ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

م.ر.بهنام رئوف - بازار دیجیتال ایران به باور بسیاری از کارشناسان یکی از بکرترین بازارهای خاورمیانه است که به واسطه بالا بودن آمار نسل جوان آن از یک سو و نگرش همین نسل به به‌کارگیری رایانه و تجهیزات جانبی آن باعث شده جذابیت بی‌نظیری برای واردکنندگان و عرضه‌کنندگان کالا در این بخش داشته باشد.

در همین حال اما متاسفانه به دلیل ماهیت کالاهای موجود در بازار به واسطه وزن و حجم آن‌ها بخش بسیاری از آن را کالاهای قاچاق تشکیل می‌دهند که همین امر باعث شده آمار شفافی از میزان واردات و مصرف برندهای مختلف در این بازار وجود نداشته باشد. با این حال چند سالی است که باشگاه فعالان آی‌سی‌تی کشور (SANDP.ir) با برخورداری از دو‌هزار عضوش که عموما هم از فروشندگان بازار هستند، ماهانه اقدام به ارائه نظرسنجی پیرامون سهم محبوبیت برندها در بازار می‌کند. گزارش زیر برآیندی از تازه‌ترین نتایج بررسی‌های این سایت است.

نبرد گلادیاتورها

بازار ایران نیز همانند بسیاری از کشورهای دیگر به فروش لپ‌تاپ روی خوش نشان داده است. به طوری که بر اساس آمارهای غیررسمی‌ در سال 2008 نزدیک به 500‌هزار دستگاه به فروش رفته است، اما در سال جاری یعنی سال 2009 پیش‌بینی می‌شود که بالغ بر 650 تا 700‌هزار دستگاه لپ‌تاپ در ایران به فروش برسد. اما بر اساس آخرین آمارهایی که منتشر شده است هم‌اکنون محبوب‌ترین برند در بازار لپ‌تاپ Dell است. این برند هم‌اکنون 8/30درصد از شاخص محبوبیت را به خود اختصاص داده است. بعد از آن و در رتبه دوم بازار SONY با برند VAIO توانسته است با 5/27‌درصد از شاخص به این رتبه دست یابد. جایگاه سوم بازار ایران اما به قدیمی‌ترین برند بازار تعلق دارد. برندی که به باور بسیاری از کارشناسان بازار شروع بی نظیری را در پنج سال پیش داشت. TOSHIBA با 7/11‌درصد جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است. این جایگاه درحالی به TOSHIBA تعلق گرفته است که این برند هم‌اکنون نسبت به آخرین دوره بررسی که به شش ماه پیش از آن تعلق داشته، رشدی 2‌درصدی داشته است و این در حالی است که سایر برندها در فاصله شش ماه بررسی این گزارش با کاهش سهم روبه‌رو بوده‌اند. Acer و HP نیز از دیگر برندهای کهنه کاری هستند که هم‌اکنون در بازار ایران رتبه‌های چهارم و پنجم را به ترتیب با 9/9 و 9‌درصد در اختیار دارند.

سایر برندهای موجود در بازار که عبارتند از Asus، IBM/Lenovo، Fujitsu Siemens، suzuki، Sanyo، LG، Apple، Juniper، FARASSOO، Hyundai/M-Life و BenQ نیز در مجموع 2/11‌درصد از شاخص محبوبیت در بازار ایران را در اختیار خود دارند.
شمارش معکوس برای حذف CRTها

بازی CRT Monitorها دیگر به دقایق پایانی خود نزدیک شده و سازندگان این گونه از مانیتورها به تدریج به فکر جمع کردن خطوط تولید خود هستند. رقابت در بین برندها LCD Monitor این روزها و با ارائه مدل‌های جدید و در اندازه‌ها و استانداردهای جدید بیش از پیش جدی شده است.

در بازار ایران نیز شاید همانند سایر کشورها سامسونگ حاکم بی‌چون و چرای LCD Monitorهاست. بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی باشگاه فعالان ICT ایران این برند هم‌اکنون 9/35‌درصد از شاخص محبوبیت را به خود اختصاص داده و بعد از آن در رتبه دوم دیگر برند همشهری‌اش یعنی LG با فاصله‌ای نزدیک به 2/3‌درصد قرار دارد. سهم محبوبیت این برند کره ای هم اکنون در بازار 7/32‌درصد است. بعد از این دو برند کره‌ای، اما جایگاه سوم بازار ایران به یک نام ایرانی تعلق دارد. فراسو که از دیرباز حرف نخست را در بازار لوازم جانبی ایران می‌زده است توانسته با

4/ 8‌ درصد از شاخص محبوبیت این جایگاه را به خود اختصاص دهد. رتبه چهارم بازار LCD Monitorها با 2/8‌درصد یعنی با فاصله 2/0‌درصد کمتر از فراسو به یک برند نیمه ایرانی دیگر با نام AOC تعلق دارد که شرکت سازنده آن مادیران است. سونی اما در رتبه‌بندی بازار ایران جایگاه پنجم را تنها با 1/5‌درصد به خود اختصاص داده است.

در این بین 7/9‌درصد دیگر شاخص محبوبیت بازار به ترتیب به برندهای Acer، BenQ، Dell، HP، Proview، Viera، CTX، View Sonic، XEROX، NEC، Hyundai، Philips و Hansol تعلق گرفته است.

در بازار LCD Monitorها اما 8/27‌درصد از شاخص محبوبیت مربوط به LCD‌های 19 اینچ Wide است. LCDهای 17 اینچ 7/19‌درصد و LCDهای 19 اینچ با 7/14‌درصد در جایگاه سوم قرار دارند. Wideهای 20 اینچ با 6/13‌درصد جایگاه چهارم 22 اینچ‌های Wide نیز با 3/7‌درصد در رتبه پنجم بازار هستند. 9/16‌درصد دیگر از شاخص محبوبیت نیز به سایر اندازه‌ها قرار دارد.
گیگابایت همچنان در صدر

در بازار Motherbord نیز همانند گذشته Gigabyte حرف اول را می‌زند. 3/21‌درصد از سهم شاخص محبوبیت به این برند تایوانی تعلق دارد. سایر جایگاه‌های این بازار نیز به دیگر برندهای ساخت تایوان تعلق دارد.

سکوی دوم مادربردها در ایران به ASUS تعلق دارد که امسال توانسته با 28‌درصد از سهم شاخص محبوبیت در این جایگاه قرار بگیرد. Elite Group با 7/11‌درصد، Foxconn با 7/5‌درصد و MSI با 2/5‌درصد به ترتیب رده‌های سوم تا پنجم را دارا هستند.

Intel، Biostar، Soyo، Albatron و ... نیز در مجموع با 18‌درصد سهم سایر برندهای محبوب بازار Motherbord‌ها هستند. نکته قابل توجه اما در این بازار به افزایش سهم سه برند گیگابایت، الیت گروپ و MSI و کاهش سهم Foxconn باز می‌گردد. Gigabyte نسبت به سال گذشته 7/0‌درصد، Elite Group با 5/1‌درصد و MSI با 6/1‌درصد رشد در شاخص محبوبیت برندها در ایران روبه رو بودند، اما Foxconn با کاهشی 5/1‌درصدی و ASUS نیز با هیچ تغییری جایگاه‌های گذشته خود را در بازار حفظ کرده اند. در بازار کارت گرافیک نسبت به سال گذشته جابجایی رخ داده است. در حالی که سال گذشته در این بازار Gigabyte همچنان در جایگاه اول محبوب‌ها قرار داشت، اما امسال ورق برای این شرکت برگشت و به سکوی دوم محبوب‌های بازارGraphic cardها سقوط کرده است.

سال گذشته در چنین روزهایی گیگابایت با 1/22‌درصد و تنها با‌درصد اختلاف نسبت به برند XFX در جایگاه اول بازار قرار داشت و این درحالی است که امسال جایگاه نخست این بازار با تفاوتی 5‌درصدی به XFX واگذار شده و Gigabyte با 5/20‌درصد جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. ASUS هم نسبت به سال گذشته با 1/0‌درصد کاهش سهم محبوبیت روبه‌رو بوده و با 9/17‌درصد جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است. 1/36‌درصد دیگر شاخص محبوبیت به برندهایی همچون Club3D، Elite، Albatron، Palit، Gainward، Foxconn، MSI، axtrom، Sparkle، Abit و . . . تعلق دارد.

بازار CPUها نیز همچنان در اختیار Intel است. Intel Dual- Core E2180- 2.0GHz امسال با 7/23‌درصد با اختلافی فاحش در صدر سکوی CPUها قرار دارد. بعد از آن Intel Core 2 Duo E4600- 2.4GHz با 6/10‌درصد در جایگاه دوم قرار دارد. Intel Dual- Core E2160- 1.8GHz با 6/6‌درصد محبوبیت رده سوم و Intel Pentium 4- 3.0GHz و Intel Celeron D- 3.06GHz هر کدام با 6‌درصد در رده چهارم و پنجم قرار گرفته‌اند. AM2- ATHLON 64 Bit X2 Dual Core 4600+ با 1/5‌درصد در رده ششم شاخص محبوبیت بازار ایران قرار دارد. 1/49‌درصد دیگر به سایر مدل‌های CPU این بازار تعلق دارند.
باز هم HP پرحاشیه

سهم اعظم بازار پرینترها در اختیار چهار برند مطرح است.

HP، Canon، Epson و Samsung چهار رقیب اصلی بازار پرینترهای ایران هستند. در این بین اما HP همچنان با اختلاف بسیاری نسبت به سایر رقبایش در جایگاه اول قرار دارد. این برند هم‌‌اکنون با 7 /38‌ درصد محبوب‌ترین برند در بازار ایران محسوب می‌شود. بعد از آن Canon با 1/21‌درصد از شاخص محبوبیت جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. Epson سومین برند بازار ایران تنها 6/0‌درصد کمتر از Canon سهم دارد و به نظر می‌رسد رقابت تنگاتنگی بین این دو برند ژاپنی در بازار ایران حاکم باشد. جایگاه چهارم این بازار با 4/14‌درصد به SAMSUNG تعلق گرفته و سایر برندها نیز در مجموع 3/5‌درصد از شاحص محبوبیت بازار را در اختیار خود دارند.

نکته قابل تامل در بازار پرینترها اما به کاهش 2/1‌درصدی از سهم محبوبیت HP و افزایش 9/2‌درصدی سهم سامسونگ باز می‌گردد. شاید مشکلاتی که سال گذشته برای برند HP در بازار ایران پیش آمد، باعث این کاهش سهم شد، اما به‌رغم تمام مسائل حاشیه‌ای برای HP این برند همچنان با اختلافی فاحش در جایگاه نخست بازار قرار گرفته است.
کوچولوهای خواستنی

این روزها بازار MP3 Player‌ها بیش از پیش داغ شده است؛ هر چند که عده‌ای معتقدند ظهور موبایل‌های همه‌فن‌‌حریف در این بازار توانسته تا اندازه‌ای از سهم این موسیقی دان‌های کوچک بکاهد؛ اما باز هم این وسایل ریزه میزه از اقبال بی نظیری در بازار برخوردار هستند.

کما فی السابق Creative بیشترین سهم این بازار را در اختیار دارد. این برند هم‌اکنون 20‌درصد از سهم شاخص محبوبیت باشگاه فعالان ICT را در ایران به خود اختصاص داده و بعد از آن SONY با 7/13‌درصد جایگاه دوم را در اختیار دارد. بعد از این دو برند خوش نام بازار نوبت به یک برند معروف جهانی می‌رسد. برندی که در ایران و به واسطه آمریکایی بودنش هیچ نماینده‌ای ندارد؛ اما با این حال توانسته است 2/7‌درصد از سهم بازار را از آن خود کند و این نام خوش نام همان برندی است که در جهان طرفداران زیادی هم دارد.

Apple iPod نام این برند است. بعد از این سه برند جایگاه چهارم با 3/6‌درصد به Apacer تعلق دارد؛ هر چند که سهم کلی این چهار برند در بازار ایران 2/47‌درصد است؛ اما با این حال سهم بیشتر بازار؛ یعنی 8/52‌درصد دیگر به برندهایی همچون Samsung، Kingeston، COBY، Zoltrix Z-cyber، Genius، Leono، Cowon iAudio، Farassoo و دیگر برندها قرار دارد. بد نیست این نکته را هم بدانید که سهم Creative نسبت به مدت مشابه سال گذشته‌اش در شاخص محبوبیت 5/3‌درصد کاهش داشته است. Apacer هم در همین زمان با کاهش 3‌درصدی روبه‌رو بوده؛ اما iPod در همین زمان 7/0‌درصد رشد داشته است.
منبع : دنیای اقتصاد

  • ۸۸/۰۷/۲۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">