تشکیل کمیته برای رجیستر مجدد گوشی
یک مقام مطلع گفت: قرار است تیمی متشکل از مسئولان دخیل در رجیستر از جمله وزارت ارتباطات، صنایع و نیروی انتظامی طرحی جدید برای رجیستر گوشی تلفن همراه تدوین کنند.
به گزارش فارس، طرح رجیستر که از زمان افزایش تعرفه واردات گوشی از 4 به 60 درصد در دوره طهماسبی وزیر سابق صنایع از سوی وزارت ارتباطات طی مدتی کوتاه اجرا شد، پس از بیان دلایلی از سوی مسئولان وزارت ICT متوقف ماند.
اجرای طرح رجیستر برای جلوگیری از قاچاق گوشی تلفن همراه و نیز کمک به امر تولید این محصول در داخل کشور مطرح شده بود
اما از نیمه اول سالجاری این طرح که به گمان بسیاری از تولیدکنندگان و مسئولان عامل مهمی در جلوگیری از قاچاق گوشی بود، متوقف شد.
طی ماههای گذشته محسن حاتم معاون سابق تولید وزیر صنایع از آغاز مذاکره برای به جریان انداخت طرح رجیستر کردن گوشیهای وارداتی گوشی به کشور با وزارت ارتباطات خبر داده بود.
اما طی هفتههای اخیر برخی اخبار حاکی از عزم دوباره برای زنده کردن طرح رجیستر گوشی است.
یک مقام مطلع در این رابطه به فارس گفت: قرار است تیمی متشکل از مسئولان دخیل در رجیستر از جمله وزارت ارتباطات، صنایع و نیروی انتظامی طرحی جدید برای رجیستر گوشی تلفن همراه تدوین کنند.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود در صورت تدوین و تصویب این طرح آغاز رجیستر گوشی، به سال آینده موکول شود.
این در حالی است که چندی پیش انجمن فروشندگان سیم کارت از آمادگی خود برای راهاندازی سایتی اینترنتی برای ثبت شماره سریال گوشیهای خارجی خبر داده بود.
برخی کارشناسان معتقدند که این موضوع نمیتواند از سوی این انجمن اجرایی شود زیرا از شبکه خارج ساختن گوشیهای قاچاق تنها از طریق وزارت ارتباطات امکانپذیر است.
وزارت ارتباطات نیز دلیل خود مبنی بر توقف برجسته گوشی را پر شدن تجهیزات ثبت شماره سریال EIR و نیز ایجاد مشکل برای مشترکان اعلام کرده بود.
یک کارشناس مخابرات در این رابطه به فارس گفت: در طرح رجیستر تنها همراه اول یا وزارت ارتباطات موظف به سرمایه گذاری و رجیستر بود و تالیا و ایرانسل به دلیل خصوصی بودن از این امر مستثنی شدند.
این کارشناس تاکید کرد: وزارت ارتباطات میتوانست گوشی همراه مسافر را از این امر مستثنی کرده و رجیستر را به صورت سریالی اجرا کند.
- ۸۶/۱۱/۲۲