خبری از تولید گوشی داخلی نیست
با وجود گذشت حدود چهار ماه از انعقاد قرارداد مونتاژ برای تولید شش میلیون گوشی تلفن همراه بین وزارت صنایع و سه شرکت داخلی هنوز خبری از تحقق اهداف پیش بینی شده در این راستا نیست.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، وزارت صنایع در ابتدای سالجاری تعرفه واردات گوشی تلفن همراه را از چهار درصد به 60 درصد افزایش داد.دلیل این تصمیم را نیز حمایت تولید داخلی و جلوگیری از خروج ارز از کشور بیان کرد.
پس از گذشت چهار ماه از زمان انعقاد قرارداد هنوز هیچ یک از شرکتهای طرف قرارداد با شرکتهای اروپایی یا شرق آسیا به توافق نرسیدهاند.
بر اساس این گزارش از همان ابتدای کار بسیاری از کارشناسان و حتی مسولان دولتی بر عدم توان داخلی و زمینه مناسب تولید داخلی گوشی صحه گذاشتند.
چنانکه وفا غفاریان معاون وزیر ارتباطات تولید داخلی گوشی تلفن را هدف خوبی برای شرکتهای ایرانی ندانست.
محمودزاده مدیر عامل صاایران نیز که برخی با توجه به تجربه این شرکت در تولید گوشی تلفن همراه در گذشتهای نه چندان دور گزینه اول برای استارت تولید گوشی میدانستند، آب پاکی را روی دست تمام مسوولین ریخت و اعلام کرد که " فعلا قصد تولید گوشی تلفن همراه را نداریم."
سه شرکت مورد نظر و طرف قرارداد وزارت صنایع پس از گذشت چندین هفته هریک به نوعی سعی در راغب نشان دادن شرکتهای معتبر خارجی برای همکاری با شرکتهای ایرانی داشتند.
این سه شرکت نوکیا را گزینه نخست خود اعلام میکردند.اما نوکیا خود بزرگترین تولید کننده و فروشنده موبیال در دنیاست به طرفهای ایرانی اعلام کرد که حاضر نیست با تعرفه 60 درصدی skd اقدام به تولید گوشی در ایران نماید.شرکتهای دیگر از جمله سامسونگ و سونی اریسکون نیز دلیل مشابه این را به ایرانیها اعلام کردند.
در حال حاضر تنها شرکت نیمه هادی عماد و کارخانجات مخابراتی ایران بطور جدی به دنبال موضوع تولید با شرکتهای خارجی هستند.
نیمه هادی عماد با یکی از شرکتهای تولیدکننده کرهای و کارخانجات مخابرایت ایران نیز با شرکتهای MMOBIL مالزی، TELME اتریش و BELL اروپا در حال مذاکره هستند.البته هیچ یک از این مذاکرات هنوز به نتیجه مثبت نرسیده است.
مسوولین ارتباطات تعهد تولید 6 میلیون گوشی تلفن همراه تا پایان سال جاری را به وزارت صنایع دادند. در این قرارداد تولید گوشی در مرحله اول بصورت مونتاژ و با همکاری یک شریک خارجی خواهد بود.
گزارش فارس حاکی است:شرکت عماد یک شرکت دولتی و وابسته به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به نوعی بزرگترین سازمان صنعتی کشور است.
گزارش فارس حاکی است: شرکت کارخانجات مخابرات ایران شاید معروف ترین شرکت در بین این شرکتها باشد. این شرکت زیر مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
تا پیش از این iTMC در عرصه محصولات الکترونیکی و بویژه تلفن ثابت تجربه داشته است. تولید این محصولات نیز به نوعی مدیون همکاری شرکت معروف آلمانی یعنی زیمنس است. این شرکت 10 درصد سهام iTMC را در اختیار دارد.
موسسه سروش رسانه نیز که جزو شرکتهای طرف قرارداد با وزارت صنایع به شمار میرود، شاید تنها شرکت این مجمع باشد که به هیچ وجه در تولید گوشی تلفن ثابت، همراه و وسایل الکترونیکی اندک تجربه ای ندارد. این شرکت تا پیش از این به عنوان آرشیو صدا و سیمای جمهوری اسلامی نقش بازی میکند
- ۸۵/۰۷/۰۷