ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

تاملی بر طرح‌های ملی حوزه ICT

| شنبه, ۱۸ بهمن ۱۳۹۳، ۱۲:۰۵ ب.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی- از حدود 10 سال قبل چشم‌انتظار چندین و چند پروژه ملی در حوزه ICT هستیم. بزرگترین آنها شبکه ملی اینترنت یا همان شبکه ملی اطلاعات است و بعد از آن نیز سیستم عامل ملی، مرورگر ملی، موتورهای جست‌وجوی ملی، دیتاسنترهای ملی، پیام‌رسان‌های ملی و پروژه‌هایی که احتمالا در سال‌های آینده تنها باید نام آنها را بشنویم و نتیجه و خروجی نهایی آنها و این که تا چه توانستند موفق عمل کنند، به فراموشی سپرده شود.

اما با این پروژه‌های ملی که لزوم وجود آنها را به کل نمی‌توان رد کرد، به کجا خواهیم رسید. برای مثال خبر آغاز به کار دو موتور جست‌وجوی ملی باعث شد تا بار دیگر خاطره نمونه‌های قبلی جلوی چشممان بیاید.

در سال‌های گذشته موتورهای جست‌وجوی ملی فجر، یاحق، سلام و پارسی‌جو معرفی شده بودند و در حالیکه همین پروژه‌ها و کارکرد آنها چندان روشن نیست، خبر می‌رسد یک موتور جست‌وجوی ملی دیگر با نام گرگر نیز در کنار پارسی‌جو با بودجه‌ای معادل 170 میلیارد تومان در راه هستند.

آنطور که پیداست منبع بودجه تقریبا اکثر این موتورهای جست‌و‌جو نیز دولتی است. اما برای آنکه ببینیم کشورهای دیگر در چه مسیر مشابهی با ما قرار دارند به کشور چین می‌رسیم که تنها با یک جست‌وجوگر به نام بایدو توانسته بخش قابل ملاحظه‌ای از جست‌و‌جوی چینی‌ها را به این ابزار بکشاند.اما نکته اینجاست که چینی‌ها روی چندین و چند موتور جست‌و‌جو کار نکرده‌اند.

اما اگر ما به همین بودجه 170 میلیارد تومانی که گفته می‌شود برای دو موتور جست‌و‌جو کنار گذاشته شده، باقی موتورهای داخلی را هم اضافه کنیم احتمالا با ارقام بزرگتری نیز مواجه خواهیم شد.

نکته قابل تامل دیگر این که با وجود این هزینه‌های سنگین، حتی درصد بسیار اندکی صرف فرهنگ‌سازی و ترغیب کاربران برای آشنایی و کاربری از این طرح‌های ملی نشده است.

مجریان این طرح‌ها نیز گویی چندان تمایلی به معرفی خود نداشته و این وزارت ارتباطاتی‌ها هستند که از گذشته تا کنون، به صورت پراکنده خبر از رونمایی یکی از این موتورها داده و در حالیکه سرنوشت موتور قبلی روشن نیست، موتور جدیدی روشن شده و آغاز به کار می‌کند.

لذا این پرسش باقی می‌ماند که آیا در پروژه‌هایی از این دست باید به رقابت بپردازیم یا آنکه تمام منابع کشور باید صرف موفقیت و به نتیجه رسیدن کامل حداقل یکی از آنها شود؟

نکته آخر این که پس وجود این همه شورا و نهاد سیاست‌گذاری در حوزه ICT به چه کار می‌آید؟(منبع:فناوران اطلاعات)

  • ۹۳/۱۱/۱۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">