اینترنت ارزان نمیشود
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از آماده باش کامل شبکه ارتباطی در اجلاس سران غیرمتعهدها،شناسایی قاچاقچیان صوت از سوی قوه قضاییه، درآمد 970 میلیارد تومانی زیرساخت از مکالمه و ارزان نشدن قیمت اینترنت برای کاربران نهایی خبر داد.
محمود خسروی در نشست خبری که به مناسبت سالروز افتتاح شرکت ارتباطات زیرساخت برگزار شد با تشریح فعالیتهای این شرکت و برنامه های توسعه شبکه ارتباطات زیرساخت اظهار داشت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طبق بند الف ماده 46 قانون برنامه پنجم توسعه کشور مکلف شده است که تا پایان این برنامه دسترسی 60 درصد خانوارهای ایرانی و 100 درصد کسب و کارها را به اینترنت باندپهن فراهم کند؛ براین اساس شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان متولی شبکه مادر مخابراتی کشور باید تمامی تلاش خود را ظرف 4 سال باقی مانده در این زمینه بکارگیرد.
آخرین وضعیت شبکه زیرساخت ارتباطی کشور
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از وجود 48 هزار کیلومتر فیبرنوری در کشور خبرداد و در مورد ظرفیت شبکه دیتا گفت: شبکه ظرفیت شبکه دیتا کشور که پیش از این 46 گیگابایت بر ثانیه بود با توسعه های انجام شده و افزایش درگاههای ورودی به 500 گیگابایت بر ثانیه افزایش یافته است که براین اساس هم اکنون شبکه زیرساخت ارتباطی کشور دارای 4 درگاه ورودی اصلی به عنوان هسته مرکزی که می تواند به شکه بین الملل متصل شود و 51 درگاه داخلی و فرعی است.
افزایش ظرفیت ترانزیت ارتباطی کشور با اجرای کابل ایران اروپا
خسروی افزایش درگاههای بین الملل را از جمله برنامه های شرکت ارتباطات زیرساخت برای برنامه پنجم توسعه عنوان کرد و گفت: با راه اندازی کامل پروژه کابل ایران – اروپا (کنسرسیوم چهارچانبه ایران اروپا) ظرفیت نهایی ارتباطی کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه به 3.2 ترابایت بر ثانیه خواهد رسید.
وی گفت: فاز نخست این پروژه نیمه دوم امسال انجام میشود و ظرفیتهای این ترانزیت بین المللی، ظرفیت شبکه زیرساخت را به 540 گیگابایت بر ثانیه می رساند.
اجرای کابل دریایی هند-ایران- روسیه
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت از برنامه های این شرکت برای عملیاتی شدن پروژه ای دیگر خبرداد که براساس تفاهمات صورت گرفته میان 3 کشور ایران، هند و روسیه، کابل دریایی بمبئی به چابهار – چابهار به چالوس و چالوس به آستاراخان و در نهایت باکو و روسیه کشیده خواهد شد.
به گفته وی این پروژه 1.5 سال تا عملیاتی شدن فاصله دارد و در آن از توان بخش خصوصی کمک گرفته خواهد شد.
درآمد 970 میلیارد تومانی زیرساخت از مکالمه
به گزارش مهر، معاون وزیر ارتباطات درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت را 970 میلیارد تومان برای سال 90 عنوان کرد که بخش عمده آن مربوط به درآمدهای صوت و ترنسمیشن است و گفت: از این مبلغ 600 میلیارد تومان هزینه جاری شرکت ارتباطات زیرساخت است و حدود 370 میلیارد تومان آن درآمد ناخالص است که از این مبلغ نیز 40 درصد سود به دولت و 26 درصد به عوارض و مالیات تعلق می گیرد و در نهایت 30 درصد از مبلغ 370 میلیارد که حدود 120 میلیارد تومان است به عنوان سود خالص این شرکت تلقی میشود.
وی گفت: شرکت ارتباطات زیرساخت به دنبال ایجاد درآمد و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی در توسعه این بخش است.
درآمد 40 میلیارد تومانی از محل تلفن اینترنتی
خسروی با اشاره به کاهش نرخ مکالمات بین الملل که سال گذشته برای کشورهایی که بیشترین ترافیک مکالمات را با ایران داشتند انجام شد، ادامه داد: با ساماندهی انجام شده در بخش تلفن بین الملل و تلفن اینترنتی، حدود 30 تا 40 میلیارد تومان درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت که حدود 5 درصد از درآمد این شرکت محسوب میشود از محل تلفن اینترنتی است.
هدفمندی یارانه ها و افزایش هزینه زیرساخت
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در پاسخ به سوال مهر درباره برنامه های زیرساخت برای کاهش نرخ پهنای باند و کاهش قیمت اینترنت برای کاربران خانگی تصریح کرد: با هدفمندی یارانه ها هزینه های شرکت ارتباطات زیرساخت افزایش یافته اما تمامی سعی براین بوده است که قیمتها افزایش نیابد.
وی گفت: برنامه ای برای کاهش نرخ پهنای باند اینترنت نداریم و سال گذشته نیز در دو مرحله 20 درصد کاهش نرخ برای شرکتهای اینترنتی درنظر گرفته بودیم که اجرایی شده است.
خسروی ادامه داد: حتی اگر شرکت ارتباطات زیرساخت پهنای باند اینترنت را به رایگان در اختیار شرکتهای اینترنتی قرار دهد حداکثر کاهشی که کاربران شاهد آن خواهند بود 30 درصد نرخ فعلی است.
به گفته وی، شرکتهای اینترنتی باید نسبت به کاهش قیمت اینترنت به کاربران اقدام کنند و شرکت ارتباطات زیرساخت متولی قیمت اینترنت به کاربران خانگی نیست.
شناسایی قاچاقچیان صوت از سوی قوه قضاییه
خسروی همچنین در مورد آخرین وضعیت قاچاق مکالمات قاچاق مکالمات از طریق پهنای باند اینترنت بین الملل و متضرر شدن کشور در این زمینه به مهر گفت: استفاده کنندگان بدون مجوز قانونی از پهنای باند بین المللی برای برقراری ارتباطات مخابراتی مبتنی بر پروتکل اینترنتی از خارج ایران به داخل و یا برعکس تحت شناسایی قرار می گیرند که در این خصوص تاکنون چندین شرکت ارتباطی که در این زمینه فعالیت می کنند را شناسایی کرده و موضوع این شرکتها در قوه قضاییه در حال پیگیری است.
کابل خلیج فارس آماده بهره برداری است
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در مورد پروژه کابل زیردریایی منطقه خلیج فارس (GBI) نیز تاکید کرد: این کابل دریایی که اتصال ایران با کشورهای منطقه خلیج فارس و سایر کشورهای جهان را از طریق فیبرنوری زیردریایی برقرار می کند آماده بهره برداری است.
وی گفت: این پروژه به صورت کنسرسیومی در قطر تشکیل شده که براساس آن شبکه کابلی ایجاد شده تا تمامی کشورهای خلیج فارس را به هم وصل کرده و بعد از عبور از تنگه هرمز و اتصال به عمان به شبکههای کابلی دنیا متصل شود. یک سر این شبکه که از خلیج فارس رد شده به هند و یک سر دیگر آن با عبور از دریای سرخ به اروپا وصل می شود. همچنین با این پروژه امکان ارتباط ایران با بسیاری از کشورهای آسیای مرکزی همچون پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان و ارمنستان تسهیل خواهد شد.
آماده باش کامل شبکه ارتباطی در اجلاس سران غیرمتعهدها
به گزارش مهر، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آماده باش کامل شبکه ارتباطی کشور در دوره اجلاس سران عدم تعهد در تهران خبرداد و تاکید کرد: با توجه به روحیه متخاصم دشمنان، پیش بینی حملات سایبری در این ایام دور از ذهن نیست براین اساس با همکاری پلیس فتا اقدامات پیشگیرانه برای شبکه ارتباطات کشور درنظر گرفته شده است.
- ۹۱/۰۵/۱۷