تدبیر رگولاتوری برای سیمکارتهای بیهویت چیست؟
فرشید رضایی – سازمان تنظیم مقررات بعد از بسنده کردن به موضعگیری به جای برخورد با قاچاقچیان مخابراتی، حالا گویی راهکاری برای برخورد با اپراتورها در جمعآوری سیمکارتهای بینام و نشان ندارد.
این سیمکارتها طی سالهای گذشته امان مردم و نهادهای متعدد را گرفته و زمینهساز تحمیل میلیاردها تومان خسارت به کشور شدهاند. در کنار این مورد حالا گفته میشود که بخش قابل توجهی از قاچاق مخابراتی نیز در بستر همین سیمکارتهای بیهویت انجام شده و از این بابت نیز کشور با خسارتهای زیادی مواجه است.
اما با وجود ارایه راهکارهای متعدد از سوی برخی کارشناسان و رسانهها، سازمان رگولاتوری همچنان برنامهای برای مهار، جمعآوری این سیمکارتها و تنبیه سخت اپراتور متخلف ندارد.
اما در حالیکه رگولاتوری پیش از این مدعی ساماندهی پدیده شوم سیمکارتهای بینام و نشان در کشور شده بود، حالا معاون این سازمان در پاسخ به این سوال که آگر اپراتورها مانند روال قبل تا پایان سال نیز اقدامی برای ساماندهی پایگاه داده خود نکردند، برخورد رگولاتوری چه خواهد بود و آیا رگولاتوری به طور مشخص با سیمکارتهای اشکلال دار برخورد خواهد کرد، گفت: این کار وظیفه اپراتور است و ما نمیتوانیم در این باره اقدام کنیم. اما از آنجا که بحثهای دیگری مانند قاچاق مکالمه، سلامت و امنیت پیش آمده،برای ریشهکن کردن آنها عزم رگولاتوری برای انجام این کار جدی است.
همانطور که مشخص است رگولاتوری رسما اعلام کرده ما نمیتوانیم در باره سیمکارتهای بیهویت اقدام کنیم، اما با توجه به مشکلات عزم ما جدی است!
این که منظور از عزم جدی چیست مشخص نشده، اما که این رگولاتوری صراحتا اعلام میکند کاری نمیتواند برای سیمکارتهای بیهویت بکند، مشخص است. به هر حال رگولاتوری ابزار قانونی متعدد و راهکارهای سادهای برای برخورد با پدیده شوم مزاحمتهای تلفنی دارد که به سهولت میتواند آنها را به کار گیرد. اما این که چرا در این همه سال تنها به تهدید و حرف بسنده میشود، شبهه انگیز است. (منبع:موبنا)
- ۹۳/۰۹/۲۴