راهکارهای گسترش تجارت الکترونیکی مشخص شد
هیات وزیران باتدوین آییننامهاجراییوتعیین اعضایشورایعالی سیاستگذاری ، راهکارهای گسترش تجارت الکترونیکی را در بازار داخلی کشور و برخی مبادلات خارجی مشخص کرد.
به گزارش دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت ، هیات وزیران آیین نامه اجرایی ماده ( (۳۲قانون تجارت الکترونیکی ، مصوب سال ۱۳۸۲را تصویب و به موجب آن شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیکی و اعضای آن راتعیین کرد.
بر این اساس، شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیکی به منظور حفظ یکپارچگی و سیاستگذاری در حوزه زیر ساخت کلید عمومی کشور مرکب از وزیر بازرگانی یا معاون ذیربط وی ( به عنوان رییس ) ، معاونان ذیربط وزیر دادگستری ، وزیر اطلاعات ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ، وزیر امور اقتصادی و دارایی ، وزیر بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی ، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری ، رییس کلبانک مرکزی جمهوریاسلامی ایران، روسای اتاق بازرگانی و صنایع و معدن ایران ، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و سازمان نظام صنفی رایانهای ، دبیران شورای عالی انفورماتیک و شورای عالی فناوری اطلاعات، یک تا سه نفر مشاوره خبره با پیشنهاد رییس و تایید اکثریت سایر اعضای شورا و رییسمرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارتبازرگانی بهعنوان دبیر شورا ( بدون حق رای ) تشکیل میشود.
همچنین بهمنظور صدور و تایید و حفاظت گواهیها و امضاهای الکترونیکی که کاربرد اصلی را در تجارت الکترونیکی دارند ، بر اساس این آیین نامه مراکز ریشه و میانی صدور و دفاتر ثبت نام گواهی الکترونیکی تاسیس خواهند شد که وظیفه ارائه خدمات صدور گواهیالکترونیکی و دریافت، تایید و حفاظت امضاهای الکترونیکی را برعهده دارند.
شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیکی از سوی دولت موظف شده است، اقداماتی مانند بررسی سیاستهای کلان و برنامههای مربوط به حوزه زیر ساخت کلید عمومی کشور و ارائه آن جهت تصویب به شورای عالی فناوری اطلاعات کشور، صدور مجوز ایجاد مرکز صدور گواهی الکترونیکی ریشه ، تصویب و به روز رسانی سیاستها و دستورالعمل گواهی مراکز ریشه و میانی ، تصویب استانداردها،رویهها و دستور العملهای اجرای گواهی الکترونیکی ، ایفای نقش به عنوان مرجع هماهنگکننده در مورد فعالیت حوزههای گوناگون اجرایی برای ارایه خدمات رایانهای صدور گواهی مبتنی بر زیر ساخت کلید عمومی و نحوه تعامل مراکز صدور گواهی داخلی با مرکز صدور گواهی خارجی و هر گونه تفسیر یا کاربردپذیری مفاد سیاستهای گواهی ریشه و میانی و نظارت عالیه و بررسی گزارش عملکرد و تخلفات احتمالی مراکز ریشه و میانی و در صورت لزوم لغو مجوز آنها را انجام دهد.
دفاتر خدمات صدور گواهی الکترونیکی در چند سطح بهاین شرح تعیین شدهاند:
مرکز دولتی صدور گواهی الکترونیکی ریشه که با کسب مجوز از شورا فعالیت مینماید و وابسته به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی میباشد ، البته سیستم بانکی میتواند با اخذ مجوز از شورا در حوزه نظام بانکی مرکز ریشه مستقل ایجاد کند.
مرکز صدورگواهی الکترونیکی میانیکه با کسب مجوز ازیک مرکز ریشه، مبادرت به صدور گواهی الکترونیکی نموده و سایر خدمات مربوط به امضای الکترونیکی را انجام میدهد.
دفتر ثبت نام گواهی الکترونیکی که با کسب مجوز از حداقل یک مرکز میانی نسبت به ثبت و انتقال در خواست متقاضیان درخصوص صدور ولغو گواهیها و سایر امور مربوط به آنها مطابق با ضوابط و دستورالعمل صادرهاز سوی مراکز میانی که تعهد همکاری با آنها را امضا نموده است، اقدام مینماید.
متن کامل آیین نامه اجرایی ماده ( (۳۲قانون تجارت الکترونیکی که شرایط لازم برای متقاضیانتاسیس دفاترمیانی وثبت نام خدمات صدور گواهی الکترونیکی را نیز تعیین کرده است، در بخش مصوبات پایگاه رسمی شورای اطلاع رسانی دولت به نشانی www.sokhangoo.netقابل دسترس میباشد.
- ۸۶/۰۷/۰۴