حل مشکلات با باد دهان
انگار شیوه حل مشکل آلودگی هوای تهران با باد هوا، مورد پسند خیلی از مسوولان حوزه ICT قرار گرفته.
سالهاست که هوای تهران آلوده است و هر وقت هوا خیلی آلوده میشود، یک باد به کمک میآید و همه چیز به فراموشی سپرده میشود. ریزگردها هم توسط باد هوا مدیریت میشن و به محض اینکه وضعیت آب و هوای جنوب کشور غبارآلود میشه، همین که بحث استیضاح و نقد وسط میاد، موضوع آنقدر کش پیدا میکنه که دوباره یک بادی از راه میرسه و همهچیز را با خودش میبره.
در حوزه ICT باد هوا شاید کمک چندانی نکنه، اما ظاهرا با الهام از باد هوا از روش دیگری برای حل مشکلات استفاده میشه و اون باد دهانه.
یعنی همین که طرحی نصفه و نیمه اجرا میشه، مسوولان مربوطه کار وزیدن باد دهان از طریق حرف زدن رو شروع میکنن و برخی بنگاههای ارایه خدمات خبری یا همان رسانهها، کار انتقال این باد صادره به سمت مشکلات و منتقدان را آغاز میکنن.
این اصوات و بادها اما به دو روش عمل میکنن، مثلا میگویی فلان مشکل امان مردم را بریده، راهکار مسوولان اما جالبه. یکی از این راهها سامانهدرمانیه. یعنی یک سری اصوات خارج میشه و میگن سامانه میسازیم خودش مشکلات را میشوره میبره. از این جا به بعد مشکل قدیمی دیگه حل میشه و یه مشکل جدید به وجود میاد به نام سامانهای که هیچ مشکلی رو حل نکرد. بعد میان یک باد جدید تولید میکنن و میگن مشکل سامانه عدم همکاری فلان دستگاه و بهمان مسووله، حالا بادی که دو مشکل قبلی یعنی اصل مشکل و سامانه رو حل کردن به سمت آن مسوولان دگر میرن.
مسوولان دیگه هم که خب از پشت کوه نیومدن و با روش باددرمانی آشنا هستن، اصوات دیگری صادر میکنن و مشکلات خود را به سمت آینده، دستگاههای دیگر یا سایر مسایل حواله میدن.
این وسط رسانهها نیز روی بادها از این سو به اون سو میرن و خلاصه کاری ندارن، کی چی میگه، فقط روی بادها سوار میشن تا یه جورایی اموراتشون بگذره.
انصافا تیتر رسانهها رو همین امروز با همین الگوی «باددهاندرمانی» یه نگاهی بکنین، این میگه فلان کار باید بشود، اون یکی میگه بله ما هم معترضیم، اون یکی میگه اجرای فلان کار بسیار مهم و گرهگشاست، بعد هم پشتبندش همایشهای باددرمانی شروع میشه که توش از فرصتها و تهدیدها حرف میزنن و آخر شب هم میرن منزل تا فردا صبح که یک مشکل دیگه رو حل کنن.
عزت زیاد
آق فری
(منبع:عصرارتباط)
- ۹۶/۰۸/۱۴