناوری های اتصال به شبکه چه از جنبه سخت افزاری - نرم افزاری و چه جنبه افزایش سرعت ورود و دستیابی به اطلاعات موجود در اینترنت در تمام کشورهای دنیا با رشد حائز اهمیتی مواجه است. این مسئله به توسعه خدمات الکترونیک از طریق شبکه کمک می کند و کاربران را به سمت این خدمات بویژه دولت الکترونیک، بانکداری الکترونیک، تجارت الکترونیک، ثبت نام الکترونیک، دانشگاه مجازی و آموزش الکترونیک جلب می کند.

این درحالی است که عدم توجه لازم به توسعه این ساخت زیربنایی موجب بی علاقگی کاربران به این خدمات می شود.

منبع : خبرگزاری مهر
در همین رابطه : هزینه بالای اینترنت باند پهن در ایران

  • ۸۶/۰۵/۱۰

نظرات  (۱)

Man vaghan nemidoonam chera ma bayad hamishe Too har chizi az Digaran aghab bashim ya injoor chiza ro azamoon begiran , man ye soal daram vaghan chera ma bayad ba 128kbps Connect beshim vali baghie ba ye chizi hodoode 10MBPS ???? vaghan ajibe

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">