تعهدات ICT و بودجهای که نیامد
علی شمیرانی - هفته گذشته وزیر ارتباطات در پاسخ به ابهام در نحوه تخصیص بودجه به ICT کشور مطالب قابل تاملی را بیان کرد.
به گفته وی از بودجه 2500 میلیارد تومانی وزارت ارتباطات که در نهایت به 2100 میلیارد تومان کاهش یافت، معاون برنامه و بودجه دولت 1500 میلیارد تومان را نیز کسر کرده است. وزیر ارتباطات صراحتا اعلام کرد که از باقی مانده آن مبلغ هم هنوز ریالی دریافت نکرده است.
بودجه سال 92 وزارت ارتباطات 700 میلیارد تومان بود که با این احتساب نه تنها بودجه این وزارتخانه سه برابر نشده بلکه در سال 93 اگر باقی مانده بودجه را بدهند، در کل 600 میلیارد تومان دست وزارتخانه را میگیرد که یعنی 100 میلیارد تومان کمتر از سال قبلش است.
اما همانطور که وزیر ارتباطات نیز گفت، این مشکل تنها متوجه وزارت ارتباطات نیست و دستگاههای دیگری نیز با مشکل بیپولی مواجهند. کما اینکه برای مثال رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نیز میگوید با کاهش و عدم تزریق بودجه مواجه است. تمام این اظهارات در حالی بیان میشود که تقریبا نیمی از سال گذشته است.
این در حالیست که ICT که از جمله صنایع زیرساختی و توسعهدهنده اقتصاد محسوب میشود که نقش تاثیرگذاری در برنامههای دولت برای ایجاد اشتغال، تسهیل امور و کاهش هزینهها دارد.
حال آنکه شنیدهها حکایت از آن دارد که حتی در بودجه جاری برخی دستگاهها نیز مشکلاتی وجود داشته و حتی برخی کارکنان غیر رسمی یکماه نیز حقوق عقب افتاده دارند. به هر حال قرار بود امسال در یک قلم از تعهدات وزارت ارتباطات 30 هزار شغل با ICT ایجاد شود و حالا ما در نیمه سالی قرار داریم که وزیر اعلام میکند یک ریال هم نگرفته است.
آیا این موضوع موجب عقب افتادن تعهدات دولت در بخشهای مختلف و از جمله فناوری اطلاعات و ارتباطات نمیشود. آیا باید پذیرفت که نیمه دوم سال نیز بر همین منوال پیش خواهد رفت؟ به هر تقدیر اگرچه دولتیها نمیتوانند دایما آدرس نهاد ریاست جمهوری را بدهند و بگویند خبری از بودجه نیست، اما در سرانجام کار این وزارتخانهها هستند که باید پاسخگوی عملکرد و وعدههای خود به رسانهها و افکار عمومی باشند.
منبع:عصر ارتباط
- ۹۳/۰۶/۰۹