بانک مرکزی باید به رمزارزها نظارت کند
یک نماینده مجلس گفت: اگر فردی ۱۱ هزار دلار به خارج از کشور ببرد، به جرم قاچاق ارز مجازات میشود، اما در قالب رمزارزها نظارت و برخورد مناسبی وجود ندارد.
به گزارش ایلنا، هادی قوامی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۷ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود اظهار داشت: بنده بر اساس ماده ۲۲ آییننامه داخلی مجلس، به جایگاه قانونی نمایندگان اشاره میکنم. قانون باید جامع باشد؛ آیا مجلس میتواند در برابر ۶ حوزه انتخابیهای که در حال حاضر بدون نماینده هستند، سکوت کند؟ تکلیف نمایندگی این شهرها چه خواهد شد؟ برای برگزاری انتخابات شوراها، فرصت ۶ ماهه تعیین شده است که این مسئله مشکل خاصی ایجاد نمیکند و میتواند راهحلی برای برونرفت از این وضعیت باشد.
نماینده مردم اسفراین در مجلس افزود: همانطور که در سخنرانی پیش از دستور اشاره شد، سیاست ارزی تعیینشده در ماده ۱۱ قانون برنامه هفتم بهصورت «شناور مدیریتشده» تعریف شده است، اما در عمل، تنها شناورسازی انجام شده و مدیریت آن رها شده است. این سیاست ارزی به بیثباتی اقتصادی منجر شده و ارز از مرزها در قالب کیفهای الکترونیکی و رمزارزها خارج میشود. در حال حاضر، اگر فردی ۱۱ هزار دلار به خارج از کشور ببرد، به جرم قاچاق ارز مجازات میشود، اما در قالب رمزارزها نظارت و برخورد مناسبی وجود ندارد.
وی تأکید کرد: در شرایط کنونی، اگر فردی ۶ میلیون دلار را از طریق بیتکوین و کیف پولهای الکترونیکی از کشور خارج کند، چه نهادی قادر به کنترل آن خواهد بود؟ سیاستگذاری در این حوزه باید توسط بانک مرکزی صورت گیرد. بانک مرکزی موظف است برنامههای خود را شفافسازی کند و گزارش عملکرد ارائه دهد. این نوسانات ارزی، ثبات اقتصادی کشور را از بین میبرد و موجب بیاعتمادی نسبت به ریال میشود. خروج سرمایه از طریق کیف پولهای الکترونیکی مشکلات جدی در حوزه بیکاری و معیشت مردم ایجاد کرده است.