سرانجام حمایت رایتل از سینمای نجیب ایران
مهرداد جلالی - دیماه سال گذشته بود که مدیرعامل رایتل از قرارداد اسپانسرینگ این اپراتور در بخشهای مختلف جشنواره فجر خبر به عنوان مهمترین رویداد فرهنگی کشور خبر داده و ابراز امیدواری کرد که این شرکت بتواند باری هرچند کوچک از روی دوش سینمای نجیب ایران بردارد.
صدری گفت: با توجه به تأکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر حضور و سرمایه گذاری در فعالیتهای فرهنگی، این شرکت با تمام توان در کنار مهمترین رویداد فرهنگی کشور قرار گرفته است.
همان موقع این پرسشها ایجاد شد که وزیر کار چرا باید دستور مساعدت (هزینه) رایتل را در یک مقوله فرهنگی صادر کند؟ سینمای نجیب ایران مگر متولی ندارد؟ اگر اینگونه است که وزیر ارشاد هم کاری برای مسکن کنند و وزیر جهاد و کشاورزی هم فکری برای ورزش.
این پرسشها بیپاسخ ماند و کار و خرجی که باید میشد هم انجام شد. ظاهرا قرار بود تمام پیشپرده فیلمهای شرکتکننده، پیشبرنامهها، نشستهای خبری، ویژهبرنامه افتتاحیه و اختتامیه و دیگر برنامههای جشنواره برای شما به نمایش گذاشته شود.
این که چه تعداد از مردم در جریان اقدام مذکور قرار گرفتند هم روشن نیست اما بهانه این نوشتار اظهارات هفته گذشته مدیر عامل رایتل بود که در خصوص دستاوردهای طرح مذکور به این تک جمله قابل تامل و پربار اشاره کرد که "تجربه همکاری با جشنواره فجر 33 برای رایتل موفق بود و دسترسی مردم با هزینه کم به محتوای تصویری این جشنواره فراهم شد!"
این که برای اسپانسری سینمای نجیب ایران چقدر هزینه شد، نا معلوم ماند تا متعاقب آن دستاوردهای حمایت از این جشنواره و میزان مردمی که با هزینه کم (نامعلوم) از محتوای تصویری برخوردار شدند نیز به آن اضافه شود و البته نامعلوم بماند.
این سبک از هزینه و گزارشدهی به افکار عمومی، تامل برانگیز بوده و این پرسش را ایجاد میکند که آیا فیالواقع عملکرد یک مدیر و مجموعه اینگونه ارزیابی میشود.
برای مثال مدیر میگوید، ما اسپانسر کاری شدیم که خوشبختانه با استقبال زیادی مواجه شد و دستاوردهای گستردهای در پی داشت و در ادامه انتظار تشویق و تقدیر بینظیر از حضار برود؟
آیا زمان ارایه گزارش عملکردهایی غیر شفاف و از این جنس به پایان نرسیده است؟ مگر نه این که بودجه رایتل از حق بیمه نزدیک به 40 میلیون ایرانی تامین میشود و سازمان تامین اجتماعی بسیار شفاف و قاطعانه حق بیمه را از کارفرمایان سراسر کشور میستاند. پس چرا موقع هزینه که میشود خبری از این شفافیتها نیست؟(منبع:عصرارتباط)
- ۹۴/۰۲/۲۰