راهاندازی صد باشگاه شکار مجازی در کشور
رییس سازمان حفاظت محیط زیست از راه اندازی صد باشگاه شکار در فضای مجازی در آینده نزدیک خبر داد.
ˈمحمدجواد محمدی زادهˈ روز جمعه در حاشیه بازدید از دوازدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست در جمع خبرنگاران گفت: هفته گذشته در خصوص به روز رسانی قوانین و تعرفه های شکار و صید، در دولت تصمیم های جدیدی گرفته شد که به زودی ابلاغ می شود.
معاون رییس جمهوری افزود: برخی قوانین که جنبه حقوقی دارند، مستلزم ارائه لایحه جدید توسط سازمان حفاظت محیط زیست به مجلس است که هنوز این لایحه تقدیم مجلس نشده اما به زودی این اقدام صورت می گیرد.
وی اظهار داشت: در موضوع شکار و صید با یک تناقض (پارادوکس ) مواجهیم، به این معنا که از یک سو می خواهیم شکار و صید را به خاطر حفاظت از گونه های با ارزش و در معرض انقراض، محدود کنیم و از سوی دیگر جمعیت تعدادی از گونه ها به سنی رسیده اند که باید از طبیعت حذف شوند.
به اعتقاد محمدی زاده تعداد مجوزهایی که به صورت قانونی برای شکار و صید داده می شود؛ محدود است و می تواند پاسخگوی حجم بالای تقاضا و تمایل برای شکار و صید در کشور باشد.
وی ادامه داد: از این رو با هماهنگی فدارسیون تیراندازی و وزارت ورزش و جوانان با توجه به این که به آموزش تیراندازی در دین اسلام توصیه شده است ، نسبت به راه اندازی صد باشگاه مجازی شکار و صید در سطح کشور اقدام کردیم.
به گزارش ایرنا رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: با راه اندازی باشگاه های مجازی تیراندازی از سویی تمایلات و تقاضاها برای شکار و صید تا حدودی پاسخ داده می شود ، زیرا در این فضا افراد می توانند با تمرین تیراندازی هیجان، اعتماد به نفس، تمرکز و قدرت دید خود را تقویت کنند و از سوی دیگر این فعالیت آنان آسیبی به حیات وحش و طبیعت نمی رساند.
به گفته ی وی در حقیقت با راه اندازی این باشگاه ها، سخت گیری و مجازات برای تخلفات شکار و صید تشدید می شود.
محمدی زاده در ادامه به زمان و تعداد مجوزهای قانونی شکار و صید اشاره کرد و گفت: زمان و تعداد دقیق این مجوزها سالانه توسط معاونت محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام می شود و در اختیار ادارات کل قرار می گیرد اما هیچیک از مدیران کل محیط زیست استان ها حق ندارند مجوزهای شکار را در اختیار خود داشته باشند بلکه باید از طریق سایت ها مجوزها را اعلام عمومی کرده و در اختیار مردم قرار دهند.
معاون رییس جمهوری تاکید کرد: چناچه گزارشی مبنی بر این که در هر یک از استان ها مجوزها در اختیار مدیران کل قرار داشته و آن را اعلام عمومی نکرده اند، دریافت شود با آنان برخورد جدی می شود.
محمدی زاده در ادامه در خصوص فناوری های نوین که در نمایشگاه امسال ارائه شد، گفت: در بازدیدهای متعددی که از این نمایشگاه داشتم شاهد حضور بسیار خوب فناوری های نوین به ویژه در بخش های مدیریت پسماند، پساب های صنعتی و خانگی، صنعت حفاری و نفت و گاز و همچنین مبارزات بیولوژیک برای مقابله با بیابان زایی بودم.
وی افزود: شرکت های مختلفی که این فناوری ها را ارائه داده اند، از طریق شرکت های دانش بنیان به دنبال تجاری سازی و تولید انبوه این فناوری ها هستند تا دیگر فقط به صورت نمونه و پایلوت ارائه نشوند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که یکی از نواقص فناوری های نوین در سال های گذشته این بود که به صورت انبوه تولید نمی شدند، اظهار داشت: در حال حاضر سازمان محیط زیست با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و پارک های رشد و فناوری به دنبال تجاری سازی و تولید انبوه این فناوری ها است.
محمدی زاده برقراری ارتباط بین بهره برداران و تولید کنندگان فناوری های نوین در بخش محیط زیست را جزو برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد.
دوازدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست از 29 آذر تا دوم دی ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپاست.
- ۹۱/۱۰/۰۱