ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

سرویس‌های ارزش افزوده‌ و وعده‌ اپراتورها

| دوشنبه, ۲۰ آبان ۱۳۸۷، ۰۲:۲۴ ب.ظ | ۰ نظر

در عصر ارتباطات دیگر فروش صرف سیم‌کارت جوابگو نبوده و اپراتورهای مخابراتی به دنبال خدمات جدید و ارزش افزوده هستند؛ اگر چه شرکت ارتباطات سیار ایران نخستین عرضه‌ کننده‌ی این خدمات از طریق پیامک بوده و ایرانسل هم برخی از این سرویس‌ها را ارایه می‌کند اما توجه به فراهم کردن زیرساخت‌های فنی مورد نیاز بیش از گذشته لازم به نظر می‌رسد زیرا گزارش‌های مختلف مبنی بر وجود مشکلات در فعال‌سازی سرویسی مانند GPRS یا استفاده از آن، گوشزد کردن این نکته را ضروری می‌کند که قبل از ارایه هر سرویس جدید و راهکار برای افزایش درآمد شرکت‌های مخابراتی باید از زیرساخت‌های مورد نیاز و کیفیت خدمات هم مطمئن بود و صرف راه‌اندازی آن کفایت نمی‌کند.

به گزارش (ایسنا)، شبکه‌ی تلفن همراه از ابتدا به منظور ارایه‌ی سرویس مکالمه ایجاد شده است و همچنان سرویس اصلی آن است، اما اپراتورها و همچنین تدوین‌کنندگان استانداردهای این شبکه با استفاده از تجهیزات این شبکه و یا اضافه کردن بخش‌های کوچکی به آن امکان ارایه خدمات دیگر به مشترکان و به دست آوردن سود بیش‌تر توسط اپراتور را فراهم می‌آورند و در نتیجه، این خدمات به نوعی ارزش بیش‌تری را نسبت به خدمات پایه ایجاد کرده و به همین دلیل خدمات ارزش‌ افزوده نامیده می‌شوند.

یکی از پرکاربردترین خدمات ارزش افزوده تلفن همراه MMS است که بر بستر GPRS ارایه می‌شود و تعریفی که در فرهنگ لغات و اصطلاحات تخصصی فن‌آوری اطلاعات برای این سرویس آمده است آن را یکی از پیشرفته‌ترین انواع سرویس ارسال پیام معرفی می‌کند که کاربر با استفاده از آن می‌تواند فایل‌های صوتی و تصویری را در کنار متن ساده ارسال کند.

سرویس پیام‌های چندرسانه‌یی که به عنوان یکی از خدمات ارزش افزوده‌ی تلفن همراه و نسل بعدی سرویس پیام کوتاه و به منظور برطرف کردن محدودیت‌های موجود در آن و ارایه سرویس مناسب‌تر به کاربران شبکه‌ی تلفن همراه در جهان ارایه شده با ایجاد امکان ارسال اطلاعات تصویری بدون محدودیت در اندازه و همچنین بدون محدودیت در نوع محتویات، امکان بسیار مناسبی را برای کاربران فراهم می‌کند.

خدمات ارزش افزوده همان چیزی است که بسیاری از اپراتورهای موفق جهان، از آن به عنوان رمز ماندگاری در بازار سیم‌کارت یاد می‌کنند، در ایران نیز چند سالی است که انواع مختلف خدمات ارزش افزوده مخابراتی به متقاضیان ارایه می‌شود. می‌توان پیامک، صندوق صوتی، اینترنت یا همان GPRS را از متداول ترین خدمات ارزش افزوده مخابراتی دانست اما به طور کلی ارسال و دریافت پیام از طریق وب، دریافت Email از طریق پیام کوتاه، دریافت اطلاعات، اخبار و داده‌های مختلف از طریق پیام کوتاه از جمله خدمات ارزش افزوده مبتنی برپیام کوتاه هستند.

ارایه‌ی خدمات بارگذاری بازی و بانکداری همراه از جمله دیگر خدمات محبوب و پرطرفدار ارزش افزوده تلفن همراه در جهان هستند؛ رشد استقبال از سرویس‌های ارزش افزوده، حاصل افزایش کیفیت گوشی‌های تلفن همراه، افزایش امکانات و به دنبال آن کاهش قیمت‌های آن‌هاست که موجب می‌شود مشترکان از امکانات مختلف گوشی‌های تلفن همراه خود بهره ببرند.

به گزارش ایسنا تا برگزاری و اعلام نتایج دور جدید مزایده‌ی خدمات ارزش افزوده‌ی همراه اول، کماکان همان سه شرکت قبلی، عهده‌دار ارایه‌ی خدمات پیامک‌های تبلیغاتی واطلاع‌رسانی به متقاضیان هستند که این سه شرکت «آتیه داده پرداز»، «رهیاب رایانه گستر» و «مرکز گسترش فن‌آوری اطلاعات» هستند که از دیماه سال 1384 به عنوان پیمانکار انحصاری همراه اول، در حال ارایه‌ی خدمات پیامک‌های تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی به متقاضیان در سراسر کشور هستند.

سرویس‌های ارزش افزوده این روزها برای فعالان مخابراتی بسیار جذاب‌تر از ارسال پیام کوتاه بین کاربران تلفن همراه است، چرا که این سیستم سودآوری هنگفتی را برای مخابراتی‌ها به ارمغان آورده است و پیش‌بینی می‌شود با تغییر سلایق مشتریان از جمله در ایران سرویس‌های ارزش افزوده از جایگاه خوبی میان کاربران تلفن همراه برخوردار شوند و به نظر می‌رسد در این بین سرویس اینترنت موبایل و MMS بیشتر از دیگر سرویس‌های ارزش افزوده مورد علاقه مشترکان واقع شود که در همین راستا ارایه این سرویس‌ها از سوی اپراتورهای داخل کشور نیز مورد توجه قرار دارد.

به گزارش ایسنا راه‌اندازی نخستین شبکه عرضه محصولات الکترونیکی از طریق تلفن همراه توسط ایرانسل یکی از مواردی بود که این اپراتور به ارایه آن اقدام کرد که فاز نخست پورتال چندرسانه‌یی آن با نام تجاری «ویترین» ارایه و به نوعی مفهوم شبکه‌ی تلفن همراه علاوه بر مکالمه و ارسال پیامک در زمینه های تازه‌ای چون سرگرمی، بازرگانی و فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات مطرح شد و در حال حاضر دو سرویس "خدمات متنی" و "ارسال پیام کوتاه از طریق وب" در قالب ویترین به مشترکان عرضه می‌شود.

شبکه‌ی GPRS ایرانسل از اسفندماه 85 رسما افتتاح و ارسال تنظیمات برای مشتریان که از طریق پیام کوتاه (SMS) انجام می‌شود، آغاز شد اما سرویس MMS این اپراتور طبق دستور متوقف شده بود تا این که رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از اتمام تست‌های لازم برای ارایه‌ی این سرویس توسط اپراتور دوم خبر داد و ارایه آن آغاز شد.

ثبت‌نام سرویس GPRS همراه اول هم از روز 12 آبان‌ماه آغاز شد و این سرویس در فاز اول برای مشترکان با سیم‌کارت کد 912 در تهران راه‌اندازی شد و در فاز اول از ساعت 23 تا 8 فعال است و قرار است در مراحل بعدی توسعه داده شود.

اما سرویس مسنجر برروی موبایل و سرویس ذخیره‌ی شماره‌ی تماس گیرنده هم از دیگر سرویس‌ها محسوب می‌شوند که فرد را قادر می‌سازد تا بداند در زمانی که در دسترس نبوده، چه کسانی با او تماس گرفته‌اند. چنانچه تلفن همراه خاموش بوده یا خارج از محدوده پوشش شبکه باشد، کسی که با او تماس می‌گیرد، به یک سرویس پیام‌گیر هدایت می‌شود که در آنجا شماره این شخص ذخیره می‌شود و هنگامی که تلفن همراه مجدداً در دسترس قرار گیرد، لیستی از تمام شماره‌هایی که با او تماس گرفته‌اند به همراه زمان این تماس‌ها از طریق SMS برایش ارسال می‌شود.

از دیگر سرویس‌های ارزش‌ افزوده سرویس کنترل حساب اینترنتی است که بدون نیاز به تماس با خدمات مشترکان، خود فرد امور مربوط به حساب انجام می‌دهد. همچنین سیستم تلفن گویا (IVR) نیز این امکان را فراهم می‌کند که فرد تنها با یک تماس تلفنی به یک سیستم راهنما وصل شده و با دنبال کردن دستورالعمل‌هایی که برای انجام عملیات مختلف خوانده می‌شود، عملیات مورد را شخصا و بدون نیاز به تماس با خدمات مشترکان انجام دهد.

هر چند ارایه‌ی سرویس‌های ارزش افزوده مانند GPRS همراه اول طبق اعلام مسوولان و با تاخیر آغاز شده است اما به عقیده‌ی کارشناسان در راستای عمل اپراتورهای تلفن همراه به وعده‌هایشان در کشوری مانند ایران که ارایه‌ی سرویس‌ها بر بستر شبکه‌ی تلفن همراه همواره با وجود مشکلاتی همراه بوده این سوال وجود دارد که آیا خدمات‌دهی برای این سرویس‌ها با کیفیت مطلوب انجام خواهد شد یا با افزایش مشترکان، مشکلی افزون بر اختلالات مکالمه یا ارسال پیام کوتاه گریبانگیر متقاضیان خواهد بود؟

  • ۸۷/۰۸/۲۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">