روابط عمومی وزارت ICT مطالعه فرمایند
فرشید رضایی – یکی از انبوه وظایف روابط عمومیها در کنار امور اولیه و سنتی همچون تهیه اخبار و همراهی مقام اول هر نهادها توجه به فضای الکترونیکی است.
بر این اساس "مدیریت بحران آنلاین" یکی از وظایف خطیر و مهم روابط عمومیها است که باید توجه ویژهای به آن داشت. این موضوع از آنجا خطیر است که امروزه انبوهی از سایتهای خبری در فضای مجازی به انتشار اخبار پرداخته و روابط عمومیها نمیتوانند تنها به یک یا چند رسانه سنتی سابق بسنده کنند.
به این ترتیب مدیریت یک بحران الکترونیکی از جمله وظایف روابطعمومیهای آنلاین محسوب میشود. به این منظور، امور زیر باید مدنظر قرار گیرد تا در مواقع لازم استفاده بهینه را بهکار بست.
جمعآوری اطلاعات صحیح، شناسایی و تصحیح اطلاعات غلط و یا ناقص، کنترل شایعات (چراکه امروزه شایعات در اینترنت بهسرعت منتشر شده و بر سازمانها تأثیر میگذارند) و در نهایت دسترسی سریع به رسانهها و پاسخ آنی به اخبار و اطلاعات نادرست.
این روزها کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی و بخش سیاسی اکثر رسانههای مکتوب و مجازی کشور مملو از اخبار مربوط به تخلف در عرضه 21 درصد سهام ایرانسل به بورس و درگیری وزرای سابق ارتباطات به علت اهمال در این خصوص و داشتن مسوولیت مستقیم در این پرونده است.
بر اساس اخبار، دولت جدید نیز باید پاسخگوی اقدامات انجام گرفته در خصوص اجرای قانون واگذاری سهام مذکور به بورس باشند، موضوعی که به طرز عجیبی تاکنون از سوی مدیران سازمان رگولاتوری در دوره جدید نادیده گرفته شده است.
جالب آنکه وزیر ارتباطات فعلی نیز بیتردید درگیر با این موضوع است و باید آن را به سرانجام برساند. در چنین اوضاعی روابط عمومی وزارت ارتباطات هیچ تحرک و اقدامی که نمود بیرونی داشته باشد را به عمل نیاورده است. به این ترتیب که مشخص نیست که آیا اصلا روابط عمومی وزارت ارتباطات اخبار مربوط به این مسایل را که رفتهرفته بزرگتر میشود را به شخص وزیر میدهند یا نه؟
در عوض شاهد آن هستیم که روابط عمومی وزارت ارتباطات با وجود انبوهی از ابهامات و انتقادات مطروحه در رسانههای مختلف روی سایت خود اقدام به انتشار اخباری همچون اختلال در سامانه دریافت پیامهای مردمی (که کمتر کسی آن را میشناسد)،یا اخبار احکام و بازدیدهای تشریفاتی وزیر ارتباطات با سفرا را پوشش میدهد!
نتیجه چنین مسالهای یعنی نادیده گرفتن انتقادات و ابهامات پیرامون عملکرد وزارت ارتباطات و دلخوش کردن به پرسشهای هدایتشده و کم اهمیت همچون قطرات آبی عمل خواهد کرد که رفته رفته سد روابط عمومی را شکسته و این وزارتخانه را در انبوهی از مسایل و مشکلات سانسور شده غرق میکند.
در صورت وقوع چنین وضعیتی نیز تغییر مدیران هیچ دردی را دوا نمیکند و این شخص وزیر است که در نهایت باید شخصا پاسخگوی عملکرد زیرمجموعه خود باشد. بدیهیست بیتوجهی به اخباری که از جنس شایعات کم ارزش برخی سایتها نبوده و آشکارا در قوه مقننه کشور مطرح است، ابهامهای زیادی را ایجاد میکند.
در نهایت نیز وزارتخانه به جای پرداختن به امور جاری و ماموریتهای اصلی خود باید با حضور در مجلس و سایر مراجع به پاسخ و جبران کمکاری مدیران زیرمجموعه خود در بخشهای مختلف بپردازد که این امر آنها را از اهداف کلان خود دور نگاه میدارد. حال آنکه رسانههای مستقل از قبل نسبت به این مشکلات اطلاعرسانی کرده بودند. (موبنا)
- ۹۲/۱۰/۱۷