تجارتی به نام بررسی تاثیرات تشعشعات موبایل
امیر احدی – چهل و یک سال از تولد پدیدهای به نام تلفنهمراه در دنیا میگذرد. با این وجود هنوز هم در تمام دنیا هر از گاهی مخالفان و موافقان مطالبی را در رد نظرات یکدیگر پیرامون مضر یا بیخطر بودن آن اعلام میکنند.
در کشور ما نیز موضوع پارازیتها و تشعشعات موبایلی یک بحث داغ و ناتمام است. سازمان محیط زیست، سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مرکز تحقیقات سرطان، سازمان صدا و سیما و ... از جمله برخی نهادهایی هستند که به بررسی این موضوع در کشور پرداخته و بعد از گذشت نه ماه هنوز هم نتیجه بررسیها پاسکاری میشود.
از یک سو مرکز تحقیقات سرطان ایران به استناد گزارش سازمان بهداشت جهانی اثرات مخرب تشعشعات را رد میکند و از سوی دیگر سازمان محیط زیست قاطعانه اعلام میکند این امواج مخرب هستند.
تقریبا هر کدام از این نهادها نیز بودجه و تیم و تدارکاتی را برای بررسیهای خود جمع کردهاند، انواع همایشها برگزار میشود و همینطور از بودجه عمومی کشور پول خرج این تحقیقات و جلسات میشود و هیچ خروجی هم ارایه نمیشود.
در جدیدترین سری از این تحقیقات حالا همراهاول به میدان آمده تا خیال مردم را از مضر نبودن تشعشعات آنتنهای موبایل راحت کند. این شرکت به واسطه مسوولیت اجتماعی خود طرحی را تدوین کرده که 4 هزار زن باردار در کشور مورد مطالعه قرار گیرند.
مدیر عامل همراهاول گفت: این زنان در طی 9 ماه بارداری تحت آزمایشهایی قرار می گیرند تا میزان چگالی دریافتی به مادر و جنینی که درمجاورت آنتنهای موبایلی قرار دارند مشخص شود.
وی همچنین عنوان کرد: البته میزان تشعشات امواج ناشی از آنتنهای تلفن همراه و آنتنهای BTS پیش از این مورد بررسیهای مختلف قرار گرفته و به تایید سازمان انرژی اتمی رسیده است اما با این حال برای اطمینان خاطر بیشتر اقداماتی در جهت سنجش میزان تشعشات این آنتنها در دستور کار قرار گرفته است.
به این ترتیب این اپراتور نیز از درآمد خود سهمی را برای بررسی این تشعشعات تخصیص داده است.
اگرچه این وظیفه دولت است که یکبار برای همیشه به مردم پاسخ دهد تا به این ترتیب بساط تجارتی به نام بررسی تاثیرات تشعشعات موبایل در کشور هم جمع شود.
- ۹۳/۰۳/۱۱