تمدید انحصار نسل 3 چه کمکی به کشور کرد؟
امیر احدی – وزیر ارتباطات از نخستین روز کاری خود در وزارت ارتباطات اگرچه مواضع سخت و محکمی در قبال شرکت مخابرات ایران اتخاذ کرد، اما هیچگاه نظری انتقادی درباره عملکرد اپراتور سوم و حتی دوم کشور از وی شنیده نشده است.
هر چه بوده تقدیر و تشکر از دو اپراتور دیگر بوده است. اما در حالیکه بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که رایتل با شکل موجود نمیتواند به تعهدات خود عمل کرده و کشور را نسل سومی کند، وزارت ارتباطات صلاح را بر این دید که از این اپراتور دولتی همچنان و برای مدت یکسال دیگر حمایت کند.
حالا آنگونه که در خبرها آمده یکسال تعویق در رفع انحصار نسل 3 کشور را 9 سال از دنیا عقب انداخته است. به هر حال سرعت تحولات در ایران هیچ تناسبی با دنیا ندارد.
اما در آن مقطع که مخالفت میشد این تمدید انحصار به صلاح نیست، تیم جدید مدیریتی وزارت ارتباطات نظری خلاف آن داشتند. به هر حال و به رغم تمام مخالفتها انحصار رایتل تمدید شد. حالا یکسال انحصار رایتل رو به پایانی است و نتیجه پیش روی مردم و رسانهها.
رایتل مدعی جذب یک میلیون و هشتصد هزار مشترک است در حالیکه رومینگ مشترکان این اپراتور روی شبکه دو اپراتور دیگر عددی در حدود 200 هزار مشترک را شناسایی و ثبت کردهاند و مشخص نیست یک میلیون 600 هزار مشترک دیگر که البته رگولاتوری هم وجود آنها را تایید میکند کجا هستند.
جدای از صحت و سقم این اطلاعات و آمار، نتیجه را مردم هم میتوانند لمس کنند. ما از دنیا عقب افتادهایم، فرصتهای ناشی از ورود فناوریهای نسل پیشرفته موبایل را به تعویق انداختهایم و میلیاردها تومان سرمایه گذاری اپراتورهای دیگر کشور را راکد گذاشتیم.
آیا تمدید انحصار نسل 3 ارزش این را داشت؟ حالا آیا مسوولان وزارت ارتباطات میتوانند از این تصمیم خود دفاع کنند؟ آیا به همین راحتی باید از کنار فرصت سوزیها گذشت؟(منبع:موبنا)
- ۹۳/۰۵/۱۲