خسارت 5 میلیارد تومانی تولیدکنندگان نرم افزار
رییس مجمع ناشران الکترونیک گفت عدم رعایت حق مالکیت معنوی (قانون کپی رایت)، سالانه حدود ۵میلیارد تومان خسارت به تولیدکنندگان نرمافزار در ایران وارد میکند.
"محمدامین شهرستانی" امروز یکشنبه در گفتو گو با خبرنگار آی تی ایرنا افزود این میزان خسارت تنها در زمینه نرم افزارهای محتوایی است و بسیاری از نرمافزارهای دیگر مانند فیلم و بازی را شامل نمیشود.
وی تصریح کرد اکنون مهمترین چالش ما در حوزه تولید نرم افزار به ویژه نرم افزارهای محتوایی، امنیت و عدم اجرای حق مالکیت معنوی است.
شهرستانی اظهار داشت از سال ۴۳انواع قوانین پیرامون مباحث مالکیت معنوی (کپی رایت) تصویب شده و در سال ۷۷نیز قانونی مختص حفظ حقوق پدید آورندگان نرم افزارهای رایانهای مصوب شد، اما متاسفانه این قانون تنها منجر به تشکیل سازمان نظام صنفی رایانهای شد و نتیجه دیگری در بر نداشت.
رییس مجمع ناشران الکترونیک تصریح کرد: اکنون که حدود ۵سال از زمان تصویب این قانون میگذرد، اما هنوز عملیاتی نشده است و به همین دلیل در توسعه نرم افزار کشور بیقانونی و بیسامانی حکمفرماست.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی محصول نرم افزاری به دلیل رعایت نشدن قانون کپی رایت با مشکلات بسیاری مواجه است افزود این مشکل تولید کننده نیست و پرداخت خسارت و یافتن راهکاری برای این مشکل به عهده دولت است.
به گفته این کارشناس، مجمع ناشران الکترونیک، حدود ۴۰روز پیش پیشنهادی را در خصوص "صندوق حمایت از بیمه محصولات نرمافزاری" به شورای عالی اطلاع رسانی فرستاده است.
با اجرایی شدن این پیشنهاد، از دولت و تولیدکننده حق بیمه دریافت میشود که نتیجه آن نیز این خواهد بود که در صورتی که نرمافزاری به دلیل نابسامانی بازار با مشکلی مواجه شد، تولیدکننده خسارت دریافت خواهد کرد.
شهرستانی بیان داشت: بهاین ترتیب زمانی که قانون مالکیت معنوی رعایت نشده و تولید محصول نرمافزاری با خسارت مواجه شد، تولیدکننده خسارت خود را دریافت کرده و از تولید دلسرد نشده و به کار خود ادامه میدهد.
- ۸۵/۰۷/۰۹