تولید بی ام و با همکاری شرکت دام و طیور
علی شمیرانی - معاون وزیر صنایع به واردات 80درصد گوشی توسط تنها یک وارد کننده اشاره و افزود: ما نباید بازار خود را اختصاص به واردات دهیم حجم بازار گوشی تلفن همراه کشور بیش از یک میلیارد دلار است.
جمله فوق را همانطور که پیداست معاون وزیر صنایع گفته است. عبارت ایشان مثل این است که بگوییم چون کل واردات بی ام و توسط یکنفر به کشور انجام میشود و از این بابت نیز پول خوبی نصیب واردکننده می شود پس بهتر است ما برای مقابله یا این واردکننده خودمان بی ام و در کشور تولید کنیم تا هم به رقیبی برای شرکت بی ام و تبدیل شویم و هم دست این واردکننده را از بازار کوتاه کنیم.
من نمی دانم این آقایی که 80 درصد واردات گوشی به کشور را انجام می دهد کیست ولی ظاهراً مسوولان وزارت صنایع وی را شناسایی کرده و اتفاقاً حجم وارداتش به کشور را نیز می دانند. از اینجا به بعد دو حالت پیش می آید یا این فرد کار غیر قانونی می کند یا قانونی.
اگر غیر قانونی است که خوب قطعاً باید برخورد شود و به مطبوعات هم اعلام شود که مافیای واردات گوشی تلفن همراه شناسایی شد. اما اگر طرف قانونی کار می کند، بعید می دانم که برای شکستن انحصار وی می بایست به فکر تولید گوشی در داخل کشور بیافتیم. آنهم یک شبه. یعنی دولت اول تعرفه را بالا برد و بعد اعلام کرد امسال تولید را آغاز می کنیم تا به این ترتیب گوشی دست همه آمده و عده ای یک شبه ره صد ساله بروند.
همانطور که ذکر شد این مثل این است که به سراغ تولید بی ام و برویم چون فقط یک نفر دارد سود آن را می برد.
به هر حال با این توجیه تعجبی ندارد اگر ببینیم فردا تفاهمنامه تولید بی ام و در ایران با کنسرسیومی متشکل از شرکت دام و طیور و شرکت چوب و کاغذ بسته شد.
حتماً می گویید این تفاهم نامه چه ربطی به دام و طیور وچوب و کاغذ دارد؟ خوب من هم در پاسخ می گویم هر کس گفت تولید موبایل چه ربطی به موسسه سروش رسانه دارد من هم می گویم تولید بی ام و چه ربطی به شرکت دام و طیور دارد.
- ۸۵/۰۳/۱۳