راهکارهای آق فری برای توقف مزاحمان تلفنی
هفته گذشته داشتم یه خبر میخوندم که پرت شدم تو چندین سال قبل و دوران نوجوانی خودم. سالها پیش که تلفنها نمایشگر نداشتن و اینترنت و ماهواره هم نبود و تلویزیون خودمان هم دو تا کانال بیشتر نداشت، یکی از سرگرمیهای بعضی از بچهها جمع شدن دور هم برای مزاحمت تلفنی بود. بیشتر مزاحمهای اون دوران هم مزاحمت از نوع کر و لال بود. یعنی هی میگفتی الو، مزاحم هم چیزی نمیگفت دوباره میگفتی الو، مزاحم بازم چیزی نمیگفت.
بعد اگه کسی حوصله داشت میگفت اگه پسری یه فوت کن اگه دختری دو تا و به همین ترتیب یه مکالمه فوتی برای شناسایی مزاحم و دوستیابی انجام میشد. تلفنها که نمایشگردار شدن دوران مزاحم فوتیها گذشت و کسی هم وقت این کارها را نداشت.
تا این که روش جدیدی برای دور زدن نمایشگرها پیدا شد. حالا شمارهها معلومه اما صاحبش نا معلوم. این دیگه پدیده جدیدیه که تو چندسال اخیر راهی برای توقفش پیدا نشده. همه هم شاکی هستن، اما معلوم نیست چطوریه که برخی از مزاحمان تلفنی به گفته مدیر عامل ایرانسل تونستن با استفاده از مدارک جعلی سیمکارت بخرن. یعنی الان شما میری تو دادگاه میبینی شکایت شده یه پسر جوانی مزاحم تلفنیه اما سیمکارت به نام یک پیرزن متوفی هست!
حالا من موندم چطور یه پسر جوون میتونه موقع تحویل مدارکش به فروشنده سیمکارت خودشو شبیه یه پیرزن متوفی کنه و سیمکارت بخره. بعد میگم خب اگه این روش جعل مدارک و تغییر چهره اینقدر آسون هست که کسی متوجه نمیشه خب چرا نمیشه سر بانکهای کشور اینقدر کلاه گذاشت و با مدارک کس دیگهای نمیشه تغییر چهره داد و رفت توی بانک و کلاهبرداری کرد.
بعد با خود فکر کردم شاید جذابیت مزاحمت تلفنی ارزش بیشتری برای جاعلا داره که به جاش نمیرن کلاه بانکها رو بردارن.
اما من هر چی بیشتر فکر میکردم پردههای جدیدی تو ذهنم کنار میرفت. اینجا بود که فهمیدم چرا خب با وجود این که این همه نهاد تو کشور از این موضوع شاکی هستن ولی حریف مزاحم تلفنیها نمیشن. حالا این سازمان نظارت بر تخلفات اپراتورها که رگولاتوری هم بهش میگن اومده میخاد یاور این جریان رو استاد کنه.
خب یعنی چطوری میخاد اینکارو بکنه.
اینجاست که مخ طلایی آق فری به کار میفته تا این مشکل رو هم بر طرف کنه. و اما راهکار آق فری برای جلوگیری از ثبت سیمکارت با مشخصات جعلی به این شرح است:
به نظرم در مکانهای فروش سیمکارت دو نفر فروشنده باید باشن، یه خانم و یه آقا. مثلا مشتریهای آقا رو فروشنده مرد پذیرش کنه و موقع تحویل مدارک و فروش سیمکارت اول بر اساس یک دستور العمل به ترتیب این مراحل رو اجرا کنه. اول مطمئن بشه که مشتری زنده هست. دوم موهای خریدار رو بکشه ببینه مال خودش هست یا نه؟ سوم مطمئن بشه زنی خودشو جای مرد یا برعکس جا نزده. و در مرحله آخر هم لپ مشتری رو محکم بکشه تا مطمئن بشه گریم نکرده.
به نظرم رگولاتوری فقط از این طریق میتونه مشکل رو حل کنه و این موضوع هیچ دخلی هم به اپراتورها نداره. حالا از ما گفتن.
عزت زیاد
آق فری
(منبع:عصرارتباط)
- ۹۳/۰۸/۱۴