خشم آمریکا و انگلیس از حملات سایبری چین
انگلیس کشور چین را به حملات سایبری به دموکراسی خود متهم کرده و در این راستا تحریم هایی را علیه برخی شرکت ها و افراد اعمال کرد.
به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه "نویه زوریخه سایتونگ"، دولت بریتانیا در واکنش به حملات هکرها به کمیسیون انتخابات و برخی اعضای مجلس عوام بازیگران چینی را مجازات می کند.
در انگلیس کمیسیون انتخابات نوعی داور برای رقابت دموکراتیک است. این نهاد مستقل و بی طرف از نظر سیاسی، به عنوان مثال بر این مسئله نظارت می کند که مقررات مربوط به تأمین مالی احزاب رعایت می شود و قوانین عمومی برگزاری انتخابات را صادر می کند. هنگامی که تابستان گذشته مشخص شد که این کمیسیون انتخابات قربانی یک حمله سایبری گسترده شده است، زنگ خطر در بریتانیا به صدا درآمد.
این کمیسیون اعلام کرد که بازیگران متخاصم در سال 2021 به نسخه های ثبت نام رأی دهندگان و ایمیل های داخلی دسترسی پیدا کردند و به سیستم های کنترل نفوذ کردند. این نهاد اطمینان داد که این حمله هیچ تاثیری بر انتخابات یا ثبت نام رای دهندگان نداشته است. اما مهاجمان نام و آدرس تمامی بریتانیاییهایی را که بین سالهای 2014 تا 2022 به عنوان رأیدهندگان ثبتنام کرده بودند، سرقت کردند.
روز دوشنبه، دولت بریتانیا چین را به دست داشتن در حمله به کمیسیون انتخابات متهم کرد.
الیور داودن، معاون نخست وزیر انگلیس در این باره به مجلس عوام گفت که تحقیقات نیروهای امنیتی بریتانیا نشان داده که عاملان این حمله با پکن مرتبط هستند. ایالات متحده آمریکا هم متعاقباً اتهامات مشابهی را مطرح کرد و نشان داد که غرب در مجموع لفاظی های خود را علیه تلاش های اعمال نفوذ چین افزایش می دهد.
به گفته داودن، چین همچنین در پشت حملات نافرجام برای جاسوسی از دستکم سه عضو مجلس عوام انگلیس قرار دارد.
به گفته وی گروه هکری APT31 که وابسته به دولت چین است مسئول این امر است. از جمله افرادی که ایمیلهای مرتبط دریافت کردهاند، یان دانکن اسمیت، رهبر سابق حزب محافظهکار، تیم لافتون، وزیر محافظهکار سابق و استوارت مکدونالد از حزب ملی اسکاتلند (SNP) هستند. هر سه عضو یک گروه پارلمانی هستند که بارها از فعالیت های چین در مستعمره سابق بریتانیا در هنگ کنگ و استان سین کیانگ انتقاد کرده اند.
داودن تاکید کرد که حملات به دموکراسی بریتانیا در نهایت شکست خورده است، اما روی هم رفته، فعالیتهای پکن نشاندهنده یک الگوی واضح و پایدار از رفتار خصمانه است.
دولت بریتانیا همچنین دو فرد و یک شرکت پیشرو را که لندن را به حملات سایبری و گروه هکری APT31 مرتبط میکردند، تحریم کرد.
در انگلیس گزارشهای مربوط به جاسوسی و تلاشهای چینی برای نفوذ در سالهای اخیر افزایش یافته است.
کن مک کالوم، رئیس سرویس اطلاعات داخلی MI5، چین را "بزرگترین چالش استراتژیک اساسی" برای بریتانیا در سال 2022 توصیف کرد. در تابستان 2023، کمیته اطلاعات و امنیت مجلس عوام در گزارشی اعلام کرد که چین به طور خاص و تهاجمی بریتانیا را هدف قرار داده است.
در نهایت، پکن ظاهراً در تلاش است تا بر روند سیاسی پارلمان در وست مینستر تأثیر بگذارد. سال گذشته، یک دستیار پژوهشی 28 ساله مجلس عوام انگلیس به اتهام نقض اسرار و جاسوسی دستگیر شد.
این بریتانیایی که به بی گناهی خود اعتراض داشت از جمله برای وزیر امنیت امروز تام استیمهات کار می کرد، اما گفته می شود که به عنوان جاسوس در خدمت چین بوده است.
بهر حال لفاظی های شدید لندن و اعمال تحریم ها به منزله یک اقدام هشدار دهنده و درخواست از پکن برای تعدیل فعالیت های سایبری خود است.
با این همه سخنگوی وزارت امور خارجه چین از "اتهامات بی اساس" صحبت کرد و به همین دلیل است که خطر یک ناراحتی دیپلماتیک وجود دارد. با این حال، تحریم های انگلیس چندان شدید به نظر نمی رسد. بنابراین، طرفداران منتقد چین در درون حزب محافظه کار از دولت خواستند تا سخنان تند خود را با اقدامات قاطع تر دنبال کند.
حریمهای جدید آمریکا و انگلیس علیه چین
ایالات متحده در اقدامی مشترک با انگلیس از اعمال تحریمهایی علیه یک شرکت و ۲ فرد در ارتباط چین به بهانه حملات سایبری علیه هر ۲ کشور خبر داد.
به گزارش ایسنا، مقامات آمریکا و انگلیسی روز دوشنبه مدعی شدند شرکت و افراد تحریمشده مسئول هکهایی هستند که ممکن است به آنها اجازه دسترسی به اطلاعات دهها میلیون رایدهنده انگلیسی را داده باشد.
آنها همچنین ادعا کردند که این شرکت و اشخاص مسئول حملات علیه قانونگذاران انگلیسی و آمریکایی هستند که در رابطه با تهدیدهای چین هشدار داده بودند.
انگلیس نیز هکرهای چینی را به تلاش برای نفوذ به ایمیل قانونگذاران منتقد به چین متهم کرد.
در همین رابطه، لندن قوانینی را در زمینه مبارزه با جاسوسی تشدید خواهد کرد و لایحه مربوطه، امروز در مجلس عوام انگلیس بررسی خواهد شد.
بر اساس ادعاهای موجود، هکرهای چینی سرورهای کمیسیون انتخابات انگلیس را هک و سعی کردند به اطلاعات شخصی برخی از اعضای مجلس عوام و مجلس علیای این کشور دسترسی پیدا کنند.
نیوزیلند هکرهای چینی را به حمله سایبری به پارلمان متهم کرد
نیوزیلند چین را متهم کرد به پارلمان این کشور حمله سایبری انجام داده است.
به گزارش شفقنا؛ رویترز نوشت: دولت نیوزیلند امروز سهشنبه اعلام کرد: نگرانیهایی را با دولت چین در مورد دخالت این کشور در یک هک سایبری به پارلمان نیوزیلند در سال ۲۰۲۱ که توسط سرویسهای اطلاعاتی این کشور فاش شد، مطرح کرده است.