بودجه و جایگاه شورای عالی فضای مجازی
دانیال رمضانی - اسفند سال 90 بود که شورای عالی فضای مجازی رسما تشکیل شده و آغاز به کار کرد. این شورا آمده است تا کانونی متمرکز برای سیاستگذاری، تصمیمگیری و هماهنگی در فضای مجازی کشور باشد.
از این جهت اعضایی نیز برای این شورا منصوب شد تا وزن فرابخشی آن بالاتر رود. اما در مدت آغاز به کار دولت جدید ظاهراً جایگاه این شورا تغییراتی داشته است.
شروع جابجایی جایگاه این شورا از جایی شروع شد که وزیر ارتباطات به عنوان یکی از اعضای این شورا به جای رییس جمهوری یا معاون اول دولت، دبیر شورای عالی فضای مجازی را معارفه کرد.
اگرچه وزیر ارتباطات در همان جلسه معارفه نیز این موضوع را خاطرنشان کرد که "دوست داشتم معارفه انتظاری دبیر این شورا با حضور دکتر روحانی صورت گیرد اما با توجه به جلسات گسترده بررسی بودجه سال آینده چنین فرصتی محقق نشد."
از آن پس نیز شورای عالی فضای مجازی که در دولت قبل رفتهرفته در حال ورود به حوزههای کاری وزارت ارتباطات بود، آرامتر و هماهنگتر با این وزارتخانه پیش رفت.
اما زاویه ارتباط شورای عالی فضای مجازی با وزارت ارتباطات زمانی مشهودتر شد که مجلس بودجه این شورا را از محل درآمدهای وزارت ارتباطات مصوب کرد.
بر این اساس کمیسیون تلفیق بودجه 93 در مجلس تصویب کرد که از محل اعتبارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبلغ 100 میلیارد تومان به شورای عالی فضای مجازی اختصاص یابد.کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی مصوب کرد که از محل منابع درآمدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 93، مبلغ 100 میلیارد تومان به شورای عالی فضای مجازی و مرکز ذیل آن (مرکز ملی فضای مجازی) اختصاص یابد.لذا این پرسش مطرح است که اگر این شورا باید مستقل و فرابخشی باشد، تخصیص بودجه به آن از محل درآمد یک وزارتخانه چگونه است؟
- ۹۲/۱۱/۱۶