رابطه رگولاتوری با اپراتورها چگونه است؟
فرشید رضایی – در خبرها آمده بود ، اولین نشست "میز کاری اپراتور و وزارت" با حضور مدیرعامل رایتل و همچنین معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برگزار شد.
نکته بسیار جالب توجه آنکه از جمله مهمترین موارد مطرح شده در این جلسه راهاندازی مجدد تماس تصویری رایتل بوده است!
این مساله از آنجایی عجیب است که در بیش از 5 ماهی که از آن همه هیاهو و کشمکش بر سر زمان اتمام پروانه رایتل و گره خوردن آن با موضوع ممنوعیت ارایه سرویس تماس تصویری از سوی این اپراتور میگذرد، تازه رییس رگولاتوری وقت دیداری با مدیر عامل رایتل تنظیم کرده و جالبتر آنکه درباره راهاندازی مجدد تماس تصویری رایتل هم صحبتهایی شده است!
مشخص نیست چرا و با چه منطقی پروندهها در سازمان رگولاتوری باز مانده و پروندههای جدید هم به آنها اضافه میشوند. برای مثال سالهاست رگولاتوری موضوع عرضه 21 درصد سهام ایرانسل را معطل گذاشته در دوره جدید هم خبری از تصمیمگیری نیست، موضوع تغییر قیمت اینترنت تا پایان سال جاری هم یک پرونده باز روی میز رگولاتوری است که خبری ازنتیجه آن نیست. حالا پرونده رایتل هم که از مدتها قبل بلاتکلیف مانده بود به جمع پروندههای باز رگولاتوری اضافه شده است.
در این میان در تنها موضوعی که شاهد حرکت و تصمیمهای سریع رگولاتوری بودیم به شرکت مخابرات ایران مربوط میشد. در این مورد رگولاتوری ظاهرا شبانهروز جلساتی داشته و به سرعت اطلاعیه، مصوبه و دستور صادر میکرد.
این که چرا رگولاتوری در جایی این چنین عمل میکند و موارد دیگر را به نوعی نادیده میگیرد روشن نیست.
حالا سیاست و نوع نگاه رگولاتوری در دولت جدید نیز در حال خودنمایی است چراکه دیگر زمان تغییر و تحولات مدیریتی گذشته و این مجموعه نشان میدهد که در کدام مسایل قصد ورود و تاثیرگذاری دارد و در چه مواردی علاقهای به رسیدگی ندارد.
- ۹۲/۱۱/۰۹