ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

برتریِ کوانتومی (ظاهراً) از راه رسیده است!

| دوشنبه, ۸ مهر ۱۳۹۸، ۰۲:۵۹ ب.ظ | ۰ نظر

ظاهراً کامپیوتر کوانتومی شرکت گوگل، مسئله‌ی ریاضی پیچیده‌ای را حل کرده است که حتی بهترین ابرکامپیوترِ جهان هم از پسش برنمی‌آمد. نشریه‌ی فایننشال تایمز تاریخ بیستم سپتامبر گزارش کرد این موضوع برای مدتی در مقاله‌ای علمی در یکی از وب‏سایت‏های ناسا منتشر شد و سپس به سرعت برداشته شد. این برداشتنِ خبر فقط وضعیت را در تعلیق بیشتری قرار داد. بنابراین، گرچه هنوز مشخص نیست دقیقاً چه مسئله‌ ریاضی توسط کامپیوتر کوانتومی گوگل حل شده است –بگذریم که چند کیوبیت برای این کار به خدمت گرفته شد (53 یا 72)- اما احتمالش زیاد است که به پدیده‌ی «برتریِ کوانتومی[1]» رسیده باشیم. در ادامه همراهمان باشید تا توضیح دهیم چطور به چنین گمانی رسیده‌ایم.


برتری کوانتومی (ظاهراً) از راه رسیده است
سال گذشته، تحت تأثیر میزان توجهی که رمزنگاری پسا-کوانتومی در کنفرانس RSA دریافت کرد، برآوردمان چنین بود که برتری کوانتومی تا آخر سال 2019 جا پای خود را سفت خواهد کرد. سعی کردیم مدت زمان مورد نیازِ کامپیوترها و ابرکامپیوترهای کوانتومی را برای عامل‌سازیِ اعداد اول (برای یک الگوریتم رمزنگاری RSA 512 بیتی) تخمین بزنیم. این برآوردها به گزارشاتِ دریافتی بسیار نزدیک بود- تقریباً 10 هزار سال. پس آیا بدین معناست که پیش‌بینی ما دقیق بوده است؟
از اخبارهای جدید پیداست که آری، پیش‌بینی‌هایمان دقیق بوده است. با این حال، هیچکس (تا به حال) هزار سال عمر نکرده که بتواند منتظر یک محاسبه‌ی ابرکامپیوتری بماند. اما چیزهای مهم‌تری هم در مورد این محاسبه وجود دارد. به نظر می‌رسد دوران رمزنگاری سنتی به سر رسیده است. حال، چنین سوالی در ذهن پدید می‌آید که: باید چه کار کنیم؟
شاید رمزنگاری مأیوسمان کند. چه کار باید کرد؟
کاری نداریم که ادوارد اسنودن را قهرمان می‌دانید یا خیانتکار (یا هر دو)، این شهرتِ تفرقه‌اندازش انسان را یاد سیستم‌های کوانتومی می‌اندازد. اسنودن در کتاب جدید خود -پیرامون مبحث ورود نامشخص برتری کوانتومی- توصیه‌های اجرایی خوبی پیرامون رمزنگاری ارائه داده است: بیش از یک الگوریتم استفاده کنید. و الحق که راست هم می‌گوید. وقتی از موفقیتِ رمزگذاری خود مطمئن نیستید بهترین کار، رمزگذاری اطلاعات ارزشمندتان (بیش از یک بار) آن هم با استفاده از الگوریتم‌های مختلف.
در مورد کامپیوترهای کوانتومی، فقط باید مطمئن شوید دست کم یکی از آن الگوریتم‌ها مبتنی بر کوانتوم باشد. می‌توانید یکی از 17 فینالیستی را که NIST[2] برای راند دوم گزینش انتخاب کرده است برگزینید؛ جایی که الگوریتم‌هایِ مشبک و چندمتغیره از منحنی‌های بیضوی[3] (که بحثی چالش‌برانگیز است) پیشی می‌گیرند.
در نبودِ گزینش نهایی، شاید بهتر باشد (از دیدگاه کسب و کار) بسته به نیازتان همچنان از همان رمزنگاریِ خم بیضویِ از پیش موجود به اضافه‌ی [4]AES (با طول کلید[5] کافی) یا SHA3 استفاده کنید؛ زیرا همانطور که خدمتتان عرض کردیم، اطلاعات ارزشمند، هر از چند گاهی به «تعمیر و نگهداریِ رمزگذاری» نیاز دارد. خواهشمندیم این مسئله را فراموش نکنید.
 
[1] Quantum supremacy
[2]مؤسسه ملی فناوری و استانداردها
[3]منحنی بیضوی در ریاضیات، نوعی منحنی جبریست.
[4]استاندارد رمزنگاری پیشرفته
[5] Key length
 
منبع: کسپرسکی آنلاین
 

تنظیم: روابط عمومی شرکت ایدکو (توزیع کننده محصولات کسپرسکی در ایران)؛

  • ۹۸/۰۷/۰۸

گوگل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">