تکصدایی فضای مجازی در صداوسیما

علی شمیرانی - بدون هیچ شک و تردیدی اداره رسانهای در حد سازمان صدا و سیما کاری پیچیده و سخت است. این رسانه با نگاههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی متعددی گره خورده و هر اقدام کوچک و بزرگی در آن موجی از موافقان و مخالفان خاص خود را دارد.
از این رو کسانی که کار رسانهای کردهاند میدانند نقد منصفانه عملکرد حرفهای این سازمان عریض و طویل با توجه به حساسیتهایی که روی آن است، کار آسانی نیست. اما برخی مقولات همچون مسایل مربوط به فضای مجازی، موضوعی یک وجهی نیست که نوعی تکصدایی بر آن حاکم باشد.
آنچه امروز تقریبا همگان بر آن توافق دارند این است که عرصه فضای مجازی تماما نیکی نبوده و در چنین فضایی مسایل و مشکلاتی نیز وجود دارد که ایران از نمونههای بارز قربانیان آن به شمار میرود و انواع حملات مجازی به منافع کشور و تحریمهای گوناگون کاربران ایرانی از آن جمله هستند.
اما این روزها و در بخشهای مختلف خبری و تحلیلی سازمان صدا و سیما شاهد حضور صداها و چهرههایی هستیم که بدون مواجهه با مخالفتی و به شکلی یکسویه به طرح نظرات و چالشهای موجود درباره فضای مجازی میپردازند.
حضور برخی چهرهها در رسانه ملی به حدی پررنگ است که گویی "کارشناسان" مربوطه همچون یک کارمند، در شبکههای مختلف سازمان صدا و سیما مشغول به کار هستند. برخی از این "کارشناسان" نیز گویی عالم به همه علوم و اطلاعات فضای مجازی بوده و برای تمام مدیران و نهادهای فعال در این عرصه نسخه میپیچند. حال آن که مشخص نیست برخی از ایشان چگونه و از کجا به چنین درجهای از کارشناسی رسیدهاند.
این که اطلاعات ارایه شده از طریق شبکههای رسانه ملی تا چه حد پایه و اساس علمی و کارشناسی دارند، یک موضوع است و این که آثار این گونه اظهار نظرها بر افکار عمومی و برخی مسوولان چیست، موضوعی دیگر و اتفاقا مهم است.
مخلص کلام این که نتیجه همین یکسویه نگری و دیدن تنها نیمه خالی لیوان است که نه تنها شاهد کمک به پیشرفت طرحهای کلان و کلیدی فضای مجازی نیستیم، بلکه شاهد نوعی انسداد هم هستیم که در نتیجه آن و به واسطه از دست دادن زمان، هم مخالفان و موافقان و هم مردم و کشور، زیانکار میشوند. (منبع:فناوران اطلاعات)
- ۹۴/۱۰/۰۵