تاریخچه و سابقهی تدوین قانون طرح تجارت الکترونیکی
تکفا - قانونمندی و تدوین نظام حقوقی و قضایی حاکم بر محیط دیجیتال همواره به عنوان یکی از پیشنیازها و زیرساختهای اولیه در مدلهای ملی توسعهی ICT (فناوری ارتباطات و اطلاعات)1 کشورهای مختلف، توجهی همسنگ با لزوم دسترسی مناسب و ارزان قیمت همگانی و همچنین ضرورت امنیت اطلاعات را به خود اختصاص داده است. در کشور ما نیز به تدریج و با روشن شدن اهمیت IT و گسترده شدن کاربری این فناوری، در اواخر دورهی مجلس پنجم، بحث تدوین قانونی برای تجارت الکترونیکی و حقوق محیط دیجیتال مطرح شد که در آن دوره با پیگیری وزارت بازرگانی بهصورت یک طرح کلی در مجلس مطرح و ثبت شد. ولی عملاً در مجلس ششم همراه با شتابگرفتن موضوع توسعهی فناوری اطلاعات و فراگیری اینترنت در کشور، بحث در این خصوص فعال شد.
درک مناسب مجلس ششم از اهمیت و نیاز به این قانون موجب پیگیری جدی مجلس در این خصوص گردید و منجر به تهیهی یک پیش نویس جامع از قانون به همراه یک گزارش ضمیمهی توجیهــی توسط وزارت بازرگانی شد. پیشنویس وزارت بازرگانی در قالب یک طرح و به پیشنهاد تعدادی از نمایندگان محترم مجلس مطرح شد و از مرحله تصویب شور اول گذشت و برای تکمیل و بررسی نهایی به کمیسیون صنایع و معادن به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیونهای قضایی و حقوقی، اقتصادی و عمرانی به عنوان کمیسیونهای فرعی ارجاع شد. از آنجا که ابعاد و جنبههای مختلف این قانون بسیار متنوع و مفصل بود و حوزه تأثیر آن نیز تنها متوجه وزارت بازرگانی نبود، نمایندگان محترم مقرر داشتند که موضوع در کمیسیونی متشکل از نمایندگان کلیهی دستگاههای ذیربط با هماهنگی نمایندهی ویژه رییسجمهور در امور فناوری ارتباطات و اطلاعات مجدداً بررسی و پس از جمعآوری نظرات، جمعبندی فراگیرتر در کمیسیون صنایع و معادن مطرح شود.
برای انجام این امر مهم قریب به چهار ماه زمان و صدها نفر-ساعت جلسات کارشناسی صرف شد که این جلسات با حضور نمایندگانی از وزارتخانههای پست و تلگراف و تلفن، بازرگانی، دادگستری، علوم تحقیقات و فناوری و سازمانهای مختلف از جمله گمرک، بانک مرکزی، مناطق آزاد، ایرانگردی و جهانگردی، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و تعدادی از حقوقدانان برجسته که در این زمینه تخصص و تجربه داشتند، برگزار شد. همچنین با توجه به اهمیت موضوع و همزمانی بررسی آن با اوج مرحلهی تدوین برنامهی تکفا در زمستان سال 80، آقای مهندس جهانگرد شخصاً تقریباً در تمام نشستها حضور یافتند.
ویژگیها و شاخصههای قانون تجارت الکترونیکی
این قانون، اولین و کاملترین قانون در حوزهی دیجیتال کشور به شمار میآید. برای مثال در عرف قضایی، به تدریج و با عمومیت یافتن استفاده از فناوریهای ارتباطی نظیر تلفن، فاکس، تلکس، ضبطصوت، ضبطتصویر و امثالهم، ارایهی مستندات و ادلهی اثبات دعوی مبتنی بر این فناوریها در محاکم رواج یافت. این در حالی است که در قانون به طور رسمی از فاکس یا سایر روشهای ارتباطی اسمی برده نشده است. به همین جهت اصل پذیرش مستندات در قالبهای ذکر شده و میزان اعتبار آنها در نزد دادگاه کاملاً به تشخیص قاضی وابسته بوده و هیچکدام از طرفین دعوی اعم از مدعی و مدعیعلیه نیز پیشاپیش تضمینی برای قبول آنها در نزد دادگاه در اختیار ندارند. این شرایط برای تعامل و کسبوکار در محیط دیجیتال و یا اینترنت قابل تصور نیست. اولاً درفضای دیجیتال طرفین یک تعامل الکترونیکی الزاماً شناختی از یکدیگر نداشته و چهبسا هیچگاه یکدیگر را ندیده باشند. بدیهی است که در صورت عدم زیربنای حقوقی مؤثر و دقیق که ضمانتکنندهی تعامل الکترونیکی باشد، طرفین حاضر به استفاده از این محیط برای مذاکره، کسبوکار، قبول تعهدات و پرداخت الکترونیکی نخواهند بود. ثانیاً به علت ماهیت فرا مرزی و بینالمللی اینترنت و محیط دیجیتال، نیاز به وجود پشتوانهی محکم قانونی برای اطمینانبخشی به طرفهای خارجی برای انجام مبادلات بسیار حیاتی است. بنابراین چنانچه مستندات مختلف مربوط به تعامل در محیط دیجیتال بهطور عام، و کسبوکار و تجارت بهطور خاص، دارای پایهی حقوقی ثـــابت، محکم و از پیشتضمین شده نباشند، نمی توانند ضامن کاربری و توسعهی استفاده از این واسط جدید باشند. از این جهت رسمیت بخشیدن به دادهی پیام بهعنوان یکی از انواع ادلهی اثبات دعوی قدم بسیار مهمی است که در این پیشنویس قانون به آن توجه خاص شده است. بهعلاوه، رسمیت بخشیدن به مبادلات و دادهی پیام الکترونیکی در این قانون، دارای ابعاد و زمینه های دیگری نیز بوده است. برای مثال بحث حریم خصوصی، مالکیت معنوی و حقوق مصرفکننده از جنبههای مختلفی است که در این قانون لحاظ شده است. اگرچه این موارد در قوانین فعلی نیز وجود داشتند، با شکلگیری فضای دیجیتال برخی از تعاریف، دامنهی تأثیرات و طبعاً جرایم و مجازاتهای متناسب با آنها تغییر میکنند، و به همین دلیل نیاز بود تا قوانین مرتبط و متناسب با این فضا شکل بگیرد.
از دیگر مشخصههای مهم این قانون، تطابق نسبی آن با قوانین متعارف بینالمللی و سایر کشورها در زمینههای مشابه است. با توجه به ماهیت کاملاً فرا مرزی و بینالمللی تعاملات الکترونیکی، این ضرورت وجود دارد که طرفهای خارجی، این قوانین را شبیه و منطبق بر عرف بینالمللی بیابند تا به این وسیله، اطمینان برای تعامل و کار با طرفهای ایرانی فراهم شود. به عنوان مثال شرایط ذکر شده در این قانون برای احراز مطمئن بودن یک امضای الکترونیکی، عبارت است از اینکه نسبت به امضاکننده منحصر به فرد باشد؛ هویت امضاکنندهی دادهی پیام را معلوم کند؛ به وسیلهی امضاکننده یا تحت ارادهی انحصاری وی صادر و به نحوی به یک دادهی پیام متصل شده باشد که هر تغییر در آن دادهی پیام، قابل تشخیص و کشف باشد. این شرایط تقریباً به صورت یکسان و بدون تغییر از شرایط پذیرفته شدهی بینالمللی در قوانین مشابه در سایر کشورهاست. در بررسی و تدوین این طرح، قوانین کشورهای مختلف خصوصاً قوانین مرجع سازمان ملل UNCITRAL)) و اتحادیه ی اروپا مورد استفاده و مقایسهی تطبیقی قرار گرفتهاند.
یک خصوصیت مهم دیگر این قانون، تنظیم آن به گونهای است که با تغییرات سریع و عمیق در زمینهی فناوری ارتباطات و اطلاعات، کارایی خود را حفظ کرده و بدون وابستگی به یک فناوری خاص، اثربخشی خود را داشته و اصطلاحاً نسبت به فناوری خنثی باشد.
قلمرو شمول قانون
با توجه به نکات ذکر شده، بدیهی است که گرچه موضوع محوری این قانون توجه به امر تجارت و معامله در محیط اکترونیکی است، اختصاصاً مربوط به مسایل تجاری نبوده و همانند تجارت سنتی طبعاً دامنهی محیط اطراف آن، مسایل و بخشهای مختلفی را در برمیگیرد و لذا عملاً با هویت حقوقی بخشیدن به دادهی پیام، همهی کاربریها را بهطور عام پوشش میدهد؛ از این رو بسیار مهم و حیاتی بود که از دیدگاه دستگاههای اجرایی مختلف مورد بررسی قرار گیرد و لذا بخشهای مختلف به طور فعال و با صرف زمان زیاد به کار تدوین این قانون کمک کردند. علاوه بر دستگاههای اجرایی ذکر شده، کمیسیونهای مختلف مجلس خصوصاً کمیسیون صنایع و معادن و کمیتهی مخابرات این کمیسیون و همچنین حقوقدانان مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز با نگرشی کلان و فرا بخشی ابعاد مختلف، این قانون را مورد توجه و بررسی قرار دادند.
این قانون با توجه به شمول و جامعنگری خود میتواند گام بزرگی در نوآوری و بازآفرینی فضای اقتصادی و اجتماعی در کشور محسوب شود. برای نمونه این قانون به دلیل ماهیت متحول کنندهی فناوری موضوع آن، الزاماتی را برای پاسخگویی دستگاهها ایجاد میکند و در مهندسی مجدد فرایندهای کاری و اجرایی مؤثر خواهد بود؛ همچنین حتی می تواند در نظام حقوقی کشور نیز تحول و نوآوری هایی را به دنبال داشته باشد که برای مثال به رعایت و لحاظ کردن برخی از قواید و ملاحظات بین المللی نظیر قاعدهی حسننیت میتوان اشاره نمود.
محورهای اصلی قانون تجارت الکترونیکی
اولین قسمت از این قانون مبحث تعاریف است. اصطلاحات، تعاریف و عبارات جدیدی از جمله دادهی پیام، اصلساز، امضای الکترونیکی، سیستم اطلاعاتی در این قانون مورد استفاده قرار گرفتهاند. این قانون همچنین مبحث اصالت نوشته و امضای الکترونیک را مطرح می کند و با تعیین شرایط احراز دادهی پیام مطمئن، آثار و ارزش حقوقی و اثباتی آن را مشخص میکند. یکی از دیگر بخش های بسیار مهم این قانون، تعریف کلیات مربوط به نظام حقوقی مورد نیاز برای صدور گواهی الکترونیکی است. در واقع نحوهی دستیابی به چارچوب ایجاد اطمینان در تعاملات الکترونیکی، در این قانون تعیین شده است.
علاوه بر موارد فوق، قانون تصویب شده ضمن تعیین حقوق مصرفکننده در تجارت الکترونیکی، به دلیل نقایص موجود در نظام حقوقی کشور در رابطه با محیط دیجیتال، از جمله در زیربخشهایی نظیر حمایت از حریم خصوصی، مالکیت معنوی و جرایم و مجازاتهای رایانهای، سعی در پوشش دادن تمام این قسمتها کرده است.
آثار و ارزش حقوقی و اثباتی دادهی پیام در قانون
به منظور تحکیم جایگاه اسناد و ادلهی الکترونیکی و با توجه به اطمینان فراوانی که در صورت تحقق شرایط ایمنی تعیین شده در این قانون وجود خواهد داشت، از یک سو، و اهمیت فوقالعادهای که این امر در گسترش کاربری فناوری ارتباطات و اطلاعات به عنوان یک واسط جدی و رسمی در تعاملات مهم و تراکنشهای مالی داراست، ارزش و آثار حقوقی بسیار بالا و در حد سند رسمی برای دادهی پیام مطمئن تعیین شده است.
ارزشگذاری دادهی پیام مطمئن به عنوان سند رسمی یا سند معتبر، یکی از بحث برانگیزترین موارد مورد مذاکره بوده است. نکتهی مهم و تفاوت اساسی در این است که اگر سندی معمولی به عنوان مورد ادعا به محکمه ارایه شود، اثبات صحت سند به عهدهی ارایهدهندهی سند است؛ در حالی که یک سند رسمی مثل سند اتومبیل نیاز به اثبات صحت توسط ارایهدهندهی آن نداشته و ابتدائاً فرض بر صحت آن است. در قانون مدنی کشور، شرایطی برای سند رسمی مطرح شــده که در مورد دادهی پیام مطمئن صدق نمی کرد و به همین جهت این قانون موارد مذکور را به عنوان سند معتبر شناسایی کرده است. توضیح آن که از شرایط مذکور در قانون مدنی آن است که سند رسمی را باید نمایندهی دولت تأیید و امضا کند. اسنادی از قبیل سند ملکی، سند اتومبیل، سند ازدواج و امثالهم که در سازمانهای ثبت اسناد و املاک، ثبت احوال و قوه قضاییه به ثبت می رسند، از این نوع میباشند. در چنین مواردی، وجود امضای دولت نه تنها به معنی تأیید قطعی دخالت و درگیری طرف یا طرفهای موضوع آن سند میباشد، بلکه تا حدود بسیار زیادی تضمین کنندهی صحت محتوی و موضوع سند نیز است. این در حالی است که در فضای دیجیتالی هر شخص قادر است هرگونه دادهی پیامی نظیر یک پیغام الکترونیکی (E-mail) را مستقل از محتوی و موضوع آن با امضای الکترونیکی مطمئن را ایمن کرده و به این ترتیب ضمن آن که با تأمین شرایط مورد نظر در این قانون تأیید یک مرکز صدور گواهی الکترونیکی که احتمالاً میتواند دولتی یا به طور غیرمستقیم نمایندهی دولت باشد، اخذ کرده باشد، از تمامیت دادهی پیام و عدم تغییر محتوای آن اطمینان حاصل و این اطمینان را به طرفهای احتمالی مقابل خود نیز منتقل کند. با وجود این، اطمینان حاصل شده، تنها متوجه عدم تغییر محتوا بوده و به هیچوجه ضمانتی برای صحت این محتوا نیست. یک ادعای موهوم و بیپایه نیز میتواند با داشتن شرایط تعیین شده، به صورت دادهی پیام مطمئن تبدیل شده و از عدم تغییر محتوای آن در طول یک دورهی زمانی خاص یقین حاصل گردد؛ اما بدیهی است که محتوای آن نمی تواند سند رسمی مورد تأیید نمایندهی دولت باشد.
با وجود این به دلیل اهمیتی که اطمینان پیشاپیش طرفهای درگیر در یک تعامل الکترونیکی در استفاده از محیط دیجیتال داراست، عواقب و ارزش اثباتی که طبق قانون مدنی فعلی برای سند رسمی در این قانون و برای این مورد خاص در نظر گرفته شده است، برای سند معتبر نیز لحاظ شده است. مادهی 15 پیشنویس قانون موردنظر میگوید: "نسبت به دادهی پیام مطمئن، سوابق الکترونیکی مطمئن و امضای الکترونیکی مطمئن انکار و تردید مسموع نیست و تنها میتوان ادعای جعلیت به دادهی پیام مزبور نمود و یا ثابت کرد که دادهی پیام مزبور به جهتی از جهات قانونی از اعتبار افتاده است". نظر به اطمینان از عدم تغییر محتوا، اثرات و ارزش اثباتی که منحصراً مربوط به اسناد رسمی بوده است، به دادهی پیام مطمئن نیز تعمیم داده شده و جایگاه مدعی و مدعیعلیه برای اثبات عناصر اصلی یک مستند حقوقی نظیر اصل وجود دادهی پیام، هویت شخص صادرکننده آن و تغییر یا عدم تغییر محتوای آن عوض شده است. یعنی اگر دادهی پیام یا سندی الکترونیکی دارای امضای مطمئن باشد، شخص خوانده یا مدعیعلیه باید بار قضایی و طبعاً هزینههای رد آن را متحمل شود. این ماده قانون از اهمیت زیادی برخوردار بوده و لذا بحث و بررسی فراوانی را به دنبال داشته است.
دفاتر صدور گواهی الکترونیکی (CA)2
با روشی شبیه به آن چه برای تسجیل سندهای رسمی در کشور وجود دارد و توسط دفاتر اسناد رسمی زیر نظر قوه قضاییه صورت میپذیرد، در محیط دیجیتال نیز نیاز به ساز و کاری رسمی و تعریف شدهی ملی برای اطمینان بخشی به تعاملهای الکترونیکی وجود دارد. نظامهای خوشتعریف بینالمللی در جهان شکل گرفتهاند که اصطلاحاً دفاتر صدور گواهی الکترونیکی نامیده میشوند. در همین رابطه در این قانون نیز دفاتر صدور گواهی الکترونیکی پیش بینی شده است که عمدتاً با هدف و وظیفهی مدیریت نظامهای ایمنی و رمزنگاری موردنیاز برای تشخیص و تأیید هویت الکترونیکی کاربران در محیطهای دیجیتال، تضمین حفظ تمامیت و عدم تغییر محتوای دادهی پیام، و همچنین عدم امکان انکار طرفهای دخیل در یک تعامل الکترونیکی میباشند.
در عموم کشورهایی که فضای تعامل الکترونیکی در آنها گسترش پیدا کرده، ساختار تأیید هویت الکترونیکی و دفاتر صدور گواهی وجود دارد که به جز آمریکا، سازمان اصلی یا اصطلاحاً Root Authority، یک سازمان متمرکز ملی و دولتی است. در این کشورها در لایههای بعدی، این مسؤولیت تا حدود زیادی به دفاتر خصوصی صدور گواهی تفویض میشود. استثنائاً در آمریکا سازمان و تشکیلات متمرکزی به این منظور وجود نداشته و کلیهی این امور توسط چند شرکت بزرگ خصوصی مدیریت و اجرا میشوند. آییننامهی تصریح شده در این قانون به منظور تعیین دقیق ساختار مورد نیاز کشور در این موضوع در نظر گرفته شده است. به منظور تعیین ساختار، تشکیلات، مقررات و ساز وکارهای مورد نیاز برای دفاتر صدور گواهی الکترونیکی و تعریف دقیق حوزهی فعالیت و مسؤولیتهای این دفاتر، بر اساس این قانون چند دستگاه اجرایی، مسؤول تدوین آییننامهی تأسیس این سازمان و ارگان جدید گردیدهاند تا مستندات مذکور را تهیه و پس از تصویب هیأت وزیران به آن رسمیت بخشند.
با توجه به توضیحات ارایه شده و از آنجاییکه هدف این طرح قانونمند کردن کل تعاملات محیط دیجیتال میباشد، به نظر میرسد که اطلاق نام "تجارت الکترونیکی" به این قانون گویای جامعیت و شمول آن نباشد. بدیهی است که تنها یکی از کاربردهای محیط دیجیتال و این قانون، کاربری فناوری ارتباطات و اطلاعات برای داد و ستد تجاری است و کاربردهای بسیار دیگری از جمله در دولت الکترونیکی، آموزش الکترونیکی، بهداشت الکترونیکی و غیره وجود دارند که همگی با این قانون مورد پوشش قرار میگیرند.
نقش تصویب قانون تجارت الکترونیکی در تحقق تجارت الکترونیکی
طبیعتاً هیچ قانونی به تنهایی نمیتواند تضمین کنندهی صحت انجام امور و سلامت اتفاقات باشد. تعامل در محیط دیجیتالی و تجارت الکترونیکی نیز از این قاعده مستثنا نیست. این که افراد امور مختلف شخصی و از جمله کسبوکار خود را در محیط دیجیتالی و یا اینترنت انجام دهند، مستلزم وجود پیشنیازهای زیادی است که قانون مناسب تنها یکی از آنهاست. به عنوان مثال این که فرهنگ عمومی پذیرای این نوع تعاملات باشد، از مهمترین پیشنیازها است. در کشورهای غربی نیز با وجود فراهمشدن همه زیرساختهای لازم، از جمله قوانین جامع و قوی، هنوز حجم تعاملات الکترونیکی، تراکنشهای مالی و به عبارتی میزان کاربریهایی نظیر دولت الکترونیکی و تجارت الکترونیکی در مقایسه با روشهای متعارف پیشین در این کشورها به تدریج در حال افزایش است. با توجه به پیشتازی این کشورها در اصلاح و یا تدوین قوانین مناسب، بدیهی است که نسبت کم کاربری فعلی در این کشورها به هیچ وجه در نتیجه نارسایی حقوقی نبوده است.
اصولاً تدوین قوانین و مقررات گرچه از الزامات بسیار مهم است، تنها یکی از زیرساختهای اصلی لازم برای گسترش کاربری این فناوری در زمینههای مختلف خصوصاً تجارت الکترونیکی به شمار میرود. برای مثال اگر حتی تمام نظام اجرایی دفاتر صدور گواهی الکترونیکی هماکنون فراهم باشد، باز هم موجب گسترش و تحقق واقعی تجارت الکترونیکی نخواهد بود. کشور نیازمند گسترش زیرساختها و الزامات پایهایتری از جمله نظام های پرداخت الکترونیکی، طرحهای جامع و زیرساخت های بهرهبرداری از تجارت الکترونیکی و عملیاتی شدن فرآیندهای نوین بانکی، گمرکی و بیمهای که لازمهی تجارت الکترونیکی میباشد که به تدریج در مراحل شکلگیری هستند.
راهاندازی تجارت الکترونیکی به صورت یک مقولهی مجزا و مستقل اصولاً بیمعنی است؛ چرا که زیرساختها و ملزومات گسترش و توسعهی کاربری فناوری ارتباطات و اطلاعات در کلیهی شاخههای آن نظیر دولت الکترونیکی، تجارت الکترونیکی، بهداشت الکترونیکی، آموزش الکترونیکی و غیره یکسان است و مجموعهای پیچیده و به هم وابسته را تشکیل میدهد. سادهانگاری است که تصور شود با تصویب یک قانون، انجام برخی تغییرات شکلی و ظاهری و سپس خرید تجهیزات کامپیوتری بتوان تجارت الکترونیکی را پیاده کرد. عوامل و ابعاد بسیار بزرگی که تنها با برنامهریزی، سرمایهگذاری و صرف منابع فراوان خصوصاً طی زمان طولانی قابل حصول هستند، موردنیاز میباشند. توسعهی منابع انسانی، فرهنگسازی و آموزش در سطوح مختلف، بازآفرینی نقش و جایگاه دستگاههای اجرایی و مهندسی مجدد فرآیندهای موجود، تأمین سیستمهای جامع از جمله ایجاد بسترهای امن برای تراکنش های مالی، نظامهای پول الکترونیکی و بانکداری الکترونیکی، هماهنگی دستگاههای اجرایی مرتبط نظیر بانکها، گمرک و بیمه، همگی مباحث بسیار مهم و حیاتیای هستند که با مدیریت صحیح و اولویتبندی دقیق آنها میتوان به استقرار پایدار کاربردهای مختلف از جمله تجارت الکترونیکی امیدوار بود. با وجود این در این طرح با توجه به نقش زیرساختی و حیاتی قانون و مقررات در بسط کاربری، چارچوبهای اولیه، پایه های حقوقی و مشروعیت بخشی به این تعاملات به همراه فرهنگسازی موردنیاز دیده شده است.
خلاصه و نتیجهگیری
قانون تصویب شده در مجلس شورای اسلامی، اولین گام اساسی در نظاممند کردن کاربری فناوری ارتباطات و اطلاعات میباشد که به دلیل نقایص موجود در نظام حقوقی کشور در رابطه با محیط دیجیتال، از جمله در زیربخشهایی نظیر حمایت از حریم خصوصی و مالکیت معنوی، این قانون سعی در پوشش دادن تمام این قسمتها کرده است. البته هر یک از زیربخشهای ذکر شده، نیازمند تدوین قوانینی جامع و کامل میباشند و مواد مصوب در قانون فعلی در برگیرنده کلیهی جوانب این زیربخشها نیست؛ لذا انتظار آن میرود که به دنبال تصویب این قانون توسط مجلس شورای اسلامی و پس از اعمال نظرات و اصلاحات احتمالی توسط شورای محترم نگهبان، قوانین مکمل دیگر از جمله قانون حریم خصوصی افراد، جرایم و مجازاتهای کامپیوتری و دیگر زیرمجموعههای قانونی، تدوین شده و موجبات گسترش سریعتر تعاملات الکترونیکی را فراهم آورند. بدیهی است که قانون حاضر نیز مانند هر قانون دیگری ممکن است در آینده و با توجه به تجربیات کاربردی نیاز به موارد تکمیلی و یا اصلاحی داشته باشد که از راه خود و با درنظر گرفتن مصالح کشور و با هدف گسترش کاربری عمومی، همواره قابل اصلاح خواهد بود.
1-Information & Communication Technology
2-Certificate Authority
- ۸۴/۰۲/۱۲