بازی با سیم مسی
مهرداد جلالی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در روزهای آغازین کار خود در این مسوولیت، خیلی سریع سراغ شرکت مخابرات ایران رفت تا به گفته خودش این شرکت را در جایگاه یک اپراتور سر جای خودش بنشاند.
به این ترتیب بار دیگر موضوع چگونگی واگذاری شرکت مخابرات در دستور کار قرار گرفت و مسایلی نیز پیرامون آن مطرح شد. اما از جمله مسایلی که در آبانماه دو سال قبل از سوی وزیر ارتباطات زیر سوال رفت، موضوع سیم مسی و انحصاری که گفته میشد نباید در دست مخابراتیها باشد، بود.
وی در مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه تله کام در سال 92 گفت: "باید توجه داشت در زمانی که مخابرات واگذار شد تعریف درستی از زیرساختها صورت نگرفت .در واقع آنچه مربوط به سیم مسی است از نظر ما زیرساخت محسوب میشود و از آنجا که طبق قانون، زیرساختها باید در اختیار وزارت ارتباطات باشد باید به دولت برگردد و لازم است مجلس در این زمینه تکلیف را مشخص کند."
همین موضوع مقدمه تنشهای زیادی در رابطه مخابرات با وزارت ارتباطات شد که به تغییر یک مدیر عامل مخابرات و گرو نگه داشتن مجوز نسلهای پیشرفته ارتباطی نیز انجامید. اگرچه چند روز قبل مدیر عامل مخابرات که مورد تایید دولتیها بود در یک تصمیم ناگهانی تغییر کرد و حالا این موضوع آغازگر دور جدیدی از تنشها شده است.
این بار نیز وزیر ارتباطات عدم افزایش تعرفههای مخابراتی را گرو نگه داشته و بار دیگر تعیین تکلیف سیم مسی را خواستار شده است. گویی ماجرای سیمهای مسی به یکی از گزینههای روی میز وزارت ارتباطات تبدیل شده است.
در همین راستا وزیر ارتباطات هفته گذشته، صحبتهایی از جنس دو سال قبل خود داشت. وی گفت: "در زمان واگذاری مخابرات دقت و مطالعات لازم انجام نشد و به همین دلیل سیم مسی در سراسر کشور به عنوان بیت المال به اشتباه واگذار شد. در صورتی که سیم مسی به عنوان سرمایه ملی باید در اختیار تمامی شرکتهای ارائه دهنده خدمات دسترسی قرار میگرفت که این انحصار باید شکسته شود."
اکنون پرسش اینجاست که اگر سیم مسی به عنوان بیتالمال، اشتباه واگذار شده است، چرا با وجود گذشت این مدت اقدامات عاجل قانونی به عمل نیامده و صرفا هر از چندگاهی موضوع رسانهای و سپس رها میشود؟
اگر هم واگذاری سیم مسی قانونی بوده و کار تمام است، پس چه نیازی به رسانهای شدن هر چند وقت یکبار آن است؟(منبع:عصرارتباط)
- ۹۴/۰۳/۰۴