درباره دیدارهای دیپلماتیک وزیر ارتباطات
فرشید رضایی - به نظر میرسد بعد از وزیر امورخارجه، این وزیر ارتباطات است که در حال ثبت رکورد دیدارهای دیپلماتیک است.
گفته میشد وی یکی از کاندیدهای وزارت امورخارجه بود، سوابق بیست و هفت سال گذشته وی نیز نشان از آن دارد که در مجمع تشخیص مصلحت نظام مشغول بررسی و تحقیقات دیپلماتیک بوده است.
دیدار با وزیر برنامهریزی ترکیه، سفیر ارمنستان، سفیر ترکیه، سفیر الجزایر، سفیر سوییس و غیره بخشی از دیدارهایی است که در کمتر از 6 ماه شروع به کار وزیر ارتباطات صورت گرفته و بیشک در آینده نیز بیشتر خواهد شد. وزیر ارتباطات همچنین در تمام مراسمهای بدرقه و پیشواز رییس جمهوری در سفرهای خارجی نیز تقریبا پای ثابت است. در اکثر تصاویر منتشره نیز وزیر ارتباطات در کنار وزیر امورخارجه دیده میشود.
در آخرین مورد نیز وزیر ارتباطات به عنوان نماینده ایران در حین ورود نخست وزیر ترکیه به کشور، تشریفات اولیه را بر عهده داشت. در نهایت هم از آنجا که محمود واعظی علاقه زیادی به فعالیت در عرصههای دیپلماتیک نشان داد، به موجب حکمی از سوی رییس جمهور، به عنوان نماینده ویژه ایران در امور ترکیه منصوب شد تا در تمامی عرصههای روابط فیمابین نماینده ایران باشد.
سابقاً خیلی رسم نبود وزرای ارتباطات به کارهای دیپلماتیک بپردازند، اما وزیر جدید ظاهراً برنامه ویژهای برای ارتباطات خارجی خود دارد. اگرچه محتوای عمده دیدارهای دیپلماتیک روشن است، در این دیدارها عمدتاً بر تقویت همکاری دو جانبه تاکید میشود. اما در برخی دیدارهای ارتباطاتی دیپلماتیک وزیر ارتباطات که فعلاً حوزه پراکندهای از کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی را شامل میشود، دستور کار و هدف مشخصی دیده نمیشود.
اگرچه برای طلب خروجی این دیدارها باید کمی فرصت در نظر گرفت، اما ظاهراً پرداختن به امور دیپلماتیک حتی خارج از ماموریتهای وزیر ارتباطات به یکی از امور محوله و وظایف وی تبدیل شده است.
- ۹۲/۱۲/۰۴