تدوین استراتژی زیرساخت الکترونیکی کشور
دبیرکل بانک مرکزی از تدوین راهبرد زیرساخت الکترونیک بازار مالی کشور و نهایی شدن آن تا سال آینده خبر داد.
به گزارش فارس «توانا» محمود احمدی، در دومین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت با اشاره به اصول دهگانه کمیته بال اظهار داشت: این اصول، راهنمای بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت بود که در زمان مرحوم نوربخش در کشور اجرایی شد.
وی افزود: طرح این کمیته تحت عنوان راهبرد پرداختها بود که در سال 81 تصویب و اجرایی شد. بر این اساس ایجاد سامانههای پرداخت مانند شتاب، سوئیچکارت ملی، پایا، سحاب و سایر سامانهها به عنوان پشتیبان تعریف شدند.
احمدی تاکید کرد: این سامانهها مجموعا بیش از پنج برابر تولید ناخالص ملی را در سال انتقال میدهند.
دبیر کل بانک مرکزی از ساماندهی، مدیریت ریسک اعتباری و نقدینگی، تسویه آنی، نحوه مدیریت و تبدیلات اوراق بهادار به نقد، مدیریت بحران، کارایی و شفافیت به عنوان مهمترین مشخصات بانکداری الکترونیک در آینده نام برد که در اصول 24 گانه کمیته بال برای بازارهای مالی هم به آن اشاره شده است.
وی گفت: تمام اهداف این برنامهریزیها و راهبردها، راهکاری برای مدیریت چالشهای آیندهی نظام بانکداری الکترونیک است تا این سیاست گذاری ها مطابق با تغییرات روز فناوری راهبردهای خود را مشخص کند.
ی تاکید کرد: این راهبردها از سالهای پیش در بانک مرکزی وجود داشته و در حال حاضر نیز ادامه دارد و در حال تدوین است و تا سال آینده نهایی خواهد شد؛ با این حال نیاز به تعهد به طرحهای عملیاتی و در کنار آن سرپرستی و نظارت وجود دارد که باید در اجرای آن مدنظر باشد.
- ۹۱/۱۰/۲۶