ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

اپراتورهایی که هنوز در حال فعالیت و ارایه خدمات هستند، برای تداوم فعالیت‌هایشان ناگزیر به حذف یا کاهش هزینه‌های توسعه شبکه هستند. با وضعیت فعلی اپراتورهای کشور، تعرفه‌ها دو برابر هم که بشود، باز هم نه اپراتور راضی است و نه مردم.

به گزارش آی‌تی آنالیز آرش کریم‌بیگی مدیرعامل شاتل موبایل در پاسخ به روش‌های رفع چالش توسعه در صنعت ارتباطات کشور گفت: یک روش فروش پلن به جای بسته از سوی اپراتورهای ارتباطی است که فعلا امکان آن با شرایط فعلی موجود نیست. روش دیگر این است که هر سال متناسب با نرخ تورم و ارز درصد مشخصی به تعرفه‌های ارتباطی اضافه شود.
وی در ادامه گفت: روش دیگر کاهش سهم دریافتی دولت از اپراتورها در قالب‌های مختلف از جمله مالیات و حق السهم دولت است چراکه هر گونه افزایش نرخی در نهایت متوجه مصرف‌کنندگان خواهد بود.
مدیر عامل شاتل موبایل در خصوص حذف رویکرد نرخ‌گذاری دستوری نیز گفت: این مدل در شرایط فعلی کشور که تنها دو اپراتور غالب وجود دارد میسر نیست و در دیگر کشورها که حداقل بیش از سه اپراتور فعالیت دارند چنین امکانی میسر است.
وی با بیان اینکه نر‌خ‌گذاری مصرف اینترنت کشور در حال حاضر سه نرخ شامل استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی، سایت‌های داخلی و سایت‌های خارجی است ادامه داد: مدل دیگر ارجاع موضوع مثل مساله خودرو به شورای رقابت است که می‌تواند با مبنا قراردادن همان نرخ‌های رسمی تورم و ارز اعلامی از سوی بانک مرکزی نسبت به مجوز تغییر قیمت از سوی اپراتورها اقدام کند.

 

چالش‌های صنعت ارتباطات ایران
او، بخشی از چالش‌های صنعت ارتباطات ایران را عدم افزایش تعرفه مصرف دیتا، مکالمه و پیامک از سوی سازمان تنظیم مقررات رادیویی کشور متناسب با نرخ تورم و اثر آن روی رقابت، کیفیت خدمات و توسعه پوشش و فناوری و عدم امکان برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت به دلیل شرایط اقتصادی عنوان کرد.
کریم‌بیگی گفت: چالش تامین و انتقال ارز، مهاجرت نیروی انسانی و محدودیت بازار نیروی انسانی متخصص و افزایش قیمت مودم و تجهیزات در بازار انحصاری به بهانه حمایت از تولید داخل و تحریم، از دیگر چالش‌هایی است که بازیگران صنعت ارتباطات در ایران با آن مواجه هستند.
او افزود: فیلترینگ و ناامنی حاصل از فیلترشکن‌های ناامن و با رفتار ترافیکی غیراستاندارد، زیان ناشی از تعرفه نیم بها و تقلبات مرتبط با آن،‌ تحریم‌های خارجی به ویژه در حوزه رومینگ بین‌الملل،GSMA ، چالش‌های تامین و خرید تجهیزات و خدمات از وندورها و ناترازی انرژی و قطع مکرر برق و اثر آن در خدمات ارتباطی را از دیگر چالش‌هایی صنعت ارتباطات هستند.

کریم بیگی همچنین با بیان اینکه هزینه‌های ارزی، مارکتینگ و پرسنلی به ترتیب بیشترین هزینه‌های اپراتور شاتل موبایل را در بر می‌گیرد، از به‌روزرسانی چشمگیر و گسترده فنی در هسته شبکه سیم‌کارت‌های هوشمند این اپراتور تلفن همراه کشور، به منظور ارتقای کیفیت و تجربه مشترکین، به ویژه در حوزه دسترسی به خدمات نسل پنجم تلفن همراه (5G) خبر داد.

آرش کریم‌بیگی در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: به‌روزرسانی و ارتقای فنی هسته شبکه هوشمند شاتل موبایل، باعث ایجاد تجربه و ارائه نسل جدیدی از هوشمندی و بهبود کیفیت برای مشترکین قدیمی و جدید سیم‌کارت‌های هوشمند شاتل موبایل گشته و تجربه‌ای بهتر از آنتن‌دهی و انتخاب شبکه هوشمند، سرعت و پوشش بهتر برای دسترسی پذیری به خدمات 5G ایجاد می‌کند.

وی اظهار داشت: براین اساس، سیم‌کارت‌های قدیمی و جدید هوشمند شاتل موبایل، بعنوان تنها اپراتور تلفن همراه دانش بنیان کشور، بدون نیاز به تعویض و حتی بدون نیاز به اعمال تنظیمات جدید از سوی مشترک، نسل جدیدی از قابلیت‌های فناوری نوآورانه و انحصاری سیم‌کارت هوشمند را ارائه می‌دهند و تجربه مشترکین را به صورت خودکار و بدون نیاز به تعویض سیم‌کارت ارتقا می‌دهد.

کریم‌بیگی افزود: دسترسی‌پذیری بیشتر به شبکه 5G، ارائه اینترنت با سرعت بالاتر و تجربه بهتر و بهبود قابل توجه در کیفیت خدمات ارتباطی از جمله نتایج و آثار ارتقا هسته هوشمند سیم‌کارت‌های شاتل موبایل است.
به گفته مدیرعامل شاتل موبایل، بهبود تجربه انتخاب و تغییر دستی شبکه رادیویی میزبان از طریق سه کانال کد دستوری *1*8#، سیستم مدیریت حساب اینترنت و اپلیکیشن "شاتل موبایل من" نیز با این ارتقا و به‌روزرسانی حاصل شده است.

کریم‌بیگی، امکان ارائه اپلت‌های اختصاصی و امن بانکی روی سیستم عامل سیم‌کارت و مستقل از سیستم عامل گوشی با قابلیت مدیریت و به‌روزرسانی از راه دور، ارائه خدمات شبکه امن اختصاصی (APN)، ابر امن اختصاصی همگرای شبکه ارتباطی ثابت و سیار و سیم‌کارت با IP ثابت را با پوشش گسترده‌تر، دیتای سریع‌تر و 5G گسترده‌تر و امکان مدیریت بهتر شبکه رادیویی میزبان برای مشترکین سازمانی را از نتایج این به‌روزرسانی برای بهبود تجربه مشترکین راهکارهای ارتباطی سازمانی شاتل موبایل توصیف کرد.

او گفت: نسل جدیدی از قابلیت‌های فناوری نوآورانه و انحصاری سیم‌کارت هوشمند شاتل، ارتقای تجربه مشترکین به صورت خودکار و بدون نیاز به تعویض سیم‌کارت و بدون نیاز به اعمال تنظیمات جدید سمت مشترک از ویژگی‌های به‌روزرسانی اخیر هسته شبکه هوشمند سیم‌کارت شاتل موبایل است و بهبود قابل‌توجه در کیفیت خدمات ارتباطی، ارائه اینترنت با سرعت بالاتر و تجربه بهتر، دسترسی پذیری بیشتر به خدمات 5G، بهبود تجربه انتخاب و تغییر دستی شبکه رادیویی میزبان از طریق سه کانال کددستوری، اپلیکیشن و سلفکیر و رفع باگ، امکان ارائه اپلت‌های اختصاصی و امن بانکی روی سیم‌کارت مستقل از سیستم عامل گوشی با مدیریت از راه دور، امکان ارائه خدمات شبکه امن اختصاصی (APN و ابر امن اختصاصی همگرای ثابت و سیار) و سیم‌کارت با IP ثابت با پوشش گسترده‌تر، دیتا سریع‌تر و 5G گسترده‌تر و امکان مدیریت بهتر شبکه رادیویی میزبان برای مشترکین سازمانی از ویژگی‌های این ارتقا فنی به شمار می‌رود که توسط متخصصین فنی شاتل موبایل طراحی، پیاده سازی و اجرا شده است.

 

خلق یک تجربه جدید
او اظهار داشت: خلق تجربه FMC در ایران، بهبود تجربه مشتری، تکمیل سبد محصول و پوشش جغرافیایی گسترده‌تر از جمله استراتژی‌های تاسیس شاتل موبایل بوده است.
کریم‌بیگی با اشاره به اینکه پروانه شاتل موبایل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که از نوع Full MNO است، تصریح کرد که این اپراتور بعنوان اولین اپراتور تلفن همراه دانش بنیان نوآور کشور از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شناخته شده و به طور مداوم در تلاش است با پیاده سازی راهکارهای خلاقانه و نوآورانه، فرآیند ادامه دار و بی پایان "بهینه سازی و بهبود تجربه مشترکین و ایجاد ارزش افزوده برای آنان" را ادامه دهد.
او گفت: شاتل موبایل در بهمن ماه سال ۹۴ موافقت اصولی فعالیت خود و در اسفند ماه سال ۱۳۹۵پروانه نوع اول اپراتور MVNO تلفن همراه را از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اخذ کرد و در همان زمان هسته مستقل شبکه و اتصال به اولین اپراتور میزبان پیاده‌سازی و سیم‌کارت تست به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تحویل شد.
کریم‌بیگی افزود: در شهریور سال ۹۶ شبکه تلفن همراه شاتل موبایل به صورت رسمی راه‌اندازی و شش ماه پس از آن اتصال به دومین اپراتور میزبان برقرار شد. در سال ۹۷ برای اولین بار در ایران تیم فنی شاتل موبایل توانست به تکنولوژی سیم OTA ‌و AOTA  در ایران دست یابد و همزمان با راه‌اندازی خدمات همگرایی ثابت و سیار برای نخستین بار در ایران، سرویس نوآورانه شاتل موبایل پلاس را بعنوان بسته‌های اینترنت مبتنی بر موقعیت، به بازار معرفی کرد.
او، بهره‌برداری آزمایشی از سیم‌کارت هوشمند شاتل موبایل، عرضه سیم‌کارت سازمانی با برند اختصاصی (B2B2C)، عرضه فناوری نوین موبایل کانکت، راه‌اندازی سرویس انتخاب دستی شبکه رادیویی میزبان بر بسترUSSD ، راه‌اندازی امکان انتخاب دستی شبکه رادیویی اپراتور میزبان از طریق پنل سیستم مدیریت اینترنتی حساب، عرضه آنلاین سیم‌کارت هوشمند با IP ثابت را از دستاوردهای شاتل موبایل بعنوان نوآوری های یکتا در بازار ارتباطات ایران دانست.
کریم‌بیگی افزود: امکان انتخاب دستی شبکه رادیویی اپراتور میزبان از طریق اپلیکیشن، اضافه شدن سرویس پیامک خدماتی به سبد محصول، راه‌اندازی آزمایشی فاز اول 5G، ارتقای درجه دانش‌بنیان شرکت به دانش‌بنیان نوآور، راه‌اندازی فاز آزمایشی Device-OTA و راه‌اندازی آزمایشی فاز سوم سیم‌کارت هوشمند از دیگر دستاوردهای شاتل موبایل تا پایان خرداد ماه سال ۱۴۰۳ به شمار می‌روند و در اسفند 1402 عرضه رسمی فناوری 5G در شبکه شاتل موبایل کلید خورد.

 

دستاوردهای شاتل موبایل
کریم‌بیگی با اشاره به اینکه شاتل موبایل تنها Multi MNO کامل کشور و بزرگترین MVNO ایران و منطقه محسوب می‌شود، گفت: طراحی و پیاده‌سازی داخلی بیش از ۲۶ محصول فنی با عنوان «ساخت شاتل موبایل»، ارائه اولین تجربه خدمات همگرای ثابت و سیار (FMC) در کشور، به دست آوردن دانش فناوری مدیریت از راه دور سیم‌کارت برای اولین بار در ایران، اولین عرضه‌کننده فناوری موبایل کانکت در ایران، تنها اپراتور تلفن همراه دانش بنیان کشور و اولین عرضه‌کننده سرویس آی‌پی استاتیک روی سیم‌کارت در ایران بخشی از دستاوردهای شاتل موبایل به شمار می‌روند.
او، ویژگی‌های برتر هسته شبکه مستقل شاتل موبایل را نیز پیاده‌سازی بستری با قابلیت Multitenancy، استفاده از سیستم نوین تجهیزات مخابراتی معروف بهSDN/NFV ، بررسی و امکان توسعه سریع خدمات در حوزه‌های نوین IoT وM2M ، پشتیبانی شبکهTDD-LTE ، همگرایی بین سرویس‌های سیار و ثابت اعم ازTDD-LTE ، وای‌فای،ADSL  و تلفن ثابت، پشتیباتی از VoBB وConverged BSS  برای همگرایی دو حوزه ثابت و سیارعنوان کرد.

 

خدمات شاتل موبایل
مدیرعامل شاتل موبایل، ارائه فناوری 4G/5G، ارائه بسته‌های ترکیبی موبایل، امکان انتقال مانده اینترنت به دوره بعد، ارایه ارزان‌ترین تعرفه مصرف آزاد اینترنت، امکان انتقال شارژ، ارایه سرویس پیشنهاد شخصی و ارائه خدمات همگرای ثابت و همراه (FMC) را از جمله خدمات این اپراتور عنوان کرد.
او همچنین با اشاره به ارایه خدمات سازمانی شاتل موبایل، عرضه راهکار سازمانی همگرای خدمات ثابت و سیار (APN-VPN) ، سیم‌کارت سازمانی شاتل موبایل، سیم‌کارت با برند سازمان‌ها، شرکت‌ها و باشگاه‌ها، راهکار  IP استاتیک، راهکار OTA/AOTA، پیامک خدماتی شاتل موبایل، خدمات پیامک امن شاتل موبایل و فناوری موبایل کانکت را از ویژگی‌های سبد راهکارهای سازمانی شاتل موبایل بر شمرد.
به گفته کریم‌بیگی، کانال‌های فروش و ارائه خدمات سیم‌کارت شاتل موبایل از طریق سه سرویس سنتر اختصاصی، ۳۱ توزیع‌کننده استانی، ۱۶ توزیع‌کننده کشوری، ۵۹۱۰ نماینده فروش حضوری، ۱۷۳ نماینده انحصاری، فروش و خدمات غیرحضوری تلفنی با بیش از ۲۰۰ نیروی کارآزموده، فروش و خدمات آنلاین در وب‌شاپ و وب‌سایت شاتل موبایل با قابلیت انتخاب شماره، شماره تاریخ تولد، شماره رند، مودم و سیم‌کارت با آی‌پی ثابت، شش کانال USSD متنوع، ۱۸ اپلیکیشن و وب‌سایت ممتاز خدمات بانکی، پرداخت و فروش شارژ فراهم است.
کریم‌بیگی تصریح کرد: سیم‌کارت هوشمند شاتل موبایل با امکان اتصال به هر سه اپراتور کشور، عملا گسترده‌ترین پوشش دسترسی پذیری به خدمات تلفن همراه در کشور را ایجاد کرده و اکنون در تمام ۱۴۳۳ شهر و بیش از ۴۷ هزار روستا و بیش از ۸۲ هزار کیلومتر جاده اصلی و فرعی، بیش از ۹۶.۹ درصد از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد.

 

روند رشد شاتل موبایل
کریم‌بیگی، متوسط شیب رشد سالانه سرانه مصرف دیتا از سال ۱۳۹۷ تا پایان سال ۱۴۰۳ در شبکه شاتل موبایل را ۱۴۱ درصد و متوسط روند رشد سالانه مصرف دیتا را در همین زمان ۲۳۸ درصد عنوان کرد.
وی گفت متوسط روند رشد سالانه مصرف مکالمه شاتل موبایل در این سال‌ها ۱۳۴ درصد و روند رشد سالانه تعداد مشترکین ۱۵۸ درصد بوده است.

برنامه های شاتل موبایل
کریم‌بیگی ارایه VoLTE، eSIM، فاز دوم FMC، پیامک امن، صادرات فناوری، اجرای فاز بعدی سیم‌کارت هوشمند و عرضه تجاری ترابردپذیری شماره تلفن همراه را از برنامه‌های آینده این اپراتور تلفن همراه کشور عنوان کرد.
 

  • ۰۴/۰۱/۲۴

شاتل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">