ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

تاملی بر اختلاف جدید رگولاتوری و مخابرات

| دوشنبه, ۲۲ تیر ۱۳۹۴، ۰۳:۴۲ ب.ظ | ۰ نظر

م.ر.بهنام رئوف- اختلافات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با شرکت مخابرات ایران همچنان ادامه دارد و اشکال جدیدی پیدا می‌کند. حالا در تازه‌ترین اقدام زیرمجموعه این وزارت یعنی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی فروش اینترنت توسط شرکت مخابرات در 6 استان را به دلیل آنچه مشکلات فنی نامید، ممنوع کرد. البته این اولین بار نیست که این اتفاق می‌افتد چرا که سال گذشته نیز در یک فاصله زمانی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره افت کیفیت خدمات اینترنت پرسرعت این شرکت در برخی از استان‌ها به مخابرات هشدار داده بود. این بار اما معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتور اعلام کرده وضعیت پهنای باند اینترنت مصرفی از سوی شرکت‌های مخابرات استانی در 6 استان آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، کرمان، مرکزی و همدان براساس شاخص‌های تکلیفی در الحاقیه پروانه مخابرات نامطلوب است.

داداش زاده در گفت‌و گو با روابط عمومی خود اینگونه گفته که مطابق بازرسی‌ها و ارزیابی‌های بعمل آمده از وضعیت پهنای باند تامین و عرضه شده از سوی شرکت‌های مخابرات استانی، وضعیت نامطلوب پهنای باند اینترنت در این استان‌ها، باعث کاهش کیفیت خدمات ارایه شده به مشترکان شده است.

او گفته که در این مورد تذکر و اخطاریه‌های لازم برای افزایش پهنای باند و توقف فروش سرویس به مشتریان جدید تا زمان ارتقا پهنای باند داده شده و به منظور جلوگیری از ضرر و زیان مشترکان، پیگیری‌های لازم برای ارتقا پهنای باند و کیفیت سرویس از سوی شرکت مخابرات ایران در حال انجام است.
×× بازی با حقوق مصرف کننده

این درحالی است که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیش از این و در برابر درخواست خبرنگاران مبنی بر اعلام نام شرکت‌های اینترنتی که بیشترین شکایات توسط کاربران از آن صورت گرفته است، این کار را مغایر با قوانین تجارت در کشور اعلام می‌کرد.

اگرچه خبرهای مختلفی از نارضایتی حجم بسیار بالایی از کاربران اینترنت در سراسر کشور از سرویس دریافتی توسط بسیاری از شرکت‌های موسوم به PAP تا به حال منتشر شده است. اما سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این بین تنها به اعلام نام مخابرات بسنده می‌کند که به نظر می‌رسد این اقدام بیشتر جنبه سیاسی دارد تا رعایت حقوق مصرف کنند. چراکه رگولاتوری تنها در مورد شرکت مخابرات ایران قاطعیت و صراحت بیان داشته و در خصوص مسایل سایر اپراتورهای موبایلی و اینترنتی نه تنها شاهد قاطعیت نیستیم بلکه شاهد نوعی مدارا از سوی رگولاتور نیز هستیم.
×× مخابرات: پهنای باند کافی نمی‌دهند

همانطور که پیش‌بینی می‌شد شرکت مخابرات ایران نیز یک روز پس از اعلام خبر توقف فروش اینترنت پرسرعت این شرکت توسط رگولاتوری، اطلاعیه‌ای منتشر کرد که مشکلات بوجود آمده را ناشی از تخصیص نیافتن درخواست‌های پهنای باند از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرد.

در اطلاعیه این شرکت آمده است که در استان خراسان رضوی در حال حاضر محدودیت پهنای باند وجود ندارد؛ لیکن از ساعت 24 تا 6 بامداد که دانلود بصورت رایگان عرضه می‌شود، برخی مشکلات ترافیکی بوجود می‌آید که نباید ملاک عمل قرار گیرد. لذا گزارش وضعیت پهنای باند به نماینده سازمان تنظیم ارایه و برنامه واگذاری با هماهنگی ادامه خواهد یافت. ضمناً درخواست تامین پهنای باند بیشتر به شرکت ارتباطات زیرساخت ارایه که تاکنون پاسخی داده نشده است.

در استان آذربایجان شرقی، پهنای باند به مقدار کافی وجود دارد و با هماهنگی نماینده سازمان در استان، از تاریخ 94/3/25 سوتفاهم برطرف و به سازمان اعلام شده است. همچنین درخواست این استان برای افزایش پهنای باند توسط شرکت ارتباطات زیرساخت علی رغم پرداخت هزینه پیش پرداخت تاکنون بی پاسخ مانده است.

در استان همدان با افزایش دو STM1، مشکل پهنای باند برطرف و در حال حاضر محدودیتی برای واگذاری ADSL وجود ندارد. در سه استان اصفهان، مرکزی و کرمان با کمبود پهنای باند مواجه هستیم؛ اما به‌رغم اینکه به محض پر شدن 80 درصد ظرفیت، درخواست ارتقای پهنای باند مورد نیاز به شرکت ارتباطات زیرساخت ارسال شده، متاسفانه این افزایش ظرفیت صورت نگرفته و محدودیت پهنای باند موجب توقف واگذاری شده است.

در پایان انتظار داریم، شرکت ارتباطات زیرساخت نسبت به تامین پهنای باند مورد نیاز شرکت‌های مخابراتی اقدام کرده یا اجازه دهد این شرکت از کانال‌های دیگر بتواند پاسخگوی حجم عظیم درخواست‌ها باشد.
××‌ پهنای باند افزایش یافته کجاست؟

همانطور که در اطلاعیه شرکت مخابرات ایران آمده عمده دلیل افت کیفیت اینترنت این شرکت در بسیاری از استان‌های مورد نظر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، کمبود پهنای باند مورد نیاز است.

این درحالی است که در یک سال و نیم گذشته بارها و بارها از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در خبرهای مختلف عنوان شده که پهنای باند کشور نسبت به دولت گذشته چندین برابر شده است. هر چند که محمود واعظی نیز چندی پیش در شبکه اجتماعی خود گفته بود که مصرف پهنای باند با فراگیر شدن نسل سوم و چهارم تلفن همراه در کشور چند برابر شده است اما با این حال به نظر می‌رسد که هنوز بسیاری از شرکت‌های ارایه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت همانند مخابرات ایران با مشکل کمبود پهنای باند دست به گریبان هستند. گفته می‌شود که اکنون نزدیک به 50 درصد بازار اینترنت پرسرعت در بخش ADSL در اختیار شرکت مخابرات ایران در تهران و سایر استان‌ها است.

بر اساس این گزارش سال گذشته طرح تجهیز روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت پرسرعت توسط شرکت مخابرات ایران در سراسر کشور اجرا شده و در حال پی‌گیری است که این طرح یکی از موضوعات الزامی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده است. اما حال که زمان به بهره‌برداری از این طرح رسیده است گویا پهنای باند مورد نیاز برای بسیاری از استان‌ها و شهرستان‌ها در دسترس نیست. (منبع: فناوران)

  • ۹۴/۰۴/۲۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">