ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

دیماه سال جاری حوزه فاوا کم خبر نبود. در این ماه بار دیگر مصائب نسخه الکترونیکی برای مردم، فشار به وزیر ارتباطات برای معرفی فروشندگان فیلترشکن، تداوم قطعی در سامانه جامع تجارت،

تلاش نهادهای قضایی، پلیس و ... برای مهار معضل فروش بی‌ضابطه اینترنتی طلا و بازگشت اختلال به GPSها در تهران به رغم وعده پیگیری وزارت ارتباطات و معاونت علمی ‌از جمله اخبار مورد توجه رسانه‌ها بود.
در کنار این اخبار اما موضوعات مهم دیگری همچون رفع فیلترینگ واتس‌اپ و گوگل‌پلی نیز رخ داد که تا مدتی فشارها را از دولت و وزارت ارتباطات کاست.

 

-    ۳ دی: دعوای تکراری علاءالدین و شهرداری
پاساژ علاءالدین که یکی از مراکز شناخته شده فروش موبایل در کشور است، سال‌های طولانی است که درگیری‌های متعددی با شهرداران تهران داشته و دارد.
در ادامه سریال بی‌نتیجه جدال این پاساژ با شهرداری، سوم دیماه سال جاری شهرداری منطقه ۱۱ اعلام کرد: به دلیل عدم توجه مالک پاساژ علاالدین به اخطارهای مکرر در راستای حفظ جان مردم و حقوق شهروندی شب گذشته چندین سازه نیوجرسی روبروی ورودی این پاساژ قرار گرفت و از تردد به داخل ممانعت شده است.
دو هفته بعد شهردار منطقه ۱۱ مجددا با بیان اینکه پاساژ علاالدین پایان کار ندارد و از لحاظ ایمنی خطرناک است، در خصوص تردد شهروندان به این پاساژ هشدار داد.
در نهایت نیز همچون موارد مشابه دیگر، فعالیت پاساژ علاءالدین ادامه دارد و مشخص نشد ایمن‌سازی مورد نظر شهرداری و پرونده‌های انبوه و باز متعدد شکایات علیه این پاساژ در قوه قضاییه به چه سرانجامی ‌رسید.

 

-    ۴ دی: رای مثبت به رفع فیلتر واتس‌اپ و گوگل‌پلی
سرانجام روز چهارم دیماه و در سومین جلسه شورای عالی فضای مجازی به ریاست پزشکیان و با حضور سران قوا و اعضای این شورا، رفع فیلترینگ واتس‌اپ و گوگل‌پلی به تصویب رسید.
بعد از این اقدام اما برخی ائمه جمعه در سراسر کشور انتقاداتی نسبت به مصوبه مذکور مطرح کردند. با این حال مسعود پزشکیان چند روز بعد اعلام کرد رفع فیلترینگ به تدریج شامل سایر سکوها نیز خواهد شد. همچنین هاشمی‌ وزیر ارتباطات نیز گفت، رفع کامل فیلترینگ در دستور کار است.
اگرچه در روزهای پایانی سال بار دیگر اخبار نادرستی از رفع فیلترینگ تلگرام و یوتیوب به عنوان عیدی دولت نیز مطرح شد و بار دیگر برخی از رسانه‌ها و فعالان سیاسی خواستار تداوم رفع فیلترینگ‌ها شدند.

 

-    ۵ دی: آغاز حواشی ساماندهی رمزارزها
همانطور که ذکر شد اوایل آذرماه بود که بحث ساماندهی و تولی‌گری رمزارزها میان مرکز ملی فضای مجازی، مجلس و بانک مرکزی بالا گرفت و به نتیجه مشخصی نرسید.
این موضوع اما بار دیگر در دیماه داغ شد. پنجم دیماه مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرد: جزئیات سند ساماندهی رمزارزها در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور بررسی و اهداف و سیاست‌های این سند به تصویب رسید.
هجدهم دیماه اما بانک مرکزی اعلام کرد: در راستای اجرای مصوبه اخیر جلسه سران سه قوه جهت ساماندهی و نظارت بر بازار رمزارز (رمزپول) و طبق قانون بانک مرکزی، بخشنامه ساماندهی رمزارزها ابلاغ شد.
بیست و سوم دیماه هم خبر رسید که نهادهای متولی رمزارزها تعیین شدند و مصوبه شورای عالی فضای مجازی درخصوص نظام نامه رمزارز اعم از ایجاد رمزارز ملی و ساماندهی کاربری رمزارزهای جهان روا توسط دبیر شورای عالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی ابلاغ شد.
اما بعد از مصوبه روز هجدهم بانک مرکزی، شاپرک نیز به عنوان نهاد وابسته به بانک مرکزی فراخوانی برای ساماندهی فعالان رمزارز داد که در آن مهلت ارایه مستندات و اطلاعات متقاضیان فعالیت در این عرصه تا پایان دیماه اعلام شد، که اطلاعی از خروجی این فراخوان در دست نیست.
اگرچه ماجرای تولی‌گری رمزارزها کماکان ادامه یافت تا آنکه در پانزدهم بهمن‌ماه سال جاری رییس جمهوری در نامه‌ای خطاب به رییس کل بانک مرکزی نوشت: « بانک مرکزی، متولی انحصاری ساماندهی بازار رمزپول (رمزارز) است.»
اما مقوله رمزارزها و صرافی‌های این عرصه در دیماه همچنان خبرساز شدند.

 

-    ۸ دی: انسداد صرافی‌های رمزارز
هشتم دیماه خبر رسید که درگاه پرداخت و زمینه فعالیت برخی صرافی‌های رمزارز از سوی بانک مرکزی مسدود شده است. در آن مقطع برخی رسانه‌ها اعلام کردند، عملیات غیرشفاف و تخلفات مرتبط با سفته‌بازی و پولشویی علت مسدودی صرافی‌های رمزارز بوده است.
بیست و چهارم دیماه اما مدیر اداره مجوزهای بانک مرکزی درباره اینکه آیا این بانک به صرافی‌های رمزارز مجوز می‌دهد گفت: خیر؛ صرافی‌های رمزارز در قالب تحت نظارت بانک مرکزی نیستند.
از آن مقطع تا زمان تنظیم این گزارش اما شاهد یک سکوت خبری در این خصوص هستیم.
لازم به ذکر است بنا بر اظهارات معاون دادستان کل کشور، پدیده رمزارزها با جهش فوق‌العاده؛ در صدر جرایم کثیرالشاکی ایران هستند.
و در نهایت اینکه تایید اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری از سوی شورای نگهبان و تغییر مدیر عامل ایرانسل در آخرین روز دیماه از دیگر رویدادهای مهم این ماه به شمار می‌رود و به این ترتیب بیژن عباسی‌آرند مدیرعامل قبلی ایرانسل که از ابتدای اسفند ۱۳۹۷، این سمت را بر عهده داشت، جای خود را به علیرضا رفیعی داد.

  • ۰۴/۰۱/۰۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">