ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

تدوین سند مدرسه هوشمند تا پایان سال

| سه شنبه, ۲۸ آذر ۱۳۸۵، ۰۹:۳۴ ب.ظ | ۰ نظر

قائم‌مقام و مشاور وزیر آموزش و پرورش، از تهیه‌ی سند مدرسه‌ی هوشمند تا پایان سال جاری بر اساس تجارب کسب شده توسط آموزش و پرورش خبر داد.

ذبیح‌الله فیض‌آبادی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ارتباطات و فناوری اطلاعات (سیتنا)، ایده‌ی راه‌اندازی مدارس هوشمند را مربوط به قبل از ظهور و توسعه‌ی IT دانست و اظهار داشت: با توسعه‌ی تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات، امروزه پیاده‌سازی این ایده به واقعیت نزدیک‌تر شده است .

وی گفت: آموزش و پرورش شهر تهران از چند سال پیش پروژه‌ی پایلوت مدارس هوشمند را تعریف کرده و تاکنون با استفاده از تجارب جهانی و مطالعات داخلی، سه مدرسه در تهران به عنوان پایلوت مدارس هوشمند انتخاب شده است.

وی در خصوص عملیات اجرایی مدارس هوشمند گفت: عملیات اجرایی مدارس هوشمند در ابتدا از آموزش کادر مدرسه و مسئولان و دانش‌آموزان و تجهیز مدارس شروع خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: طرح مدارس هوشمند طبعا یک تجربه‌ی جدید در آموزش و پرورش است، به همین منظور تلاش می‌کنیم انجام پروژه به صورت مرحله‌ای بوده و از شتاب‌زدگی پرهیز شود.

فیض‌آبادی گفت: بر اساس تدابیر سال‌های گذشته و مطالعات میدانی و تطبیقی، مدارسی که از آمادگی بیشتری برخوردار باشند، جهت اجرای پروژه انتخاب خواهند شد.

وی در پاسخ به این سوال که مدارس هوشمند در ایران مطابق با مدارس چه کشورهایی همسان خواهد بود، گفت: تاکنون در این زمینه مطالعات گسترده‌ای در کشورهای اروپایی، شرق آسیا و مالزی صورت گرفته است، با این حال مدارس هوشمند ما به دلیل ویژگی‌های مشترک ایران و مالزی به این کشور نزدیک‌تر است، ضمن آنکه ایران از هیچ کشوری در این زمینه الگوبرداری صد در صدی نکرده است.

وی در ادامه گفت: مدرسه هوشمند نه تنها با فرهنگ ایرانی و اسلامی تضاد ندارد، بلکه اثرات کاملا مطلوبی به همراه خواهد داشت؛ چراکه در مدرسه هوشمند مطالب آموزشی متناسب با ویژگی‌های فردی دانش‌آموزان ارائه می‌شود. همچنین فناوری اطلاعات در این مدارس این امکان را ایجاد می‌کند تا دانش‌آموزان بر اساس ویژگی‌های مشترک دسته‌بندی شوند و مطالب آموزشی متناسب با ویژگی‌های خاص گروه‌ها ارائه شود.

فیض ابادی با تاکید بر وظیفه معلمان گفت: نه تنها نقش معلمان در این راستا کمرنگ نمی‌شود، بلکه موثرتر از گذشته ایفای نقش خواهند کرد، زیرا معلم در واقع تسهیل‌کننده امر آموزش خواهد بود، ضمن آن‌که نقش تربیتی معلمان غیر قابل انکار بوده و هیچ فناوری نمی‌تواند جایگزین آن باشد.

وی تصریح کرد: شیوه‌های الکترونیکی هرگز به صورت صد در صد جایگزین مدرسه و معلم نخواهند شد.

وی با اشاره به این که لازم است معلمان ابتدا در این فضا قرار گیرند، گفت: در این راستا نقش معلمان از انتقال‌دهنده صرف مطالب آموزشی به تسهیل کننده و هدایت‌کننده دانش‌آموزان در امر فراگیری تبدیل خواهد شد و به دانش‌آموزان کمک خواهد کرد که چگونه بیاموزند تا در آینده پژوهنده،کارافرین و خلاق باشند .

وی در خصوص تجهیز و پوشش دهی مدارس هوشمند گفت: نزدیک به 130 هزار واحد آموزشی، شامل 70 هزار واحد فیزیکی به عنوان ساختمان مدرسه بوده و تنها تجهیز سخت‌افزاری هر مدرسه با حداقل امکانات نیازمند 10 میلیون تومان سرانه است.

فیض‌آبادی افزود: بنابراین آهنگ توسعه مدارس هوشمند بستگی به این امر خواهد داشت که آموزش و پرورش چه میزان اعتبار را جذب کند.

قائم‌مقام و مشاور وزیر آموزش و پرورش، در پایان به خبرنگار سیتنا گفت: باید به گونه‌ای عمل شود که در مدت زمان معقولی کلیه مدارس کشور به فناوری‌های جدید مجهز شوند، در غیر این صورت با توجه به سرعت شتابان تغییرات در حوزه فناوری اطلاعات، امکان استفاده مطلوب از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده وجود نخواهد داشت.

  • ۸۵/۰۹/۲۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">