ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

به کارگیری راه دوم در حوزه فناوری اطلاعات

| سه شنبه, ۱۲ شهریور ۱۳۸۷، ۱۲:۲۵ ب.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی - دولتی ها یک مثل دارند که می گوید، اگر قرار باشد کاری را انجام بدهیم می گردیم و راهش را پیدا می کنیم و اگر قرار نباشد کاری را انجام دهیم می گردیم و بهانه آن را پیدا می کنیم. این یک قانون است!

در حوزه فناوری اطلاعات امروز دیگر همه در جریان شوراهای موازی های 4 گانه هستند. فرض کنید شما در یک کشور 4 شورا دارید که دولت تصمیم می گیرد آنها را که در شرح ماموریتشان موازی کاری های زیادی دارند،‌ ادغام کند،‌ اما مجلس این گونه استدلال می کند که نه این شوراها باید بمانند و مشغول کارها و برخی بیکاری های خود باشند.

به نظر شما بهترین کار در چنین شرایطی که شما با تعدد شوراها مواجهید و قوانین اجازه ادغام آن ها را نیم دهد، چیست؟ شاید بگویید خب کافیست، گذشته از آن که مانع سبز شدن شورای جدید می شوید، اقدام به ایجاد لااقل نوعی هماهنگی در میان ایشان کنید تا حوزه فناوری اطلاعات وارد چهارمین سال موازی کاری و به عبارتی بلاتکلیفی خود نشود.

اما نه راه دومی نیز وجود دارد،‌ در این روش می توان گذشته از آن که هیچ هماهنگی میان شوراهای قبلی ایجاد نکرد و همه شوراها را به حال و موازی کاری خود رها کرد،‌ حتی یک نهاد دیگر هم به مجموع این شوراها اضافه کرد!

حتما تعجب می کنید که این چه پیشنهاد عجیبی است. به نظر نگارنده هم این روش دوم به شدت عجیب است ولی باور کنید که در حال حاضر در کشور، ما راه دوم را در پیش گرفته ایم. یعنی ما هم اکنون 4 شورا داریم که مشغول و نیمه مشغولند و اصولا کاری به کار هم ندارند و طرح های یکسانی را پیش می برند و در کنار این شوراها یک نهاد جدید نیز ایجاد کرده ایم.

این نهاد جدید که با ظرافت خاصی، از لابه لای سطور قانون و شرح وظایف شوراهای 4 گانه، ماموریت های خاصی که بنا به قانون مصادره به مطلوب اتفاقا هیچ شباهتی نیز به کارکرد بقیه ندارد، را برای خود تعریف کرده است،‌ شرکت فناوری اطلاعات نام دارد.

مدیر این شرکت که وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است اعلام کرده که از زمانی که طرح تغییرات اساسنامه این شرکت به هیئت دولت رفت، مشخص شد که هیچ موازی کاری با معاونت فناوری اطلاعات وزارت فناوری ارتباطات و اطلاعات، شورای عالی اطلاع‌رسانی و دیگر نهادهای فعال در حوزه ندارد و چند محور اصلی در آن مشخص شده که لازم است در حوزه مدیریت و توسعه فناوری اطلاعات انجام شوند.

نیازی به ریز شدن روی شرح پروژه های پیش بینی شده شرکت فناوری اطلاعات نیست فقط همین قدر باید دانست که احتمالا تولید سند و طرح های کاغذی بیشتری در راه است. جا دارد از مسوولان وزارت ارتباطات این سوال را پرسید که در حوزه فناوری اطلاعات با تعاریفی که ما می شناسیم آیا هیچ طرح روی زمین مانده و ناتمام و خرد و کلان نداریم که بازهم نهاد جدید و طرح های کاغذی درست می کنیم؟

اگرچه شاید این مقاله و سوژه آن تقریبا نخ نما و پوسیده به نظر برسد، ولی واقعیت این است که مادامیکه راه دوم را در کشور برگزیده و در این مسیر قرار داشته باشیم، پرداختن به این سوژه نیز دچار کهنگی نخواهد شد.

  • ۸۷/۰۶/۱۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">