ایران از نظر رشد جزو پنج کشوراول است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تلاش ها و اقدامات انجام شده در دولت نهم در راستای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات ،گفت: با توجه به رشد فناوری اطلاعات ،هم اکنون ایران جزو پنج کشور تراز اول دنیا محسوب می شود.
به گزارش ایرنا ، "محمد سلیمانی " در مراسم افتتاحیه چهارمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات درتهران ، با بیان اینکه باید ببینیم در حوزه ارتباطات "کجا بودیم، کجا هستیم و کجا می خواهیم برویم" و با اشاره به تاریخچه مخابرات و ارتباطات در ایران، گزارشی از اقدامات انجام شده در این بخش پس از پیروزی انقلاب و بویژه در دوره فعالیت دولت نهم ارائه کرد.
سلیمانی با بیان اینکه ایران به لحاظ موقعیت استراتژیک خود در منطقه پل ارتباطی شمال -جنوب بوده است، گفت : همواره بسیاری از خطوط ارتباطی از ایران عبور می کرده و ایران از دیر باز اهمیت ارتباطی بسیار بالایی داشته است .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نزدیک به 850هزار خط تلفن ثابت در کشور راه اندازی شده بود و از نظر ارتباط گیری ، اکثر روستاها فاقد ارتباط بودند و از مجموع نزدیک به 60 هزار روستا در کشور تنها 312 روستا دارای خطوط ارتباطی بودند .
سلیمانی سپس با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی موج شکوفایی نوآوری و ابتکار در کشور ایجاد شد ،گفت : اگر چه دوران جنگ تحمیلی مشکلاتی در راه توسعه و پیشرفت کشور ایجاد کرد ، اما در عین حال فرصتی فراهم شد تا در حوزه ارتباطات و مخابرات ابتکارات خوبی در کشور انجام و زمینه ساخت تجهیزات مخابراتی فراهم شود .
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با ورود فناوری های جدید به بازار ، کشور ما از انها استفاده کرد، اما نرخ رشد آهسته بود و شرایطی ایجاد شد که ما نتوانیم ابزار و امکانات و سازوکار لازم را فراهم کنیم .
سلیمانی در همین ارتباط به بحث استفاده از فناوری تلفن همراه در کشور اشاره کرد و گفت : از آغاز ورود این فناوری به ایران از سال 73 تا پایان سال 84 حدود هفت میلیون شماره تلفن همراه داشتیم ، درحالی که این نرخ رشد در دیگر کشورها بسیار بالاتر بوده است و در حوزه اینترنت و استفاده از شبکه های اطلاعاتی نیز که از سال 70 آغاز شد ،نرخ رشد ملایم بوده و با حدود هفت میلیون کاربر ضریب نفوذ 10درصد بوده است .
وی وضعیت تلفن ثابت را نیز به همین گونه ارزیابی کرد و گفت : تا سال های 75 و 76 تلفن های دایر از شش میلیون شماره بیشتر نبود که درشهریور ماه 84 این رقم به 18میلیون خط افزایش یافت .
سلیمانی با اشاره به اقدامات دولت نهم اظهار داشت: در سه ساله فعالیت دولت نهم با سیاست گذاری های خوبی که در این عرصه انجام شد ، امروز بیش از 65میلیون خط تلفن همراه و ثابت در کشور دایر داریم که 40میلیون خط آن در دوره فعالیت دولت نهم دایر شده است .
وی ادامه داد : در این سه ساله ، تلاش خوبی برای تقویت و حمایت از تولید داخلی انجام شده است و امروز نزدیک به 200 قلم کالای مورد نیاز در بخش تجهیزات مخابراتی در داخل کشور تولید می شود و ورود آن از خارج ممنوع شده است .
سلیمانی ادامه داد: امروز با تلاش های انجام شده در دولت نهم بیش از 53 هزار روستا دارای ارتباط هستند و از نظر پوشش جمعیتی نیز واگذاری تلفن ثابت و همراه به روز شده است و در بخش روستایی نیز تقریبا به خط پایان رسیده ایم و تنها مناطق صعب العبور هستند که مشکل ارتباطی دارند و در روستاهای 50 خانوار به بالا در کشور واگذاری تلفن به روز انجام می شود .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت : امروز ضریب نفوذ تلفن ثابت حدود 34درصد است و در مورد تلفن همراه نیز ضریب نفوذ از 58 درصد عبور کرده است .
سلیمانی در ادامه به موضوع اینترنت در کشور اشاره کرد و گفت : در این حوزه نیز کشور ما از نظر تعداد کاربران وضعیت خوبی دارد و با اقدامات انجام شده در سال 86 همه بانک های کشور و دانشگاه ها و تعداد زیادی از مدارس به شبکه اینترنت متصل شده اند و با این اتصال در ضریب نفوذ کاربران اینترنت از 30درصد عبور کرده ایم ، البته هنوز برای رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله داریم .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: در این حوزه و در زمینه افزایش پهنای باند نیازهای زیادی داریم که باید به آنها پاسخ داده شود .
سلیمانی با تاکید بر اینکه ما از نظر دادن امکانات مشکلی نداریم ، گفت : در برخی حوزه ها از نظر مکانی تامین پهنای باند وسیع عملی نیست ،البته ما در مورد سازمان ها و دستگاه های دولتی و شرکت ها مشکلی نداریم و شرکت های ارائه دهنده خدمات پایه باید تلاش کنند .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه سخنان خود به اهداف پیش روی این وزارتخانه اشاره کرد و از فعال شدن اپراتور های استانی برای ارائه سرویس "وایمکس" ( فناوری اینترنت پر سرعت بی سیم ) تا شهریور ماه آینده ، فعال شدن اپراتور سوم تلفن همراه تا اوایل سال آینده و همچنین ایجاد و تقویت شبکه دیتا در استان ها که مراحل اجرایی آن اغاز شده است ، نام برد و گفت : اگر این پروژه ها ظرف یک تا دو سال آینده انجام شود ، وضعیت کشور از نظر زیر ساختی بسیار مطلوب و قابل قبول خواهد بود .
سلیمانی در بخش پایانی سخنان خود نیز با اشاره به اینکه در هفته دولت قرار داریم دستاورد های فراوان دانشمندان جوان و خلاق کشور در عرصه های مختلف علمی ،تحقیقاتی و سیاسی و دیپلماتیک را نتیجه فرهنگ ایرانی و ثمرات انقلاب شکوهمند اسلامی دانست و تاکید کرد: ایرانیان در طول تاریخ ، تمدن ساز و فرهنگ ساز بوده اند .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات سپس دستاوردهای حاصله در دروان انقلاب را از افتخارات جمهوری اسلامی ایران دانست و خاطرنشان کرد : هنوز برای رسیدن به جایگاه واقعی راه زیادی در پیش داریم .
چهارمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات روز چهارشنبه با حضور وزیران ارتباطات و فناوری اطلاعات و علوم ، تحقیقات و فناوری ، دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات و متخصصان و صاحب نظران دانشگاه ها ، مراکز تحقیقاتی و صنعتی کشور مرتبط با موضوع های سمپوزیوم در مرکز تحقیقات مخابرات ایران برگزار شد.
- ۸۷/۰۶/۰۸