ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

درخواست انجمن طب سنتی از پلیس فتا

| سه شنبه, ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۱۰:۱۲ ق.ظ | ۰ نظر

رئیس انجمن علمی طب سنتی از معاونت‌های درمان دانشگاه‌ها، پلیس فتا و نظام پزشکی و مراجع قضایی درخواست کرد تا فعالیت‌های غیرقانونی برخی از مدعیان طب سنتی را در فضای مجازی کنترل کنند.
نفیسه حسینی‌یکتا در گفت‌وگو با ایسنا، درباره شرایط فعلی فعالیت در حوزه طب سنتی در کشور گفت: شرایط فعلی در زمینه ارائه خدمات طب سنتی نابسامان است. در فضای مجازی و حقیقی افراد مختلفی را تحت نام درمانگران طب سنتی می‌بینیم؛ در یک نگاه کلی می‌توان افرادی را که خدمات طب سنتی ارائه می‌کنند به دو گروه تقسیم کرد؛ دسته اول پزشکان و پیراپزشکانی هستند که در چارچوب قوانین و ضوابط حاکم بر کشور در کنار فعالیت‌های خود پس از دانش آموختگی در رشته خود به آموزش و پژوهش در طب سنتی می‌پردازند و متناسب با جایگاه تشکیلاتی و حوزه عملکردی خود ارائه خدمت می‌کنند. همچنین گروه دیگر متخصصان طب سنتی هستند که بعد از گذراندن مقطع پزشکی عمومی، مقطع دکترای تخصصی را سپری کرده و مجهز به طب نوین و سنتی شده و در سلامتکده‌ها و درمانگاه‌ها فعالیت می‌کنند.
 وی ادامه داد: پزشکان عمومی گروه دیگری هستند که به صورت خودجوش با گذراندن دوره‌ها و در محضر اساتید، بخشی از طب سنتی را فرا گرفته‌اند. این پزشکان پس از گذراندن دوره‌های مورد تایید وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی که در حال برگزاری است، می‌توانند در محدوده تعیین شده در آئین نامه پزشکان دوره دیده، فعالیت داشته باشند. تشکیل این دوره‌ها و حضور پزشکان علاقمند در این دوره‌ها و موفقیت در آزمون نهایی می‌تواند گام موثری در ساماندهی ارائه خدمات در طب سنتی باشد؛ به عبارت دیگر هر چه به سمت شناسنامه‌دار کردن ارائه دهندگان خدمات درمانی رویم، افق امن‌تر و مطمئن‌تری را می‌توانیم پیش روی این رشته تخصصی ترسیم کنیم.
به گفته حسینی‌یکتا، این دوره‌ها در حال حاضر در چند شهر و استان توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی و انجمن علمی در حال اجراست.

شیادی با نام حکیم در فضای مجازی

وی به غیرپزشکانی که در حوزه طب سنتی فعالیت می‌کنند نیز اشاره کرد و افزود: دسته دیگر غیر پزشکانی هستند که کار درمان انجام می‌دهند و از نظر دانش طب سنتی در سطوح مختلفی قرار دارند. بر اساس ماده ٨ قانون تشکیل وزارت بهداشت، آئین‌نامه اجرایی آن و ماده ٣ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی، دارویی، خوراکی و آشامیدنی و ماده ٣٣ قانون نظام پزشکی، آنها اجازه معاینه و ساخت دارو و تجویز آن را ندارند. البته برخی از این افراد در حوزه طب سنتی اطلاعات ارزشمندی دارند که نباید نادیده گرفته شود، ولی برخی دیگر شیادانه و سودجویانه از استیصال مردم سوء استفاده می‌کنند.
حسینی یکتا ادامه داد: هر روز در فضای مجازی و حقیقی افرادی را با نام استاد، حکیم و سمت‌هایی از این دست می‌بینیم که کلاس‌های آموزشی برگزار می‌کنند یا اقدامات درمانی انجام می‌دهند. این اقدامات به هیچ وجه قانونی نیست. انجمن علمی طب سنتی ایران از تمامی مسئولین مرتبط با این حوزه اعم از معاونت‌های درمان دانشگاه‌ها، پلیس فتا، نظام پزشکی و مراجع قضایی مصرانه درخواست ورود جدی به این حوزه را دارد؛ زیرا آنچه آسیب می‌بیند سلامت مردم عزیز ایران است که همه در برابر آن مسئول هستیم.

  • ۹۶/۰۲/۱۹

پلیس فتا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">