تزریق 5000 میلیاردتومانی به اینترنت
موبنا - فرشید رضایی – نرمافزارهای ارتباطی موسوم به OTT به کاربران تلفنهمراه این امکان را میدهد که با اتصال به اینترنت امکان تبادل متن، صوت، عکس و فیلم داشته باشند. به عبارت دیگر حتی با سیمکارت مجازی میتوان با یک گوشی تمام خدماتی که یک اپراتور مخابراتی به کاربر را میدهد یکجا و به رایگان داشت.
این موضوع بیتردید موجب کاهش درآمد شرکتهای مخابراتی شده و میشود. کما اینکه آمار نشان میدهد رشد بیسابقه این نرمافزارهای رایگان بین سالهای 2017 تا 2020 تاثیرات واقعی خود را در دنیا نشان میدهد. البته اپراتورهای بزرگ دنیا پیشبینی چنین روزهایی را میکردند و به همین جهت با انواع پیشنهادات تشویقی و حرکت به سمت بسترهای اینترنتی سعی در حفظ جایگاه خود دارند.
در کشور ما نیز این زنگ خطر برای اپراتورها رسما به صدا درآمده است. برای نمونه روز گذشته مدیر عامل شرکت مخابرات رسما اعلام کرد: در این زمینه شاید شاهد افت درآمد مخابرات از محل مکالمه و سرویس های متنی مانند پیامک باشیم اما از طرفی سرویس های مبتنی بر پهنای باند اینترنت توسعه مییابد و کاربران از اینترنت استفاده میکنند که براین اساس توسعه پهنای باند میتواند هم به نفع کاربر و هم مخابرات باشد.
اما اوج درک خطر از سوی شرکتهای مخابراتی جاییست که متوجه ارقام سرمایهگذاری برای تداوم حضور در دنیای آینده میشویم. در این رابطه مخابرات تنها برای دو سال آینده 5 هزار میلیارد تومان کنار گذاشته است. این رقم سه هزار میلیارد تومان کمتر از ارزش قیمت خرید مخابرات در زمان خصوصی سازی است.
پورنجبر با بیان اینکه مخابرات طی دو سال آینده سرمایه گذاری 5 هزار میلیارد تومانی برای نوسازی شبکه خواهد داشت که تغییر چشمگیری در ارائه سرویس های مخابراتی به وجود میآورد تصریح کرد: قرار است شبکه مخابراتی کشور به سمت IP حرکت کند و کل شبکه مخابرات بر بستر IP تجهیز شود که با این تغییر حرکت به سمت سرویس های دیتا که جایگزین سرویس متنی و صوتی شود صورت میگیرد.
به عبارت دیگر سال آینده 2500 میلیارد تومان پول به بسترهای اینترنتی کشور تزریق شده و سال 94 هم معادل همین رقم سرمایهگذاری در این عرصه را شاهد خواهیم بود. این ارقام معادل میزان بودجه تخصیص داده شده به کل زیرساختهای کشور در سال آینده است. به عبارت دیگر وزارت ارتباطات کشور سال آینده 2500 میلیارد تومان بودجه برای زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی کشور در دست دارد.
از این رو در سالهای جاری شاهد تحولات زیادی در بستر اپراتورهای کشور برای حفظ سهم از بازار و تداوم حضور در عرصه ارتباطات کشور باید باشیم.
- ۹۲/۱۱/۰۸