زیرساخت: بزرگترین حمله سایبری به ایران دفع شد
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه فقط در روز انتخابات و روز قبل از آن نزدیک به ۲ هزار اکیپ برای گشت مسیر اعزام شدند، افزود: در این دو روز تیمهای اعزام شده نزدیک به ۲٠٠ هزار کیلومتر را طی و اقدام به پایش مسیرهای فیبرنوری و حوضچههای مخابراتی کردند.
روز انتخابات بزرگترین حمله DDOS تاریخ کشور با ۱۳۶ میلیون بسته در ثانیه به طور کامل دفع شد.
به گزارش فارس محمد جعفرپور مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اعلام اینکه قبل، حین و بعد از برگزاری انتخابات در روز ۱۱ اسفند بیش از ۱۶٠ حمله سایبری در کشور صورت گرفته است، اظهار کرد: بزرگترین حمله DDOS تاریخ کشور به لحاظ تعداد بسته در ثانیه مربوط به ساعت ۱۷:۵۷ روز نهم اسفند ماه بود که با توجه به مانورهای انجام شده و تمهیدات درنظر گرفته شده، این حمله با ۱۳۶ میلیون بسته در ثانیه بطور کامل دفع شد.
وی افزود: میزان حملات DDOS در کشور از مهرماه سال گذشته تا دی ماه سال جاری بیش از ۲٠ برابر افزایش یافت و در بهمن ماه امسال حجم و تعداد حملات نسبت به دی ماه حدود ۴ برابر افزایش داشته است که نشان از سازماندهی حملات به شبکه کشور و صرف هزینههای بسیار بالا توسط دشمنان ایران اسلامی برای منع دسترسی کاربران ایرانی به خدمات و سرویسها است.
جعفرپور با بیان اینکه فقط در روز انتخابات و روز قبل از آن نزدیک به ۲ هزار اکیپ برای گشت مسیر اعزام شدند، افزود: در این دو روز تیمهای اعزام شده نزدیک به ۲٠٠ هزار کیلومتر را طی و اقدام به پایش مسیرهای فیبرنوری و حوضچههای مخابراتی کردند.
جعفرپور با اعلام اینکه اکیپهای اعزامی در فرایند انجام ماموریتهای خود به موارد متعددی از تهدید به قطعی کابل به دلایلی همچون حوادث طبیعی، عملیات عمرانی و عملیات خرابکارانه برخورد کردند، خاطرنشان کرد: هر چند همه مسیرهای کابل فیبر نوری شرکت زیرساخت دارای مسیرهای پشتیبان است و در صورت قطع کابل، اختلال در سرویس به ندرت رخ میدهد، اما حضور تیمهای فنی باعث شد تا در روز انتخابات تقریبا هیچ کدام از تهدیدات منجر به قطعی کابل در شبکه مادر مخابراتی کشور عملی نشود و ضریب اطمینان شبکه زیرساخت کشور در روز انتخابات ۱٠٠ درصد باشد.
توضیحات وزیر ارتباطات درباره حملات سایبری و خرابکاریها در روز انتخابات
وزیر ارتباطات با اشاره به برخی تلاشها برای خرابکاری عمدی و قطع خطوط فیبر نوری در روز انتخابات گفت: با توجه به اینکه بیشاز ۲۵۰ تیم عملیاتی در سراسر کشور در آمادهباش بودند در کوتاهترین زمان ممکن این خرابیها بازسازی شد.
عیسی زارعپور وزیر ارتباطات هم در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره جزییات شناسایی و خنثی سازی حملات سایبری و تلاشها برای خرابکاری عمدی و قطع خطوط فیبر نوری در روز انتخابات گفت: بیشاز نود و نه درصد استعلامات از شعب ثابت و سیار سراسر کشور به شکل بر خط انجام شد، به این معنی که از دورافتادهترین نقاط روستایی و نقاط صعبالعبور تا شهرهای بزرگ ما پوشش ارتباطی پایدار داشته است.
وی افزود: بحمدالله ۹۹.۸ دستگاههای ما حداقل یکبار متصل شدهاند و در ۹۹ درصد اوقات استعلامات را با سامانه مرکزی وزارت کشور به خوبی به شکل بر خط انجام شد.
زارع پور تاکید کرد: این اتفاق بسیار بزرگ حاصل تلاش بخشهای گوناگون وزارت ارتباطات و همچنین دستگاههای امنیتی انتظامی است که برای پایش خطوط و پایش مسیرهای فیبرنوری به ما کمک کردند و همچنین بخشهای امنیت سایبری ما.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: در روز انتخابات حملات متعددی رو داشتیم حتی تلاش برای خرابکاری عمدی داشتهایم، بیشاز بیست مورد ما تلاش برای خرابکاری داشتیم که میخواستند خطوط فیبر نوری را در جای حساس را قطع کنند که پیشاز این اقدام شناسایی شدند.
وی اضافه کرد: البته در دو_سه نقطه هم داشتیم که فیبرنوری قطع شد ولی با توجه به اینکه بیشاز دویست و پنجاه تیم عملیاتی در سراسر کشور در آمادهباش بودند در کوتاهترین زمان ممکن این خرابیها بازسازی شد. حاصل این اتفاق همین ۹۹ درصد پایداری در شبکه بود.
وزیر ارتباطات یادآور شد: حملات سایبری متعددی هم اتفاق افتاد، در خود شرکت ارتباطات زیرساخت بیشاز ۷۰ حمله که ما به آن میگوییم ddos یا حمله منع خدمت توزیع شده، با هدف از کار انداختن زیرساخت ارتباطی کشور انجام شد که بحمدلله همه اینها توسط همکاران ما خنثی شدند و نتیجه این شد که یک انتخابات روان و خوب مبتنی بر شبکه برگزار شد.
تصاویر خرابکاری زیرساخت ارتباطی در روز انتخابات
در همین رابطه رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز سه نمونه از ۲۰ تلاش خرابکاری ناکام در جهت آسیب به زیرساخت ارتباطی انتخابات را منتشر کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، امیر محمد زاده لاجوردی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوی در شبکه اجتماعی ویراستی در خصوص خرابکاری و حملات سایبری روز انتخابات گفت: سه نمونه از ۲۰ تلاش خرابکاری ناکام در جهت آسیب به زیرساخت ارتباطی انتخابات:
۱. حفر زمین به عمق یکونیم متر قبل از انتخابات و آماده کردن شرایط جهت قطع فیبر در روز انتخابات.
۲. برش لوله محافظ و فیبر آن یک روز قبل از انتخابات.
۳. شناسایی فردی در روز انتخابات با اره با هدف برش فیبرنوری در مسیر.