توصیه پلیس برای خریدهای اینترنتی
معاون اجتماعی پلیس آگاهی ناجا ضمن هشدار نسبت به افراد سودجویی که از طریق سواستفاده از رمز و نام کاربری اقدام به خرید اینترنتی میکنند از دستگیری یک زن کلاهبردار در فضای اینترنت خبر داد.
سرهنگ عبدالله قاسمی در گفتوگو با(ایسنا)، افزود: چندی پیش زن جوانی با مراجعه به یکی از کلانتریهای یکی از شهرستانهای استان مرکزی؛ پرونده سرقتی را پیش روی ماموران گشود.
وی گفت: مالباخته به ماموران گفت که شخصی 27 مرتبه از حساب عابر بانک وی مبالغی را برداشت کرده است.
قاسمی با بیان اینکه پس از ثبت شکایت پرونده برای رسیدگی بیشتر در اختیارکارآگاهان پلیس آگاهی قرار گرفت، افزود: با توجه به مستندات، صحت این موضوع تایید شد و کارآگاهان مبارزه با جرایم رایانهای رسیدگی به این پرونده را در دستور کار خود قرار دادند.
معاون اجتماعی پلیس آگاهی ناجا ادامه داد: در بررسیهای انجام شده مشخص شد که کلیه این برداشتها به صورت مجازی و در قالب خرید اینترنتی از فروشگاهها بوده است.
وی افزود: کارآگاهان با بررسیهای فنی و گشتهای اینترنتی در نهایت به یکسری سرنخهایی رسیده و شخصی به نام «رزیتا» را شناسایی کردند.
قاسمی با اعلام اینکه کارآگاهان اداره مبارزه با جرایم رایانهای پلیس آگاهی ناجا شخص مورد نظر را دستگیر کردند، گفت: متهم پس از دستگیری در ابتدا منکر هر گونه اقدامی شد،اما در نهایت با توجه به مدارک و شواهد، در دام تناقضگوییهای خود گرفتارشد و لب به اعتراف گشود و به 27 فقره سرقت از شاکیه اعتراف کرد.
معاون اجتماعی پلیس آگاهی ناجا، افزود: «رزیتا» در اعترافات خود عنوان کرد که با شاکیه در دوران دانشجویی هم اتاقی بوده است و یک مرتبه شاکیه از طریق کامپیوتر وی، اقدام به خرید اینترنتی کرده و با توجه به ذخیره بودن رمز و شماره کارت شاکیه متهم بارها اقدام به خرید اینترنتی از کارت شاکیه کرده بود.
قاسمی ضمن هشدار به شهروندان عنوان کرد: علیرغم تاکیدات و هشدارهای پلیس آگاهی مبنی بر این که در استفاده از اینترنت و عابر بانک مردم دقت لازم را به عمل آورند، متاسفانه همچنان شاهد مشکلات و سرقتهای این چنینی هستیم.
وی به شهروندان هشدار داد که در هنگام خرید به ویژه خرید اینترنتی رمز و نام کاربری را پس از استفاده پاک کنند تا کاربر بعدی نتواند از طریق رمز و نام کاربری شخص سوء استفاده کند.
معاون اجتماعی پلیس آگاهی ناجا ادامه داد: افرادی که به خرید اینترنتی میپردازند، حداقل هفتهای یک مرتبه حسابهای مالی خود را بررسی کنند تا از نقل و انتقال وجوه خود مطلع شوند.
وی ضمن هشدار به جوانان و زنان خاطر نشان کرد: اگر در کافینت اقدام به خرید اینترنتی میکنید، مطمئن شوید که رمز و نام کاربری خود را حذف کردهاید و همچنین افرادی که در کنار شما هستند، از رمز شما مطلع نشوند.
قاسمی در پایان از کاربران خواست در هنگام استفاده از عابر بانکها و دستگاههای کارت خوان در مراکز خرید رمز خود را شخصا وارد کنند و از اعلام بلند رمز خودداری کنند و همچنین برگه رسید را به همراه خود برده و یا آن را معدوم کنند.
- ۸۹/۱۰/۲۲