حمله سایبری به عربستان داخلی بود
در حالی که مقامات آمریکایی ایران را به حمله سایبری علیه شرکت نفتی آرامکوی عربستان متهم کرده اند منابع غربی از بازداشت برخی کارکنان این شرکت به اتهام دست داشتن در این حمله خبر دادند.
به گزارش فارس در حالی که مقامات آمریکایی مدعی اند ایران عامل حملات سایبری اخیر به پایگاه های اینترنتی بانک ها و شرکت های نفتی آمریکا و کشورهای عربی خارومیانه بوده است اطلاعات جدید از وجود تحرکات داخلی در این زمینه خبر می دهد.
خبرگزاری اینترپرس سرویس طی گزارشی به نقل از مقامات سابق سیا فاش کرد برخی کارکنان شرکت نفتی آرامکو به اتهام دست داشتن در حمله سایبری اخیر به این شرکت تحت بازجویی قرار گرفته اند.
ماه گذشته در اثر حمله سایبری به شرکت نفتی آرامکوی عربستان بیش از 30 هزار رایانه این شرکت آسیب دید و اگرچه مقامات آرامکو اعلام کردند در فعالیت های نفتی این شرکت خللی ایجاد نشده است اما گزارش هایی از بروز بحران کمبود سوخت در برخی شهرهای عربستان منتشر شد.
دو مقام سابق سیا تصریح کردند به نظر می رسد حمله سایبری به آرامکو با کمک کارکنان این شرکت انجام شده است و در همین رابطه برخی کارکنان آرامکو در بخش های آسیب دیده بازداشت شده و تحت بازجویی قرار گرفته اند. برخی رایانه هایی که آسیب دیده اند به اینترنت متصل نبوده اند واین امر فرضیه داخلی بودن حمله سایبری به آرامکو را تقویت می کند.
یک مقام سابق سیا که نخواست نامش فاش شود گفت: حمله کنندگان می دانستند چه کار می کنند و مشخص است که آن ها به امور داخلی شر کت آگاهی داشته اند. آن ها عاملانی در داخل شرکت داشته اند که به راحتی می توانستند تحرک و عمل کنند.
بر اساس این گزارش یک یا دو کارمند آرامکو در این حمله مشارکت داشته اند. شرکت آرامکو از شش شرکت تخصصی برای کشف زوایای مختلف حمله سایبری به خود و رفع آسیب های پدید آمده کمک گرفته است.
علاوه بر شرکت آرامکو، شرکت راس گاز قطر نیز در منطقه خاورمیانه مورد حمله سایبری قرار گرفته است. منابع غربی همچنین مدعی شده اند هکرهای ایرانی طی یک سال گذشته چندین حمله سایبری را علیه بانک آمریکا، بانک جی پی مورگان و شرکت سیتی گروپ انجام داده اند. به ادعای این منابع، این حملات، از اواخر سال 2011 آغاز شده و در سال جاری میلادی شدت گرفته است. این حملات با افزایش ترافیک ورودی این پایگاه ها، موجب بروز اختلال در پایگاه های اینترنتی بانک ها و شرکت های مذکور می شوند.
بر این اساس، شواهد و قرائن نشان می دهد که هکرها در اقدامی تلافی جویانه، 3 بانکی را که اقدام به اجرای تحریم های غرب علیه ایران کرده اند، هدف قرار داده اند. هنوز مشخص نیست که آیا هکرها توانسته اند آسیب های جدی به شبکه های رایانه ای این بانک ها وارد ساخته و یا اطلاعات مهمی را سرقت کنند، یا خیر.
پس از حملات سایبری به 3 بانک بزرگ آمریکایی، یک گروه ارائه دهنده خدمات مالی صنعتی در آمریکا به بانک ها، شرکت های بیمه و شرکت های واسطه گر هشدار داد که آمادگی های امنیتی خود برای مقابله با حملات سایبری را افزایش دهند. سناتور جوزف لیبرمن، رئیس کمیته امنیت داخلی و امور دولتی سنای آمریکا نیز اظهار داشت که به اعتقاد او ایرانیها مسئول انجام این حملات هستند. وی افزود: «من فکر می کنم این حملات توسط ایرانی ها انجام گرفته که از توانایی های سایبری خوبی برخوردارند.» لیبرمن گفت: «من معتقدم که این حملات پاسخی بوده به تحریم های اقتصادی که آمریکا و متحدان اروپایی ما علیه موسسات مالی ایرانی به اجرا گذاشته اند.»
- ۹۱/۰۷/۲۸