بلاتکلیفی شورای رقابت با حوزه ICT
علی شمیرانی - تعدد و تنوع نهادهای تصمیمگیر در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، نه تنها کاهش نیافته بلکه تقریبا هر ساله نهادهای جدید و بیشتری نیز به آن اضافه شده است. اتفاقی که هم در حوزه دولتی در حال وقوع است و هم در بخش خصوصی.
شورای نوپای رقابت که حالا دومین رییس را در خود میبیند، اما از آن نهادهایی است که هنوز نمیداند میخواهد وارد حوزه ICT شود یا نمیخواهد. این شورا در دوران قبل هر از چند گاهی پا در این بخش میگذاشت و مواضع سفت و سختی هم اتخاد میکرد. جالب آنکه رییس پیشین این شورا، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را در موازی کاری با خود یافته و این موضوع موجب شده بود تا شرکتها و فعالان بخش ICT نیز مسایل خود را به سمتی ببرند که پاسخ نزدیکتری به خواست خود بیابند.
در دوره قبل اما تا مدتی آرای متضاد از سمت شورای رقابت و سازمان رگولاتوری صادر میشد و کار تا جایی پیش رفت که شورای رقابت خواستار ادغام رگولاتوری با این نهاد شد. هر چند که مشخص نمیشد که چگونه به یکباره این مواضع آتشین خاموش میشد و همه چیز به فراموشی سپرده میشد.
گویی حالا حوزه ICT توجه رییس جدید شورای رقابت را نیز به خود جلب کرده است. جالب آنکه وی بر خلاف رییس قبلی که معتقد بود رگولاتوری با شورای رقابت موازی کاری دارد و باید با شورا ادغام شود، معتقد است: در کشور ما لازم است یک تشکیلات تنظیم مقررات وجود داشته باشد و سازمان رگولاتوری نیز لازم است یک سازمان مستقل باشد که در چارچوب وظایفی که قانونگذار برعهده آن گذاشته است عمل کند.
به عبارت دیگر ایشان معتقد به حمایت از رگولاتوری برای استقلال و ادامه فعالیت است. لذا همانطور که روشن است گویی تکلیف و ماموریتهای شورای رقابت با تغییر روسای آن دچار تغییر و تحول میشود و هر کس برداشت خود را از قانون دارد.
اگرچه احتمال آنکه تمام این سخنان جنبه شعاری و تحت تاثیر حواشی یک مراسم بوده باشد نیز وجود دارد و اگر تا مدتها بعد خبر و نظری از شورای رقابت نشنیدیم ابداً جای تعجب ندارد، چرا که ظاهرا شورای رقابت هنوز تکلیف خود با حوزه ICT را نمیداند.
(منبع:عصر ارتباط)
- ۹۳/۰۷/۱۴