جزییات پروژه شبکه ملی دیتا اعلام شد
نیاز به انتقال دیتا و تصویر عاملی شد تا شبکه مخابراتی از انحصار انتقال صرف صوت خارج شده و به سمت انتقال اطلاعات با اشکال دیگر حرکت کند؛ عاملی که زمینه ظهور شبکهای دیگر را فراهم آورد که در ایران با عنوان شبکه ملی دیتا و تحت حاکمیت دولت و مدیریت شرکت ارتباطات زیر ساخت اداره میشود.
به گزارش (ایسنا)، لزوم ارایه سرویسهای مختلف در شبکه دیتا، بحث توسعه این شبکه را فراهم آورد، توسعهای که به واسطه آن بتوان ظرفیت و کیفیت سرویسها را افزایش داد.
در ایران، تاکنون پروژههای مختلفی برای توسعه ظرفیت شبکه دیتا پیادهسازی شده است که از جمله آن میتوان به پروژه IP/MPLS اشاره کرد.
این پروژه با برنامه اجرایی در دو لایه super core و core آغاز شد تا در فاز نخست، 22 نقطه را در 10 شهر تهران (دو نقطه)، تبریز (دو نقطه)، شیراز (دو نقطه)، اصفهان (دو نقطه) قزوین، بندرعباس، کرج، قم، سمنان و زنجان پوشش دهد و در فاز دوم، توسعه شبکه را در بیش از 41 نقطه کشور ادامه دهد.
شرکت ارتباطات زیرساخت، به منظور توسعه زیرساخت دیتای کشور و نیل به اهداف برنامه چهارم توسعه و همچنین دستیابی به چشمانداز 20 ساله جمهوری اسلامی در زمینه فنآوری اطلاعات و ارتباطات، به پیادهسازی پروژه IP/MPLS که مورد نیاز و نصب، پیکربندی و تست و راهاندازی شبکه دیتای ملی است، اقدام کرد.
اما در شبکه ملی دیتای موجود، برای ارایه سرویسهای جدید که امروزه در شبکههای IP دنیا ارائه میشود، نیازمند یک شبکه Multi services هستیم که قادر باشد نسل جدیدی از خدمات را پشتیبانی و مدیریت کند؛ در واقع شبکه IP/MPLS شبکهای یکپارچه، ایمن، پرظرفیت، با کارایی بالا و قابلیت ارائه انواع مختلفی از خدمات (صوت، تصویر و داده) است که شهرهای اصلی کشور (47 شهر) را پوشش میدهد.
اجرای این پروژه علاوه بر تقویت هسته مرکزی شبکه دیتای کشور، زیر ساختهای لازم برای بکارگیری فناوریهای جدید مخابراتی را فراهم میسازد.
اهداف پروژه IP/MPLS
ایجاد بستری مناسب و مقیاسپذیر جهت توسعه ارتباطات دیتای بینالمللی کشور، تامین متمرکز پهنای باند اینترنت کشور و توزیع بهینه آن، افزایش اطمینانپذیری و قابلیت دسترسی ارتباطات دیتای بیناللملل کشور، استفاده بهینه از ظرفیت لینکهای بینالملل با توزیع بهینه ترافیک اینترنت کشور برروی آنها، اعمال مدیریت و کنترل بهینه بر ترافیک دیتای بینالملل، ایجاد بسترهای لازم جهت فعالیت اپراتورهای متعدد دیتا در کشور و امکان رقابت عادلانه آنها از جمله اهداف این پروژه است.
اما در بخش core شرکت زیرساخت اهداف زیر را مدنظر دارد: توسعه زیرساخت دیتای کشور جهت نیل به اهداف برنامه چهارم توسعه کشور و همچنین چشمانداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران در زمینه فنآوری اطلاعات و ارتباطات، ایجاد یک شبکه ملی پرظرفیت، با اتکاپذیری بالا (قابلیت مقابله) با خرابی و اطمینان از عملکرد شبکه با کارآیی لازم در هنگام وقوع خرابی) و مقاوم در برابر آسیبهای امنیتی جهت توسعه فنآوری اطلاعات در کشور و توزیع بهینه باند اینترنت در سراسر کشور.
همچنین ایجاد بسترهای لازم جهت ارائه انواع خدمات پیشرفته الکترونیکی از قبیل VOIP، IPTV، VOD و ایجاد یک شبکه یکپارچه ملی جهت توسعه خدمات مربوط به شبکههای نسل جدید (NGN) از قبیل ارتباطات داده، خدمات صوت و تصویر بلادرنگ (Triple Play Sevices)، امکان مدیریت بهینه منابع شبکه و تضمین کیفیت سرویس و امکان ارائه خدمات با کیفیت بالا و قابل تضمین SLA به مشتریان از دیگر اهداف است.
مجموعه اهداف و ملاحظات فوق در فاز طراحی و تهیه این REP مدنظر قرار گرفته است و در فاز اجرا پیکربندی و بهره برداری نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
سرویسهای شبکه هسته IP/MPLS ملی
با توجه به روند رشد انواع مختلفی از سرویسهای فنآوری اطلاعات در بستر شبکههای IP در دنیا و با عنایت به اهداف توسعه کشور در این زمینه، شبکه هسته IP/MPLS ملی باید یک شبکه Multi-service بوده و قادر باشد انواع مختلفی از سرویسهای رایج در شبکههای IP و به ویژه نسل جدید این شبکه NGN را پشتیبانی کند که در پی آن سرویسهای ارتباط با اینترنت، اینترانت داخلی و انواع مختلفی از سرویسهای رایج IP از قبیل WEB,EMALL, FTP جهت ارائه شدن در این پروژه الزامی است.
- ۹۰/۰۱/۲۶