ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

رویای اینترنت سرعت بالای قیمت پایین

| جمعه, ۲۲ آبان ۱۳۸۸، ۰۳:۱۹ ب.ظ | ۲ نظر

هانیه حبیبی - امروزه یکی از شاخص های توسعه جوامع تعداد کاربران اینترنت پرسرعت ADSL است و ایران در این زمینه در رتبه پایینی حتی در منطقه خاورمیانه قرار دارد.

براساس آمارهای منتشر شده، حدود ۹۰ درصد از کاربران اینترنت در ایران (طبق آخرین آمار شمار کاربران اینترنت حدود 25 میلیون نفر است)، همچنان از سیستم دایل آپ (خطوط تلفن) استفاده می کنند.

سرعت خطوط اینترنت در ایران با استفاده از سیستم دایل آپ زیر ۵۰ کیلوبیت در ثانیه است. ساکنان بیشتر کشورهای اروپایی و برخی کشورهای آسیایی دور و آمریکا از اینترنت با سرعت ۵۱۲ کیلوبیت تا سه مگابیت در ثانیه استفاده می کنند .با این حساب تعجبی ندارد که سرعت اینترنت در ایران همواره مورد اعتراض کاربران بوده است.

استفاده از خطوط ADSL پس از فراهم شدن زیر ساخت های مخابراتی و سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه با آیین نامه وزیر مخابرات به حداکثر ۱۲۸ کیلو بیت محدود و ارائه بیش از آن ممنوع شد. البته این میزان نیز به دلیل عدم همکاری مراکز مخابراتی و محدودیت های دیگرعملا برای کاربران غیر قابل دسترسی است.

نگاهی اجمالی به تاریخچه کوتاه ADSL در ایران نشانگر وضعیت اسفناک دسترسی کاربران ایرانی به شبکه جهانی وب است؛ شبکه ای که انتظار داریم در"نوآوری و شکوفایی" کشور نقش محوری بازی کند. طبق وعده های مسوولان قرار بود اینترنت پرسرعت در سال سوم برنامه چهارم توسعه کشور یعنی امسال با قیمت جهانی در اختیار ایرانیان قرار گیرد.

صابر فیضی، مدیرعامل شرکت مخابر ات ایران گفته بود که اینترنت مهم ترین عامل توزیع و نشر دانش در دنیاست؛ در حالی که یک دانشگاه در یکی از روستاهای سوئد دارای حداقل یک "ترا"بیت پهنای باند اینترنت است، دانشجویان ما حتی در بهترین دانشگاه ها به دلیل سرعت پایین به زحمت می توانند از امکانات آموزش مجازی و الکترونیکی استفاده کنند.

به اعتقاد وی اینترنت در تمام جهان به عنوان جاده توسعه به حساب می آید و ادعای ایجاد این جاده نمی تواند به معنای فراهم کردن پهنای باند مناسب برای کاربران باشد.

بسیاری از کارشناسان ومتخصصان محدودیت ها ومشکلات سرعت پایین و قیمت بالای اینترنت را مانعی در مسیر رسیدن به دولت الکترونیک می دانند ،رضا تقی پور وزیر ارتباطات دولت دهم کاهش قیمت اینترنت و افزایش سرعت این شبکه را از برنامه های اصلی خود اعلام نموده و بر حل این معضل تاکید کرده است .

حل مشکل اینترنت کشور می تواند گره گشای بسیاری از مسائل و چالش های کشور در حوزه های اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی، علمی و غیره باشد.

امید می رود با همت مسولان و متخصصان هر چه زودتر وضعیت این شبکه جهانی در کشور ساماندهی شود تا کاربران ایرانی نیز بتوانند از مزیت این شبکه بهره مند شده واز این طریق گامی بلند به سوی توسعه کشور برداشته شود.
منبع : موبنا

  • ۸۸/۰۸/۲۲

نظرات  (۲)

من خودم ADSL دارم ولی راضی نیستم ، یه بار وصل میشه یه بار وصل نمیشه هزنه دانلود بالاست ، هر روز یه تعرفه میدن که قیمتو بیارن پایین در عوض مقدار دانولدتو میارن پایین ، میخوای حق دانلود رو زیاد کنی پولش از قبل هم بیشتر میشه. بعد میان میگن چرا دولت الکترونیک نمیشه ، آخه یکی بگه بابا جد مردم رو در آوردید ، این باید وضع کشور به این بزرگی باشه؟ با این هم نفت و گاز و ذغال سنگ و حتی خاویار شمال که خیلی ها اصلن خاویار رو ندیدن!!!
امید واریم که هر چه زودتر اینترنت پرسرعت با قیمت جهانی بین کاربران ایرانی هم قرار بگیره به نر من دولت باید یه فکر اساسی در این زمینه انجام بده اگر نمی تونن اینترنت رو از طریق کابل بیارن پس استفاده از اینترنت ماهواره ای را آزاد کنند اینترنت ماهواره ای الان با سرعت 5 مگابت در ثانیه ارائه میشه که کاربر پسند هست و اکثرا الان برای دانلود به طور یک طرفه استفاده می کنند یعنی فقط کاربران اطلاعات و فایل دانلود می کنند و نمی تونند چیزی ارسال کنند چون از طرف اطلاعات کشور مکان اونها مشخص میشه و دستگاه و کامپیوترشون رو ضبط می کنند به جرم غیر قانونی بودن اینترنت ماهواره ای آیا نمی تونند اینرنت ماهواره ای رو با کنترل کردن به مردم ارائه بدهند

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">