ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

رایتل ۱۶ برابر مخابرات اوراق فروخت!

| دوشنبه, ۲۶ بهمن ۱۳۹۴، ۰۳:۱۲ ب.ظ | ۰ نظر

شرکت رایتل ۱۶ برابر شرکت مخابرات ایران در پاییز سال جاری اوراق اجاره فروخت و از این طریق نقدینگی خود را افزایش داد.

به گزارش تسنیم، عملکرد شرکت‌های فعال بخش فاوا در بازار فرابورس طی پاییز سال جاری در بخش‌های مختلف ارائه شده که یکی از عناوین بررسی شده در این بازه زمانی استفاده از "ابزارهای نوین مالی" بوده و دو شرکت رایتل و مخابرات ایران تنها شرکت‌های فاوا بوده‌اند که از این ابزار برای افزایش نقدینگی خود بهره برده‌اند.

استفاده از این ابزار توسط شرکت‌های مذکور در قالب "اوراق اجاره" بوده است. اوراق اجاره، اوراق بهاداری هستند که دارنده آن به صورت مشاع مالک بخشی از دارایی‌هاست و منافع آن براساس قرارداد اجاره به مصرف کننده یا بانی واگذار شده است.

در این نوع اوراق، حق استفاده از منافع دارایی یا مجموعه‌ای از دارایی‌ها در برابر اجاره‌بها از مالک به شخص دیگری منتقل می‌شود.

به زبان ساده می‌توان گفت در اوراق اجاره سرمایه‌گذار با خرید بخشی از یک دارایی (زمین، ساختمان، ماشین آلات و در این حوزه مثلا دارایی‌های مخابراتی شرکت رایتل)، آن را به مالک اولیه آن اجاره داده و اجاره‌بها دریافت می‌کند.

معمولا ضمانت بازپس‌گیری اصل و بهره در این نوع قراردادها وجود دارد که پس از خرید اوراق، دارایی‌های مورد نظر متعلق به دارنده اوراق شده و در صورت عدم پرداخت اصل و سود توسط مالک اولیه، برای بازپرداخت تمامی تعهدات آن به فروش خواهد رفت.

رایتل با مجموعه نمادهای "صایتل1، صایتل21، صایتل22، صایتل4" ظرف این بازه زمانی هفت میلیون و 291 هزار و 434 سهم به ارزش هفت میلیون و 337 هزار و 527 میلیون ریال معامله کرده است؛ مجموع معاملات این شرکت نیز 10 هزار مرتبه شده است.

شرکت مخابرات ایران هم با نماد "صخابر" مجموعا 448 هزار و 858 سهم در این بازه زمانی به ارزش 448 هزار و 860 میلیون ریال معامله کرده است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">