سلیمانی: الکامپ را به خصوصی ها واگذار کنیم
با توجه به مشکلات و بحثهای مورد نظر برای برپایی نمایشگاه الکامپ، معتقدم باید اجرای این نمایشگاه را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، دکتر محمد سلیمانی ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ، در بازدید از نمایشگاه الکامپ ، در جمع خبرنگاران،
گفت: نمایشگاه الکامپ دوازدهم از جنبههای مختلف قابل تقدیر و تشکر است ، چرا که در این نمایشگاه بخش سخت افزاری، نرم افزاری و حضور جوانان در این صنعت چشمگیر بود.
وی ، افزود: فناوری اطلاعات حوزهای است که متخصصین جوان ما به خوبی میتوانند جذب آن شده و سرمایهگذاری کنند.
دکتر سلیمانی، با بیان اینکه صنعت فناوری اطلاعات در کشور ما هنوز عمیق نشده و جوان است ، تصریح کرد: شرکتهای این بخش رشد خوبی داشتند و حرکت خوبی را در این خصوص دنبال میکنند ، گرچه همه قابلیتها را نتواستهاند نشان دهند، اما در زمینه فارسیسازی فعالیتهای خوبی صورت گرفته است.
وزیر ارتباطات ، تجهیزات جانبی صنعت IT در الکامپ را ستود و با بیان این که این صنعت جای توسعه دارد، یادآور شد: همه قابلیتهای IT کشور را نتوانستیم در این نمایشگاه به معرض دید بگذاریم.
وی، افزود: محصولاتی که در این نمایشگاه عرضه شد قابل ارایه به کشورهای منطقه است و نشان میدهد که دولت باید در این بخش توجه ویژهای داشته باشد.
دکتر سلیمانی ، انجام برنامهریزی با شکلگیری شوراهای فناوری اطلاعات و تشکیل کارگروههایی برای سیاستگذاری و هدایت و توسعه IT در کشور را موثر ارزیابی کرد و تصریح کرد: بحث تجارت الکترونیکی و اقتصاد دیجیتالی نیاز اصلی کشور ما است ، چرا که کشور ما در زمینههای مختلف رشد و توسعه پیدا کرده است. برای مثال زیرساختهای مخابراتی به خوبی فراهم شده و هم اکنون مرحله بهرهبرداری است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به تاثیر استفاده از فناوری در رونق اقتصادی کشور ، خاطرنشان کرد: بانکداری و تجارت الکترونیکی به طور کلی یکی از ضرورتهایی است که ما نیز به عنوان وزارت ارتباطات به آن پرداختهایم.
وی ، تاکید کرد: چند ماه گذشته موافقتنامهای بین دو وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت امور اقتصادی و دارایی تنظیم و به امضاء رسید که هم اکنون گزارشی از سوی معاونت بانکداری وزارت اقتصادی دریافت کردیم که نشان دهنده پیشرفت کار به شکل بسیار مطلوب است.
دکتر سلیمانی ، با اشاره به مدل ارایه شده توسط بانکهای ملت، سامان و غیره در خصوص بانکداری الکترونیک ، یادآور شد: بانکها باید با توانایی شرکتها و متخصصین بخش خصوصی آشنا شوند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با بیان این که کارگروه بانکداری الکترونیک شورایعالی فناوری اطلاعات میتواند موانع و مشکلات بر سر راه این سیستم را کاهش دهد، اظهارداشت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید در این خصوص برنامهای 5/1 ساله در نظر بگیرد تا همه بانکها از نظر تجارت الکترونیک به وضعیت مطلوب برسد.
دکتر سلیمانی ، در خصوص نبود غرفه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در نمایشگاه الکامپ ، گفت: سعی داریم بیشتر فضا را برای حضور بخش خصوصی باز کنیم تا از حالتی که رقابت بین دولت این و بخش ایجاد شود فاصله بگیریم و به این دلیل حضور دولتیها در این نمایشگاهها کم رنگتر است تا بخش خصوصی اینجا بدرخشد.
وی ، با اشاره به بازنگری در آیین نامه مربوط به ISPها ، خاطرنشان کرد: آیین نامه ISP ها نیز مانند دیگر آیین نامه مستمر است و همیشه انجام می گیرد، ضمن این که مسئله اساسی در ISPها حجم مجوزهایی است که داده شده و آنها را با مشکل مواجه کرده است.
دکتر سلیمانی ، با بیان این که بازار ISPها محدود است و آنها از نظر درآمدی مشکل دارند، در خصوص مجوز VOIP ، گفت: هنوز راجع به این موضوع تصمیمگیری نهایی نشده و در کمیسیون تنظیم مقررات در حال بررسی است. این کمیسیون در این رابطه تصمیمگیری خواهد کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به اجرای اصل 44 قانون اساسی ، در خصوص زیر مجموعههایی از وزارت ارتباطات که باید وارد بازار بورس شوند ، تاکید کرد: هنوز اولویتها را مشخص نکردهایم ، اما با توجه به فرصت زمانی موجود و شرایط خاص واگذاریها باید این شرایط در شرکتها ایجاد شود.
وی، با بیان این که کمیتهای در این خصوص تشکیل شده است که کار کارشناسی و تخصصی انجام میدهد، یادآورشد: ستاد مرکزی دولت نیز تشکیل شده تا سیاستهای خود را در این خصوص اعلام کند تا در چارچوب آن، اولویتها را اعلام کنیم.
دکتر سلیمانی، به بحث قطعی فیبرنوری اشاره کرد و با بیان این که در ذات فیبرنوری قطع شدن وجود دارد ، خاطرنشان کرد: هر دلیلی از جمله ساخت و ساز و حمل و نقل منجر به قطعی فیبرنوری خواهد شد و نمیتوان تمهیداتی در این خصوص اندیشید، اما به هر حال مسیرها در حال توسعه است.
وی ، با بیان این که در 4 ماه گذشته خط گناوه به کویت راه اندازی شده که تعداد زیادی از بار ترافیکی به آنجا منتقل شده است، افزود: امکان جبران آن در یک زمان کوتاه وجود دارد که در این صورت میتوان ترافیک را روی لینک دیگری قرار دهیم، اما همه اینها هزینه بر است و در صورت قطعی طبیعتا حجم کاری و فعالیتی هم کاهش پیدا می کند.
دکتر سلیمانی، در پاسخ به این که خسارتهای وارده از قطعی فیبرنوری به شرکتهای اینترنتی چگونه جبران خواهد شد ، گفت: ما نمی توانیم کاری انجام دهیم چون این حوادث خارج از اراده ما است.
- ۸۵/۰۴/۳۰